Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε»

Παρέμβαση του Σπύρου Χαλβατζή σε ημερίδα της ΠΟΑΣΥ

«Οσο οξύνονται τα προβλήματα, τόσο θα αναπτύσσονται οι αγώνες και οι μορφές πάλης, βέβαια, θα καθορίζονται κάθε φορά από το συνδικαλιστικό κίνημα». Με τα λόγια αυτά, ο Σπύρος Χαλβατζής έδωσε για μια ακόμη φορά σαφή απάντηση στην προκλητική κυβερνητική θέση για περιορισμό των διαδηλώσεων. Από το βήμα χτεσινής ημερίδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Σπ. Χαλβατζής έκανε ξεκάθαρο: «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να παλεύουμε, να διαδηλώνουμε, να πορευόμαστε στους δρόμους του αγώνα».

Και πρόσθεσε: «Για μας είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας η διαδήλωση. Η πόλη δεν είναι δρόμοι, κτίρια, πάρκα. Η ζωντάνια των διαδηλώσεων δίνει περιεχόμενο στην πόλη. Σε αυτούς τους δρόμους, στη Σταδίου, στην Πανεπιστημίου, σκοτώθηκαν άνθρωποι διαδηλώνοντας απέναντι στα χιτλερικά τανκς, ενάντια στη γερμανική επιστράτευση. Κανένας, καμιά πολιτική ηγεσία, δε θα μπορέσει να σβήσει την ιστορική μνήμη της πόλης. Η πόλη είναι οι εργαζόμενοι άνθρωποι».

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας είπε ότι και αυτοί «βιώνουν την αντεργατική, αντιλαϊκή, εφαρμοζόμενη πολιτική». Με δηλώσεις του, μάλιστα, επισήμανε ότι «δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας να ρυμουλκηθεί σε μια κατεύθυνση εναντίωσης, αντιπαράθεσης, με το εργατικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γ. Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα είναι σύμφυτο με την καταστολή. Πρόσθεσε ότι στους «αγανακτισμένους πολίτες» προστέθηκαν και οι «αγανακτισμένοι αστυνομικοί», ως μέρος της προσπάθειας που καταβάλλεται να παρασυρθούν οι τελευταίοι σε σύγκρουση με το λαό, καλλιεργώντας τη συναίνεση του αστυνομικού προσωπικού σε κατασταλτικές πρακτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ