Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΪΚΗ

υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων, με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία».

Eurokinissi

- Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι «έχει έργο», ο κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ ζητάει «αλλαγή» στο δήμο και εμφανίζεται σαν «ανεξάρτητος» και «διαφορετικός». Τι απαντάτε;

- Οι τρεις υποψήφιοι κ. Ταμήλος (ΝΔ), Λ. Καφφές (ΠΑΣΟΚ), Θ. Βαβύλης («αντάρτης») έχουν ασκήσει και εξουσία στο Δήμο Τρικκαίων. Ο Καφφές ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη τετραετία επί Σπαθή (ΠΑΣΟΚ) και ο κ. Βαβύλης, αντιδήμαρχος παλιότερα με τον κ. Τριγώνη (ΠΑΣΟΚ). Αρα έχουν δείξει δείγματα γραφής της πολιτικής που αντιπροσωπεύουν. Οι παρατάξεις τους που υποστηρίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού έχουν τεράστιες ευθύνες για το σύνολο των προβλημάτων.

Δεν είναι λάθος ο ισχυρισμός του κυρίου δημάρχου ότι «έχει έργο». Εργο, όμως, που επιδεινώνει ακόμη πιο πολύ τη ζωή των εργαζομένων της πόλης μας, όπως με την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - στο Δήμο Τρικκαίων το 30% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι και απλήρωτοι από δύο έως έντεκα μήνες. Επίσης, με τη μη διεκδίκηση των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων που για το Δήμο μας ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δανεισμός ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, με τις ιδιωτικοποιήσεις, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε επιχειρηματίες, την υπέρογκη φορολόγηση - αύξηση στο νερό 21%, καθαριότητα από 6% έως 35% - την προνομιακή μεταχείριση των πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών.

- Πώς βλέπετε ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της πόλης και σε ποια δίνετε ιδιαίτερο βάρος;

- Τα προβλήματα της «πόλης» είναι πρώτα απ' όλα τα μεγάλα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα όπως η ανεργία, η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, η ιεράρχηση των έργων, για ποιον γίνονται, ποιος τα πληρώνει. Δε διαφεύγει καθόλου της προσοχής μας ο ρόλος και το περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι άρρηκτα δεμένα με το τι εξουσία έχουμε.

Εχοντας, λοιπόν, αυτές τις δύο «σταθερές», θα ήταν κοροϊδία προς το λαό να του υποσχεθούμε ότι θα επιλύσουμε οριστικά τα μεγάλα προβλήματά του, ακόμη και αν είχαμε τη διοίκηση στο Δήμο. Θα είναι, όμως, διαφορετικά τα πράγματα αν υπάρξει αποφασιστική αλλαγή συσχετισμών και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι και νομάρχες που στηρίζονται από το ΚΚΕ. Η διεκδίκηση, η ανυπακοή, η απειθαρχία στην κυρίαρχη πολιτική είναι σε θέση να φέρει κατακτήσεις σε όφελος των εργαζομένων. Οσο τα ρήγματα στις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίζουν και τους ανάλογους συνδυασμούς γίνονται πιο βαθιά, δηλαδή με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, τόσο θα δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις στη μάχη για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ