Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ευτυχώς σταμάτησε η βροχή!

Οι κάτοικοι όμως ζουν συνέχεια με το φόβο μιας νέας καταστροφικής πλημμύρας

Γλίτωσε αυτή τη φορά το Καλοχώρι από το Γαλλικό ποταμό, γιατί σταμάτησε η βροχή! Οι κάτοικοι όμως ζουν συνέχεια με το φόβο και υπό την απειλή μιας νέας καταστροφικής πλημμύρας, καθώς από τις εκάστοτε κυβερνήσεις δεν προωθούνται σημαντικά έργα προστασίας της κοινότητας. Για να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος από πλημμύρες στην περιοχή χρειάζεται να διευθετηθεί η κοίτη του Γαλλικού ποταμού. Η σχετική μελέτη είναι έτοιμη, δεν υλοποιείται όμως ποτέ από τα αρμόδια υπουργεία και τη νομαρχία.

Η ανησυχία των κατοίκων επιτείνεται και εξαιτίας του φαινομένου της καθίζησης, που, όπως είναι γνωστό, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Καλοχώρι και που είναι αποτέλεσμα της υπεράντλησης νερού από τον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης και βιομηχανίες της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 1950 υπάρχει συνεχής καθίζηση, η οποία φθάνει σε πολλά σημεία τα 2,5 μέτρα, ενώ επίσημη μέτρηση του ΑΠΘ (τμήμα Γεωδαισίας) μιλάει για καθίζηση μέχρι 4,5 εκατοστά το χρόνο.

Στο μεταξύ και χτες ο δρόμος που οδηγεί από το Καλοχώρι στη Θεσσαλονίκη ήταν καλυμμένος από τα νερά που έπεσαν την Πρωτοχρονιά.

Επίσης από την υπερχείλιση των νερών στο Δέλτα του Αξιού κινδύνεψαν δύο κτηνοτρόφοι που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τα ζώα τους από στάβλο στην περιοχή του αναχώματος και της όχθης. Και η ζώνη όπου βρίσκονται κτηνοτροφικές μονάδες δίπλα στον Αξιό έχουν μετατραπεί σε λίμνη από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ