Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Ανάγκη στήριξης του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Να απαλλάξει τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Παλαιομάνινας Αιτωλοακαρνανίας από τα χρέη που δημιουργήθηκαν στην ΑΤΕ από την κατασκευή και τη χρήση του τοπικού αρδευτικού έργου, ζητούν από τους κυβερνητικούς αρμόδιους, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Γεράσιμος Αραβανής.

Οπως αναφέρουν, το αρδευτικό έργο κατασκευάστηκε από τον τοπικό συνεταιρισμό με επιδοτήσεις και δάνειο που πήρε από την ΑΤΕ. Για την καλύτερη αξιοποίηση του αρδευτικού, κατόπιν, συστάθηκε ο ΤΟΕΒ που ανέλαβε και τις σχετικές υποχρεώσεις που απορρέουν προς την ΑΤΕ. Ομως, δεν κατάφερε να πληρώνει κανονικά τις δόσεις που έπρεπε για την εξόφληση του δανείου των 180 εκατομμυρίων, γιατί δεν προέκυψαν τα έσοδα που υπολογιζόταν να εισπράξουν, αφού περιορίστηκαν σημαντικές καλλιέργειες, όπως ο καπνός. Ετσι, οι τόκοι του χρέους σήμερα ξεπερνούν τα 320 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία, βεβαίως, αδυνατεί να εξοφλήσει ο ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας.

Με δεδομένη την αδυναμία αυτή για την εξόφληση του δανείου προς την ΑΤΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από την κυβέρνηση να μεριμνήσει, ώστε να απαλλάξει τον ΤΟΕΒ από το χρέος προς την ΑΤΕ, μεταφέροντας το σχετικό κονδύλι σε κάποιο πρόγραμμα της τοπικής Νομαρχίας. Καλείται, επίσης, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρήσης του έργου από τον ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ