ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του Μαρίνου

Δεύτερο "όχι" χτες, του ανακριτή, στην αποφυλάκισή του

Πολύ κοντά στο θάνατο, παρά το ότι σιτίζεται τις τελευταίες 24 ώρες, βρίσκεται σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του ο Χριστόφ. Μαρίνος.

Στον επί δίμηνο απεργό πείνας χορηγήθηκε στη 1.00 χτες τα ξημερώματα φυσικός ορός, αμέσως μόλις έπεσε σε κώμα, γεγονός που οι γιατροί ανέμεναν να συμβεί τις τελευταίες τρεις μέρες. Λίγες ώρες αργότερα στον ορό προστέθηκε και γλυκόζη. Ως αργά χτες το απόγευμα πάντως, ο Μαρίνος δεν είχε συνέλθει, παραμένοντας σε κωματώδη κατάσταση. Το μεσημέρι είχε ανοίξει για δευτερόλεπτα τα μάτια του, αλλά όπως διαπίστωσαν οι γιατροί "ούτε βλέπει, ούτε ακούει, ούτε καταλαβαίνει" με αποτέλεσμα να μην έχει καμιά επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ακόμη κι αν αναρρώσει - γεγονός που θεωρείται πολύ δύσκολο καθώς οι πιθανότητες λιγοστεύουν όσο παραμένει σε κώμα - εκτιμάται ότι δε θα αποφύγει κάποιες μη αναστρέψιμες βλάβες, όπως πιθανόν την τύφλωση.

Ο Χριστόφ. Μαρίνος όσο ακόμη επικοινωνούσε, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μητέρα του να μην επιτρέψει στους γιατρούς, αν εκείνος πέσει σε κώμα, να του χορηγήσουν ορό. Ωστόσο η άσχημη κατάστασή του επέβαλλε την εφαρμογή, παρά τη θέλησή του, της δικαστικής απόφασης περί αναγκαστικής του σίτισης.

Χτες ο 28ος τακτικός ανακριτής Αθηνών Κ. Μπαλντάς απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης, που είχε καταθέσει μια μέρα νωρίτερα μέσω του συνηγόρου του Κ. Ντάλτα, με το σκεπτικό ότι δεν εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Ιούλη.

Ειδικότερα, ο ανακριτής αναφέρει στη σχετική του διάταξη ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή του Χριστόφ. Μαρίνου στην υπόθεση της ληστείας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στο φόνο του ταμία Δημ. Μαντούβαλου. Αν αφεθεί επομένως ελεύθερος, δεν είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου που θα τον δικάσει. Επίσης, αφήνεται να εννοηθεί στην ανακριτική διάταξη ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποιεί την απεργία πείνας σαν μέσο εκβιασμού των δικαστικών αρχών προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκισή του και επισημαίνεται πως οι γιατροί του Τζάνειου Νοσοκομείου πρέπει να εφαρμόσουν το βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για υποχρεωτική σίτιση του ασθενούς.

Δολοφονήθηκε γνωστός χρυσοχόος

"Πέπλος μυστηρίου" καλύπτει τη χτεσινή δολοφονία του 63χρονου χρυσοχόου Κωνσταντίνου Χριστουλάκη. Το θύμα βρέθηκε χτες το πρωί στο πλατύσκαλο του δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας στην Αθήνα (Ηπείρου 70). Ηταν φιμωμένο με ταινία συσκευασίας και στο στόμα του είχε τοποθετηθεί κομμάτι από το πουκάμισό του. Τα χέρια του και τα πόδια του ήταν δεμένα μεταξύ τους πίσω με χειροπέδες, σχοινί και ταινία συσκευασίας. Επίσης ίδια ταινία ήταν κολλημένη πάνω στα μάτια του.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο νεκρός είχε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και μώλωπες από γρονθοκοπήματα στο πρόσωπο. Ο Κ. Χριστουλάκης μαζί με δυο αδέρφια του, ήταν ιδιοκτήτης έξι χρυσοχοείων που βρίσκονται στην Αθήνα. Ηταν άγαμος και κατοικούσε στην οδό Λιοσίων 58 με τη μητέρα του και μια οικιακή βοηθό. Προχτές στις έντεκα το βράδυ το θύμα έφυγε από κατάστημά του που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου. Πριν ξεκινήσει τηλεφώνησε στη μητέρα του. Αποβιβάστηκε από το ταξί ένα οικοδομικό τετράγωνο πριν από το σπίτι του. Εκτιμάται ότι δυο δράστες που ενέδρευαν τον έπιασαν και τον οδήγησαν στην πολυκατοικία της οδού Ηπείρου όπου η πόρτα είναι ανοιχτή γιατί στεγάζονται γραφεία και φροντιστήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δολοφόνοι του δεν τον λήστεψαν.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε την Κυριακή 7.1.96 και ώρα 12.00 μ.. στον ιερό ναό του Αγίου Ισιδώρου του Β Νεκροταφείου Αθηνών, ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας πατέρα, αδελφού, παππού και θείου

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΜΙΜΗ) Θ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

πολιτικού μηχανικού.

Τα τέκνα: Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Κωνσταντινίδης.

Οι αδελφοί: Κώστας και Κατερίνη Κωνσταντινίδου. Σουζάνα και Μωρίς Ντυσέν, Ελένη και Γιάννης Σφέτσος, Τιτίκα Κωνσταντινίδου.

Η εγγονή: Αλκμήνη - Μαρία. Τ' ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, και θείο

ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΙΩΑΝ. ΚΑΪΑ - ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟ

συνταξιούχο τραπεζικό

ετών 79

κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή 5.1.96 και ώρα 3 μ.μ. από τον ιερό ναό του Γ Κοιμητηρίου.

Η σύζυγος: Νίκη.

Τα παιδιά του: Μαργαρίτα Καγιοπούλου, Γιάννης και Καλλιόπη Καγιοπούλου. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια εφταμελής σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών, η οποία είχε λεηλατήσει δεκάδες διαμερίσματα και καταστήματα στον Κορυδαλλό, τη Νίκαια και την Αμφιάλη. Η αξία των κλοπιμαίων ήταν εκατό εκατομμύρια δραχμές.

Οι δράστες, με τη μέθοδο της διάρρηξης του ομφαλού της πόρτας της κύριας εισόδου διαμερισμάτων, έμπαιναν σε αυτά και "σήκωναν" ηλεκτρονικά, δερμάτινα, χρυσαφικά, τα οποία πουλούσαν στον Βασίλη Γκούλσιο.

Οι κακοποιοί είχαν νοικιάσει δυο διαμερίσματα στον Κορυδαλλό και στο Αιγάλεω, ενώ η διαρρηκτική ομάδα δρούσε κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση. Στις 28 Δεκέμβρη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας πήγαν στο διαμέρισμα του Κορυδαλλού (Μελά 69), όπου έμεναν ορισμένα από τα μέλη της συμμορίας. Ανάμεσά τους ήταν και ο Νταν Καραμπουλέα, δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού, καταδικασμένος για ανθρωποκτονία. Στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τους διαρρήκτες αντάλλαξαν πυροβολισμούς. Από τους δράστες, ξέφυγε ο Μάριουμ Πόρουμπ που κατόρθωσε να διαφύγει πυροβολώντας κατά των αστυνομικών, ενώ ο Καραμπουλέα δε βρέθηκε στο διαμέρισμα μετά την έφοδο των ανδρών της Ασφάλειας. Στα διαμερίσματα που κατοικούσαν οι Ρουμάνοι βρέθηκαν κλοπιμαία.

Απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας, ζητώντας ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους, ενώ άλλη μια εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για τις 9 Γενάρη.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ζητά αυξήσεις στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στο επίδομα επιφυλακής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τότε που καθιερώθηκαν αυτά τα δύο επιδόματα έχουν παραμείνει στο ίδιο ποσό εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς να γίνει καμιά αναπροσαρμογή. Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είναι καθηλωμένο στις 8.000 δραχμές και το επίδομα επιφυλακής στις 14.000 δραχμές. Αίτημα των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι τα δύο αυτά επιδόματα να φτάσουν στο ποσό των 70.000 δραχμών.

Αίσθηση προκάλεσε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους το γεγονός ότι μεταξύ των αιτημάτων της απεργίας τους είναι η ηθική και νομική δικαίωση του Α. Αραβαντηνού, πρώην αρχιφύλακα των Φυλακών Κορυδαλλού. Κύκλοι των σωφρονιστικών υπαλλήλων σχολιάζοντας αυτή τη θέση της Ομοσπονδίας τους, επισήμαναν τη σκοπιμότητα αυτού του αιτήματος, τη στιγμή που εναντίον του Α. Αραβαντηνού υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ