Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας, ζητώντας ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους, ενώ άλλη μια εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για τις 9 Γενάρη.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ζητά αυξήσεις στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στο επίδομα επιφυλακής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τότε που καθιερώθηκαν αυτά τα δύο επιδόματα έχουν παραμείνει στο ίδιο ποσό εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς να γίνει καμιά αναπροσαρμογή. Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είναι καθηλωμένο στις 8.000 δραχμές και το επίδομα επιφυλακής στις 14.000 δραχμές. Αίτημα των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι τα δύο αυτά επιδόματα να φτάσουν στο ποσό των 70.000 δραχμών.

Αίσθηση προκάλεσε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους το γεγονός ότι μεταξύ των αιτημάτων της απεργίας τους είναι η ηθική και νομική δικαίωση του Α. Αραβαντηνού, πρώην αρχιφύλακα των Φυλακών Κορυδαλλού. Κύκλοι των σωφρονιστικών υπαλλήλων σχολιάζοντας αυτή τη θέση της Ομοσπονδίας τους, επισήμαναν τη σκοπιμότητα αυτού του αιτήματος, τη στιγμή που εναντίον του Α. Αραβαντηνού υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ