Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
«Βόμβα» για την υγεία εργαζομένων και κατοίκων

Τον αποτεφρωτήρα στα Ανω Λιόσια επισκέφτηκε προχτές ο Σπύρος Χαλβατζής

Ο Σπ. Χαλβατζής μιλά με εργαζόμενους
Ο Σπ. Χαλβατζής μιλά με εργαζόμενους
Σε «βόμβα», που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί, έχει μετατραπεί ο αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών αποβλήτων στα Ανω Λιόσια, αφού, η τοξική τέφρα στοιβάζεται σε ...τσουβάλια δίπλα από το εργοστάσιο του αποτεφρωτήρα, με συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους εκεί όσο και για την ευρύτερη περιοχή!

Τα παραπάνω διαπίστωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη», όταν επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στα Ανω Λιόσια και συναντήθηκε με τον αντίστοιχο Σύλλογο Εργαζομένων, προχτές Κυριακή. Μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο ήταν και ο Βασίλης Μεταξάς, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και ο Χάρης Κωστόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Α. Λιοσίων με την «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα».

«Το υπουργείο Υγείας απεργάζεται την απαξίωση του αποτεφρωτήρα, και επιδιώκει με ψευτο - αδρανοποίηση, τα νοσοκομειακά απόβλητα να αναμειγνύονται με τα οικιακά, για λόγους οικονομικούς, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα όλων των Δήμων, αλλά και γενικότερα», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής.

Και πρόσθεσε: «Είναι σοβαρότατες οι ευθύνες της Διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ που διοικείται από τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΣΔΚΝΑ - όπως είπαν οι εργαζόμενοι - έκανε ...παρέμβαση υπέρ του εργολάβου και όχι υπέρ των εργαζομένων στον αποτεφρωτήρα!

Ο Σπ. Χαλβατζής, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη της «Συμπαράταξης» και της ΝΑΣ στον αγώνα των εργαζομένων, επισήμανε: «Επιβεβαιώνεται ότι η ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών για τη δημόσια υγεία σημαίνει, εκτός των άλλων: υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, αποδιάρθρωση της ζωής τους, έλλειψη μέτρων προστασίας από τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, χαμηλούς μισθούς, χωρίς επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

«Το πρόβλημα εδώ είναι πολύ σημαντικό και αφορά όλο το λαό της περιοχής», σημείωσε από την πλευρά του ο Β. Μεταξάς, ενώ ο Χ. Κωστόπουλος είπε ότι «οι 2.500 τόνοι τέφρας που έχουν συσσωρευτεί στο εργοστάσιο, μια "βόμβα", που αφορά πρώτα απ' όλα τους εργαζόμενους που δουλεύουν εδώ, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής των Ανω Λιοσίων, αλλά και ευρύτερα».

  • Η ενότητα και η αποφασιστικότητα με την οποία αγωνίστηκαν οι εργαζόμενοι στον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στη χωματερή Ανω Λιοσίων έφερε αποτελέσματα. Κάτω από την πίεση της 12ήμερης απεργιακής μάχης, η εταιρεία που λειτουργεί το εργοστάσιο αναγκάστηκε να ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματά τους. Σαν αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν χτες το πρωί στην αναστολή των κινητοποιήσεων. Στο θέμα της τέφρας έγινε ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του ο ΕΣΔΚΝΑ και να την απομακρύνει.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ