Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ
Στο έλεος της πλημμύρας

Πλημμύρισε και το Νοσοκομείο του Βόλου

Στα νερά υπερχειλισμένων ποταμών «πνίγηκε» η πόλη του Βόλου και περιοχές του Νοτίου Πηλίου, ύστερα από τη χτεσινή βροχόπτωση. Η χαοτική κατάσταση και οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε Βόλο, Αγριά, Λεχώνια, Χόρτο, Αργαλαστή κι αλλού ήρθαν ν' αναδείξουν για μια ακόμα φορά τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων και των τοπικών εκφραστών τους, που αφήνουν την περιοχή και τους κατοίκους της στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Το απόγευμα, σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου που έγινε στη Νομαρχία, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Νάκου, αποφασίστηκε ο νομός να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τη βροχή που άρχισε να πέφτει από χτες, περίπου στις 10 το πρωί, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και κινδύνευσαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου διακόπηκε. Επίσης, εγκλωβίστηκαν δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες στα ιδρύματα ΕΛΕΠΑΠ στην Αγριά και «Ασπρες Πεταλούδες» στο Βόλο, καθώς και δύο οικογένειες στην Αργαλαστή.

Λίγες ώρες μετά η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη από την υπερχείλιση των ποταμών Κραυσίδωνα και Ξηριά, στο Βόλο και από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων που έπεφταν από τον ορεινό όγκο του Πηλίου στην Αγριά. Ειδικότερα στην Αγριά η κυκλοφορία στο μοναδικό δρόμο που συνδέει το Πήλιο με το Βόλο, διακόπηκε, από το μεγάλο όγκο των νερών και τις κατολισθήσεις, προκαλώντας τον πολύωρο εγκλωβισμό πολλών οδηγών, ενώ τα τρένα ακινητοποιήθηκαν ύστερα από την ολική κατάρρευση της μεταλλικής γέφυρας στον Ξηριά. Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στο δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να έχουμε διακοπές ρεύματος. Πλημμύρισε και το Νοσοκομείο του Βόλου, που στεγάζεται στο παλιό κτίριο, καθώς το νέο κτίριο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, αν και εδώ και ένα χρόνο έχει ολοκληρωθεί δε λειτουργεί, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Μιλώντας στο «Ρ» ο Αποστόλης Νάνος, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ τονίζει: «Ακουσα τον κ. Νάκο, τον υφυπουργό Εσωτερικών, να ισχυρίζεται ότι η κατάσταση δεν ήταν προβλέψιμη. Για μας ήταν και εξακολουθούν να είναι προβλέψιμα τέτοιου είδους φαινόμενα, όσο η περιοχή παραμένει ανοχύρωτη από τις πλημμύρες, εξαιτίας της άρνησης των κυβερνώντων να υλοποιήσουν τα αναγκαία έργα, αλλά και της στάσης των τοπικών εκφραστών τους, όπως των νομαρχιακών αρχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ τα τελευταία χρόνια». «Οταν οι κυβερνήσεις δεν παίρνουν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για ν' αντιμετωπίσουν πάσης φύσεως καιρικά φαινόμενα, τότε είναι αναμενόμενες και τέτοιες καταστροφές», δηλώνει στον «Ρ» ο Αντώνης Παππάς, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη». Και συνεχίζει: «Οταν τα ρέματα μπαζώνονται στο όνομα της οικοπεδοποίησης, όταν δε γίνονται αντιπλημμυρικά έργα, οι ευθύνες, είναι πολιτικές. Οταν η πρόταση της παράταξής μας για τη διεκδίκηση και υλοποίηση αυτών των έργων, πετιούνται στον "κάλαθο αχρήστων" από τη δημοτική αρχή, οι υπεύθυνοι πρέπει να το πληρώσουν πολιτικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ