ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δυναμική ψήφος για αγώνες

Συγκέντρωση της ΝΑΣ Καρδίτσας με τον υποψήφιο νομάρχη Βαγγέλη Μπούτα

Ο υποψήφιος νομάρχηςΒ. Μπούτας

Eurokinissi

Ο υποψήφιος νομάρχηςΒ. Μπούτας
Παρά τη δυνατή και συνεχή βροχή ήταν πολλοί οι Καρδιτσιώτες που συμμετείχαν στην προεκλογική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Καρδίτσας (ΝΑΣ) με υποψήφιο νομάρχη τον Βαγγέλη Μπούτα. Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, διαμήνυσαν ότι θα δώσουν με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, θέληση και αποφασιστικότητα τη μάχη των εκλογών για την υπερψήφιση του αγωνιστικού συνδυασμού.

Στη σύντομη, λόγω κακοκαιρίας, ομιλία του ο υποψήφιος νομάρχης Βαγγέλης Μπούτας τόνισε πως «αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία όπου ο λαός θα βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας». Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, επισημαίνοντας ότι «με τη νέα ΚΑΠ κλονίζεται ολόκληρο το οικοδόμημα της αγροτικής παραγωγής». Και πρόσθεσε:

«Εμείς, η ΝΑΣ, είμαστε αποφασισμένοι και μέσα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την αγροτική παραγωγική φυσιογνωμία του νομού μας. Ωστόσο, οι πολιτικές που επί χρόνια χαράσσονται από την ΕΕ και υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και στηρίζονται από τον ΣΥΝ, υπονομεύουν την παραγωγή».

«Αυτή την κατάσταση, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τη συγκαλύπτουν με τον ευρωμονόδρομο οι υποψήφιοι νομάρχες των άλλων συνδυασμών, οι κύριοι Αναγνωστόπουλος, Αλεξάκος, Αρχοντής, που ισχυρίζονται ότι είναι "ανεξάρτητοι" από κόμματα. Αυτοί λοιπόν, οι "ανεξάρτητοι" είναι τόσο πολύ δέσμιοι από την πολιτική της ΕΕ, που πραγματικά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος προβάλλει καλύτερα την καταστροφική πολιτική».

Καταλήγοντας ο Β. Μπούτας, τόνισε ότι ο λαός της Καρδίτσας έχει κάθε συμφέρον να ενισχύσει αποφασιστικά τη ΝΑΣ, που αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του και, κατά συνέπεια, η υπερψήφισή της θα δώσει ώθηση και δυναμική στους λαϊκούς αγώνες.

ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μήνυμα ελπίδας!

Ο Μπάμπης Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας
Ο Μπάμπης Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας
Αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο μήνυμα για την αποφασιστική ενίσχυση της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΕΑΣ) Λάρισας, έστειλε η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του αγωνιστικού συνδυασμού, στην οποία μίλησε ο υποψήφιος νομάρχης Μπάμπης Μπακούλας. Στη συγκέντρωση, που έγινε την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία Ταχυδρομείου, οι Λαρισαίοι που έδωσαν το «παρών» διαμήνυσαν την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν ούτε ώρα να πάει χαμένη μέχρι την Κυριακή των εκλογών, ώστε να δοθεί ακόμα πιο δυναμικά η πολιτική μάχη, για να φτάσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια παντού.

«Είμαστε όλοι εδώ και στέλνουμε μήνυμα καταδίκης και αντίστασης στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή μας, το μέλλον του νομού μας και το δικό μας. Στέλνουμε μήνυμα αγώνα και ελπίδας», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο Μπάμπης Μπακούλας. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η ψήφος και συνολικά το αποτέλεσμα των εκλογών έχουν σοβαρή πολιτική σημασία, καθώς η πορεία του νομού και το μέλλον όλων καθορίζεται από την κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και της ΕΕ.

Και κατέληξε: «Εμείς σ' όλα αυτά λέμε ΟΧΙ. Οπως λένε ΟΧΙ και οι περισσότεροι κάτοικοι του νομού μας. Τους καλούμε στις 15 του Οκτώβρη να στείλουν μήνυμα στις ηγεσίες των κομμάτων και την Ευρωπαϊκή Ενωση, καταψηφίζοντας τους εκφραστές τους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που σήμερα, αντί να απολογηθούν για τις ευθύνες και τη στάση τους απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, ζητούν την ψήφο των πολιτών. Είναι οι υποψήφιοι νομάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υλοποίησαν αυτές τις πολιτικές, αλλά και του ΣΥΝ που συμφωνούν (στα πλαίσια της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ)».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού, αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, του ΔΗΚΚΙ και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, οι Αντ. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας, βουλευτές του ΚΚΕ, ο Αγ. Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Δημοτική Συνεργασία» και άλλοι υποψήφιοι αγωνιστικών συνδυασμών.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΪΚΗ

υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων, με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία».

Eurokinissi

- Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι «έχει έργο», ο κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ ζητάει «αλλαγή» στο δήμο και εμφανίζεται σαν «ανεξάρτητος» και «διαφορετικός». Τι απαντάτε;

- Οι τρεις υποψήφιοι κ. Ταμήλος (ΝΔ), Λ. Καφφές (ΠΑΣΟΚ), Θ. Βαβύλης («αντάρτης») έχουν ασκήσει και εξουσία στο Δήμο Τρικκαίων. Ο Καφφές ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη τετραετία επί Σπαθή (ΠΑΣΟΚ) και ο κ. Βαβύλης, αντιδήμαρχος παλιότερα με τον κ. Τριγώνη (ΠΑΣΟΚ). Αρα έχουν δείξει δείγματα γραφής της πολιτικής που αντιπροσωπεύουν. Οι παρατάξεις τους που υποστηρίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού έχουν τεράστιες ευθύνες για το σύνολο των προβλημάτων.

Δεν είναι λάθος ο ισχυρισμός του κυρίου δημάρχου ότι «έχει έργο». Εργο, όμως, που επιδεινώνει ακόμη πιο πολύ τη ζωή των εργαζομένων της πόλης μας, όπως με την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - στο Δήμο Τρικκαίων το 30% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι και απλήρωτοι από δύο έως έντεκα μήνες. Επίσης, με τη μη διεκδίκηση των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων που για το Δήμο μας ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δανεισμός ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, με τις ιδιωτικοποιήσεις, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε επιχειρηματίες, την υπέρογκη φορολόγηση - αύξηση στο νερό 21%, καθαριότητα από 6% έως 35% - την προνομιακή μεταχείριση των πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών.

- Πώς βλέπετε ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της πόλης και σε ποια δίνετε ιδιαίτερο βάρος;

- Τα προβλήματα της «πόλης» είναι πρώτα απ' όλα τα μεγάλα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα όπως η ανεργία, η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, η ιεράρχηση των έργων, για ποιον γίνονται, ποιος τα πληρώνει. Δε διαφεύγει καθόλου της προσοχής μας ο ρόλος και το περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι άρρηκτα δεμένα με το τι εξουσία έχουμε.

Εχοντας, λοιπόν, αυτές τις δύο «σταθερές», θα ήταν κοροϊδία προς το λαό να του υποσχεθούμε ότι θα επιλύσουμε οριστικά τα μεγάλα προβλήματά του, ακόμη και αν είχαμε τη διοίκηση στο Δήμο. Θα είναι, όμως, διαφορετικά τα πράγματα αν υπάρξει αποφασιστική αλλαγή συσχετισμών και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι και νομάρχες που στηρίζονται από το ΚΚΕ. Η διεκδίκηση, η ανυπακοή, η απειθαρχία στην κυρίαρχη πολιτική είναι σε θέση να φέρει κατακτήσεις σε όφελος των εργαζομένων. Οσο τα ρήγματα στις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίζουν και τους ανάλογους συνδυασμούς γίνονται πιο βαθιά, δηλαδή με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, τόσο θα δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις στη μάχη για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Χρέος η καταδίκη του δικομματισμού»

Συνέντευξη του Τάκη Τσίγκα, υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Ιωαννιτών

«Είναι χρέος στον εαυτό τους, στην αξιοπρέπεια, στα παιδιά τους, να δώσουν τη μόνη απάντηση που αρμόζει στην κοροϊδία της υποσχεσιολογίας και δημαγωγίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των υποψηφίων που στηρίζουν. Να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό, να αποδοκιμάσουν την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των τοπικών εκπροσώπων τους, επίσημων και ανεπίσημων». Αυτά υπογράμμισε, απευθυνόμενος στο γιαννιώτικο λαό, ο Τάκης Τσίγκας, υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, καλώντας σε ενίσχυση των αγωνιστικών ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων, τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις.

Αναφερόμενος στην άκρατη δημαγωγία, την απερίγραπτη υποσχεσιολογία και εντυπωσιοθηρία των κυριάρχων δυνάμεων που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη, με πρωταθλητή σε αυτή την κατεύθυνση τη δημοτική αρχή της ΝΔ, ο Τάκης Τσίγκας σημείωσε ότι «ακόμη και αν πιστέψει κανείς αυτά που λένε, παρά το εξώφθαλμο της δημαγωγίας, προφανώς καταλαβαίνει ότι αναφέρονται στα ντουβάρια, όχι στους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν την πόλη, που ζουν μέσα στην εντεινόμενη ανασφάλεια και αβεβαιότητα», που διαμορφώνει η αντιλαϊκή πολιτική τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ