Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Θα μας «αλλάξουν τα φώτα» αν δεν καταψηφιστούν

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στον Πειραιά, αναφέρθηκε στις καταστροφές που υπέστη από τη βροχή η Βόρεια Ελλάδα, υπογραμμίζοντας:

«Χιονίζει στην Ελλάδα; Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, αποκλεισμοί. Βρέχει; Καταστροφές. Δε θέλουμε να υποτιμήσουμε τα καιρικά φαινόμενα. Σήμερα είναι στη Χαλκιδική, αύριο θα είναι στην Πελοπόννησο ή σε άλλες περιοχές. Βάζουμε όμως το ερώτημα: Τα άγρια, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουν τις ίδιες συνέπειες όταν έχουν προηγηθεί εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα; Είναι φανερό ότι και στη Χαλκιδική και αλλού τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει. Αντιπλημμυρικά έργα σημαίνει ότι παίρνεις υπόψη αν το έδαφος είναι πετρώδες ή είναι χωμάτινο. Μάλιστα, έχει σήμερα αποδειχτεί από τους επιστήμονες ότι το 70% των σπιτιών στην Ελλάδα έχουν χτιστεί πάνω σε έδαφος το οποίο είναι από χώμα και διαβρώνεται από τα καιρικά φαινόμενα. Και να μην ξεχάσουμε ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής και αυτό είναι επίσης σοβαρό πρόβλημα.

Τόσα χρόνια τι έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η δημοτική και η νομαρχιακή; Βεβαίως τι έκαναν και οι κυβερνήσεις; Καταλαβαίνουμε ότι δε λύνονται αυτά τα πράγματα σε 4 χρόνια. Κάποτε όμως ξεκινάνε! Αυτοί, λοιπόν, για παράδειγμα ο κ. Αγραπίδης ή ο κ. Φασούλας, όταν υπόσχονται ότι θα μας αλλάξουν τις γειτονιές και θα τις κάνουν ωραίες, εμείς λέμε να καταψηφιστούν στις κάλπες, αλλιώς "θα μας αλλάξουν τα φώτα" και τα επόμενα χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ