Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
"Καυτός" Γενάρης για να φύγει ο "δράκος"

"Ξαφνικά" η δημοτική αρχή "ανακάλυψε" τους αγώνες! Από το "σνομπάρισμα" των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, τώρα, αναγκασμένη από τα πράγματα και την εξόφθαλμη κυβερνητική αδιαλλαξία, αποδέχεται τις προτάσεις της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" και της μειοψηφίας και προχωρά στη δραστηριοποίηση του κόσμου

"Καυτός" θα είναι ο Γενάρης στο Κερατσίνι. Με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή, έστω και αργοπορημένα, προχωρά σε κινητοποιήσεις για την οριστική απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ, με ενημέρωση των δημοτών, καταλήψεις δρόμων και πολυήμερες καταλήψεις της πύλης του εργοστασίου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9/1, στις 6 μ.μ. και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμφιάλης "Μελίνα Μερκούρη" (Εμμ. Μπενάκη 70), ο δήμος θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση ενημέρωσης των κατοίκων και των μαζικών φορέων.Την Τετάρτη 10/1 και την ίδια ώρα, θα ακολουθήσει ανάλογη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής Ευγένειας (Πλάτωνος και Βύρωνος) για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής. Ο κύκλος της ενημέρωσης θα κλείσει την Πέμπτη 11/1 στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ενημέρωση των κατοίκων και των μαζικών φορέων των περιοχών Ταμπουρίων, Αγ. Παντελεήμονα και Αγ. Γεωργίου.

Από κει και πέρα, ο λαός του Κερατσινίου καλείται σε κατάληψη του κόμβου του Σχιστού στις 16/1, τριήμερη κατάληψη της πύλης του εργοστασίου από τις 22/1 - 24/1 με παράλληλο κλείσιμο του Δημαρχείου και των καταστημάτων την τελευταία μέρα της κατάληψης και αποχή των μαθητών απ' τα σχολειά τους. Συγχρόνως, θα επιδιωχτούν συναντήσεις του δήμου με τα πολιτικά κόμματα.

Εκ μέρους του δήμου, δηλώνεται ότι "εάν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από τις πρώτες κινητοποιήσεις, θα υπάρξει συνέχεια μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, που είναι για μας η απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ από το Κερατσίνι".

Αυτός ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων δείχνει και τη σημαντική στροφή που κάνει η δημοτική αρχή στο ζήτημα του εργοστασίου. Είναι αλήθεια άξιο απορίας το γεγονός ότι όταν η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση", ένα μήνα πριν, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, καλούσε τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει τη λογική της επιβολής χρονοδιαγραμμάτων προς τη ΔΕΗ για την απομάκρυνση του εργοστασίου και να κατεβάσει τον κόσμο στον δρόμο, ο δήμαρχος δεν ήθελε ούτε να ακούσει για κινητοποιήσεις. Αργησε ακόμη και να δεχτεί τη θέση για τη μη επαναλειτουργία της μονάδας με οποιοδήποτε καύσιμο, δηλαδή με φυσικό αέριο, κάτι που θα μονιμοποιούσε την παρουσία της ΔΕΗ στο Κερατσίνι με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Και αυτές οι αρνήσεις έρχονταν σε μια στιγμή, που τα συνεργεία των εργολάβων είχαν ήδη μπει στο εργοστάσιο και ξεκινούσαν τις εργασίες μετατροπής της μονάδας, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με φυσικό αέριο!

Ολα δείχνουν λοιπόν ότι η δημοτική αρχή αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να αποδεχτεί τις θέσεις της "ΔΑΣ" για δύο κατ' αρχήν λόγους: Πρώτο, γιατί η ΔΕΗ δεν έδωσε "δεκάρα" στους "παλικαρισμούς" των χρονοδιαγραμμάτων και δεύτερον γιατί υπήρχαν και αντιδράσεις ακόμη και από συμβούλους της πλειοψηφίας.

Η επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" και δημοτική σύμβουλος Ελένη Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της στο "Ρ", τόνισε ότι "έστω και αργά η δημοτική αρχή έκανε μια στροφή 180 μοιρών. Οποιαδήποτε ενέργεια, και ειδικά οι αποφάσεις ενεργοποίησης του κερατσινιώτικου λαού σε αγωνιστικές κατευθύνσεις για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου, εμάς μας βρίσκει σύμφωνους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ