Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διπλασιάζεται το ποσό για σίτιση κρατουμένων

Αυξάνει το ποσό του συσσιτίου που διαθέτει το ελληνικό κράτος για "όσους τελούν υπό νόμιμο περιορισμό", όσους κρατούνται δηλαδή από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Α. Παπαδόπουλου και Δημόσιας Τάξης Σ. Βαλυράκη η ημερήσια δαπάνη καθορίζεται στις 1.000 δραχμές το άτομο. Το ποσό αυτό είχε μείνει στάσιμο στις 500 δραχμές από το 1991. Ετσι πολλοί κρατούμενοι των τμημάτων μεταγωγών και των κρατητηρίων της Ασφάλειας έμεναν νηστικοί ή υποσιτίζονταν ή χόρταιναν την πείνα τους από τα πρόχειρα γεύματα που τους μοίραζαν αστυνομικοί, οι οποίοι πλήρωναν τα έξοδα σίτισής τους από την τσέπη τους.

Χρειάστηκαν επανειλημμένες έγγραφες προειδοποιήσεις και προτάσεις από τις αστυνομικές υπηρεσίες προς τα αρμόδια υπουργεία και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (3-12-93) για την πρόληψη βασανιστηρίων και την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, στην οποία επισημαινόταν η ανεπάρκεια της χορηγούμενης στους κρατούμενους τροφής, για να προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη αυτού του μέτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ