Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Να καταργηθούν τα διόδια τώρα!

Με μια δυναμική πρωτοβουλία της ΝΑΣ το περασμένο Σάββατο καταργήθηκαν τα διόδια της Ελευσίνας και η διέλευση ήταν δωρεάν

Το αίτημα της ΝΑΣ, αυτονόητο
Το αίτημα της ΝΑΣ, αυτονόητο
Για περίπου μιάμιση ώρα, το Σάββατο, τα διόδια της Ελευσίνας καταργήθηκαν και η πρόσβαση ήταν ελεύθερη. Η ΝΑΣ πραγματοποίησε μια δυναμική συμβολική κινητοποίηση και «επέβαλε» το αυτονόητο: Ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων χωρίς να πληρώνουν κανένα χαράτσι.

Στις 12 το μεσημέρι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι και δεκάδες φίλοι της ΝΑΣ, φορώντας άσπρες μπλούζες με το σύνθημα «Κατάργηση των διοδίων τώρα», έφτασαν στα διόδια της Ελευσίνας και μέχρι τις 1.30 «κράτησαν» ανοιχτή την πρόσβαση. Παράλληλα, μοίραζαν φυλλάδια του συνδυασμού για τις συγκοινωνίες στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι επικρότησαν την πρωτοβουλία της ΝΑΣ κορνάροντας και δηλώνοντας πως «δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν».

Από το χώρο της κινητοποίησης ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη ΝΑΣ, δήλωσε ότι «αν την επόμενη Κυριακή, στις 15 του Οκτώβρη, ο λαός του Λεκανοπεδίου έκανε την έκπληξη και μας αναδείκνυε νικητή, η ΝΑΣ μέσα στο πρώτο τρίμηνο, με την πάλη του λαού, μαζί με το λαό, θα γκρεμίζαμε τα διόδια». Και προσέθεσε πως «σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάργησή τους».

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ, τόνισε πως ο συνδυασμός «επειδή δέχεται ότι οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης πρέπει να παρέχονται δωρεάν, κάνουμε μια συμβολική κατάληψη για να καταργηθούν τα διόδια». Επισήμανε την αντίθεση της ΝΑΣ στην ανταποδοτικότητα με την οποία «όσοι έχουν τα χρήματα κάνουν χρήση και όσοι δεν έχουν αποκλείονται».

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος με την «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας» και δήλωσε ότι «η συμβολική κίνηση καταδεικνύει ότι οι αγωνιστικοί συνδυασμοί σε όλη την Ελλάδα, στην Ελευσίνα, στην Αθήνα και παντού υπόσχονται ότι θα αγωνιστούν υπέρ του λαού». Με την κινητοποίηση «δείχνουν ότι τα διόδια είναι ένα φόρτωμα περισσότερο. Ενα φόρτωμα αδικαιολόγητο, διότι ο κόσμος πληρώνει τους φόρους του για να έχουμε εθνικές οδούς και δρόμους. Δε χρειάζονται πρόσθετα χαράτσια, γι' αυτό πρέπει να καταργηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ