Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Πρόβλημα με την απορρόφηση κονδυλίων

Με καθυστέρηση, που ξεπερνά τους τρεις μήνες, πληρώνονται οι λογαριασμοί των εκτελεσμένων έργων του προγράμματος "ΕΑΠΤΑ 2", στο νομό Λέσβου. Η μη ομαλή χρηματοδότηση και πληρωμή των έργων αυτών, έχει ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των εργολάβων, οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακόψουν την εκτέλεσή τους.

Το παραπάνω πρόβλημα επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Γεράσιμος Αραβανής, που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και συγκεκριμένα προς τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Αιγαίου. Οπως αναφέρουν, οι λογαριασμοί που δεν έχουν φτάσει στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 5 Δεκέμβρη 1995, θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του 1996, δηλαδή κάπου στο Μάη. Γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμα πιο πολύ το πρόβλημα της ήδη πολύ μικρής απορρόφησης (17%) από το "ΕΑΠΤΑ 2", που παρατηρείται στο νομό Λέσβου και θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση και εκτέλεση των αναγκαίων έργων των δήμων και κοινοτήτων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση και πληρωμή των έργων του προγράμματος "ΕΑΠΤΑ 2", που εκτελέστηκαν μέχρι τις 31-12-1995 από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ