Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του Μαρίνου

Δεύτερο "όχι" χτες, του ανακριτή, στην αποφυλάκισή του

Πολύ κοντά στο θάνατο, παρά το ότι σιτίζεται τις τελευταίες 24 ώρες, βρίσκεται σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του ο Χριστόφ. Μαρίνος.

Στον επί δίμηνο απεργό πείνας χορηγήθηκε στη 1.00 χτες τα ξημερώματα φυσικός ορός, αμέσως μόλις έπεσε σε κώμα, γεγονός που οι γιατροί ανέμεναν να συμβεί τις τελευταίες τρεις μέρες. Λίγες ώρες αργότερα στον ορό προστέθηκε και γλυκόζη. Ως αργά χτες το απόγευμα πάντως, ο Μαρίνος δεν είχε συνέλθει, παραμένοντας σε κωματώδη κατάσταση. Το μεσημέρι είχε ανοίξει για δευτερόλεπτα τα μάτια του, αλλά όπως διαπίστωσαν οι γιατροί "ούτε βλέπει, ούτε ακούει, ούτε καταλαβαίνει" με αποτέλεσμα να μην έχει καμιά επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ακόμη κι αν αναρρώσει - γεγονός που θεωρείται πολύ δύσκολο καθώς οι πιθανότητες λιγοστεύουν όσο παραμένει σε κώμα - εκτιμάται ότι δε θα αποφύγει κάποιες μη αναστρέψιμες βλάβες, όπως πιθανόν την τύφλωση.

Ο Χριστόφ. Μαρίνος όσο ακόμη επικοινωνούσε, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μητέρα του να μην επιτρέψει στους γιατρούς, αν εκείνος πέσει σε κώμα, να του χορηγήσουν ορό. Ωστόσο η άσχημη κατάστασή του επέβαλλε την εφαρμογή, παρά τη θέλησή του, της δικαστικής απόφασης περί αναγκαστικής του σίτισης.

Χτες ο 28ος τακτικός ανακριτής Αθηνών Κ. Μπαλντάς απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης, που είχε καταθέσει μια μέρα νωρίτερα μέσω του συνηγόρου του Κ. Ντάλτα, με το σκεπτικό ότι δεν εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Ιούλη.

Ειδικότερα, ο ανακριτής αναφέρει στη σχετική του διάταξη ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή του Χριστόφ. Μαρίνου στην υπόθεση της ληστείας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στο φόνο του ταμία Δημ. Μαντούβαλου. Αν αφεθεί επομένως ελεύθερος, δεν είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου που θα τον δικάσει. Επίσης, αφήνεται να εννοηθεί στην ανακριτική διάταξη ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποιεί την απεργία πείνας σαν μέσο εκβιασμού των δικαστικών αρχών προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκισή του και επισημαίνεται πως οι γιατροί του Τζάνειου Νοσοκομείου πρέπει να εφαρμόσουν το βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για υποχρεωτική σίτιση του ασθενούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ