Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ενα φανάρι για ολόκληρη την περιοχή!

Με ένα φωτεινό σηματοδότη προσπαθούν να βρουν άκρη οδηγοί και πεζοί στο κυκλοφοριακό κομφούζιο της Πετρούπολης. Το πρωτοφανές αυτό πρόβλημα έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ

Ενα φανάρι όλο κι όλο "προσπαθεί" να τα βγάλει πέρα με την κυκλοφορία ενός ολόκληρου Δήμου 58.000 κατοίκων! Πρόκειται για το δήμο της Πετρούπολης, που η κυκλοφοριακή συμφόρηση, γνωστή σε όλο το Λεκανοπέδιο, γίνεται ακόμη χειρότερη με την έλλειψη φαναριών στους δρόμους. Αποτέλεσμα, περισσότερα τροχαία ατυχήματα, πολλά από αυτά θανατηφόρα.

Το πρόβλημα έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και Δ. Κουμπούρης,οι οποίοι τονίζουν ότι "η κατάσταση αυτή παίρνει ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις στους οδικούς άξονες, που λειτουργούν σχολικά συγκροτήματα", με προφανείς κινδύνους για τη ζωή των μαθητών.

Ο Δήμος Πετρούπολης έχει υποδείξει με έγγραφό του και με χάρτη που είχε επισυνάψει, όλα τα επικίνδυνα σημεία στα οποία επιβάλλεται η τοποθέτηση φαναριών και διαβάσεων πεζών. Τέτοια σημεία υψηλής επικινδυνότητας βρίσκονται στα σχολεία της λεωφόρου Ανατολικής Ρωμυλίας και Ρήγα Φεραίου, στην οδό Σουλίου και 25ης Μαρτίου, στην Αγ. Δημητρίου και 25ης Μαρτίου και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και 25ης Μαρτίου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα και παρά τις υποσχέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι θα προχωρήσει σε νέες αυτοψίες, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

"Το υπουργείο αδιαφορεί", τόνισε στο "Ρ" ο δήμαρχος της Πετρούπολης Γ. Γιώγος."Πρέπει κάποτε η πολιτεία να σκύψει για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Η κατάσταση είναι τραγική, κυρίως στους δρόμους όπου λειτουργούν σχολεία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών". Οι προσπάθειες που έχει κάνει ο δήμος είναι μεγάλες, χωρίς όμως να έχουν βρει ανταπόκριση".

Το αίτημα για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, αλλά και διαβάσεων πεζών στους συγκεκριμένους δρόμους, έχει υποβληθεί, εκτός από το δήμο, και από τους κατοίκους, το διδακτικό προσωπικό των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει το υπουργείο στην τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και διαβάσεων πεζών στο δήμο, τι σχεδιασμός υπάρχει από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου και πότε προβλέπεται να λυθεί το οξύτατο αυτό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ