ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Γενάρη 1996
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Ψυχαγωγία
  • Η ΠΕΕΠΠ πραγματοποιεί συνεστίαση την Κυριακή 28-1-96,στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο ΚΑΣΤΕΛΟ (Καυτατζόγλου και Δ. Ράλλη 26). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 5230.526 - 5230.534. Επίσης, στα κεντρικά γραφεία της Ενωσης θα λειτουργήσει κύκλος εκμάθησης βουλγαρικής γλώσσας.Ωρες διδασκαλίας 5-7 μμ. Πληροφορίες στα παραπάνω τηλέφωνα. Τέλος, θα γίνει κλήρωση λαχείου στις 8-3-96,στις 6 μμ,στην αίθουσα των κεντρικών γραφείων. Τη διακίνηση και διαδικασία κλήρωσης παρακολουθεί 5μελής επιτροπή. Τιμή λαχείου 1.000 δρχ.
  • Το Παράρτημα ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί την ετήσια συνεστίασή του την Κυριακή 28-1-96 στις 9 μμ στο κοσμικό κέντρο "Τα
Βόρεια" (Ιφιγενείας 41, Ν. Ιωνία, τηλ.: 2798.276).
Κοπή πίτας

- Τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ συνεχίζουν να διοργανώνουν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και καλούν τα μέλη τους και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης να πάρουν μέρος στη γιορτή.

  • ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ την Τετάρτη 17-1-96 στις 11 πμ στη μικρή αίθουσα του ΕΚΘ (Αριστοτέλους και Ολύμπου).
  • ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ την Κυριακή 21-1-96 στις 11 πμ στα γραφεία του παρ/τος (Ματρώζου 33).
  • ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ την Κυριακή 21-1-96 στις 10 πμ στα γραφεία του.
  • ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ την Κυριακή 21-1-96 στις 10.30 πμ,στον κινηματογράφο "Αστέρα" (όπισθεν ΟΤΕ).
  • ΔΑΦΝΗΣ την Κυριακή 28-1-96 στις 10 πμ στα γραφεία του Παρ/τος (Ελευθ. Βενιζέλου 25).
  • ΤΑΥΡΟΥ την Κυριακή 28-1-96 στις 10 πμ στην αίθουσα του Δημαρχείου Ταύρου.
Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
  • Η Πανελλήνια Ενωση Αξ/κών - Υπαξ/κών ΕΑ (ΠΕΑΥΕΑ) πραγματοποιεί την Τετάρτη 24-1-96,στις 10 π.μ.,εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στα γραφεία της Ενωσης (Λυκούργου 10, 4ος όρ. ). Παρακαλούνται να παραβρεθούν όλα τα μέλη, καθώς και φίλοι και γνωστοί συνάδελφοι. Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μέχρι τις 22-1-96,ημέρα Δευτέρα και ώρα 10-12 μ στα γραφεία της Ενωσης.
ΚΗΔΕΙΕΣ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΛΑΚΑ

αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 16.1.96 στις 3 μ.μ. από το Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η οικογένειά του.

***

Πέθανε στις 15 Γενάρη 1996, σε ηλικία 80 χρόνων, ο αγωνιστής

ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΙΣΙΑΝΟΣ.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα, Τρίτη 16 Γενάρη, στις 3.30 μ.μ., από το Νεκροταφείο Νεάπολης.

Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι λοιποί συγγενείς.

Η ΠΕΚΑΜ κόβει την πίτα της

Τη Δευτέρα 22-1-96, ώρα 5.30 μ.μ., η ΠΕΚΑΜ (Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου) κόβει στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων και Στουρνάρη) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σοβαρές κατηγορίες κατά του διασωθέντα

Στα "δίχτυα" των αρχών πιάστηκε ο Παρασκευάς Θωμάς,μέλος της παρέας που πήγε για ψάρεμα (;) τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Βλαστό Ωρωπού, αλλά η βάρκα τους ανατράπηκε και οι άλλοι τρεις επιβάτες της αγνοούνται από τότε. Συγγενείς των αγνοουμένων Π. Μαρνέρα,Α. Αλεξόπουλου και Γ. Παναγιωτόπουλου κατηγορούν τον Θωμά ότι ευθύνεται για το χαμό των δικών τους, καθώς τους πήγε εκεί όχι για να ψαρέψουν, αλλά για να κλέψουν ψάρια από εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών και ιχθυοτροφεία. Η εκδοχή αυτή επιβεβαιώνεται από την ασυνήθιστα και αδικαιολόγητα μεγάλη ποσότητα πάγου, που υπήρχε στη βάρκα, αλλά και στο αυτοκίνητο της παρέας. Επίσης από το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε και πέμπτο άτομο - κάποιος Αθηναίος τα στοιχεία του οποίου γνωρίζουν οι αρχές - στην παρέα, που έμεινε στη στεριά, για να κρατάει... τσίλιες.

Σε βάρος του Π. Θωμά εκκρεμούν 20 καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης. Χτες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών Γ. Μπόμπουλη, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και κρατείται. Πρόκειται να οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές Πάτρας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, που έχει εκδώσει ο 6ος τακτικός ανακριτής για υπόθεση πλαστογραφίας.

Να σημειώσουμε ότι συγγενείς των αγνοουμένων υποστηρίζουν ότι ο Παρασκευάς όχι μόνο παρέσυρε τους δικούς τους σε παράνομες ενέργειες, αλλά αφήνουν υπόνοιες και για εγκληματική ενέργεια. Οι λιμενικοί πάντως και χτες συνέχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των τριών νεαρών ψαράδων.

"ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ"
Ανέξοδες υποσχέσεις για επαναφορά στο δημόσιο

Ανέξοδες υποσχέσεις και παχιά λόγια χωρίς αντίκρυσμα σκόρπισε πάλι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κίμωνας Κουλούρης,για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της "Ολύμπικ Κέτερινγκ".

Σε τελετή για την κοπή της πίτας, ο Κ. Κουλούρης, για λόγους κομματικής εκμετάλλευσης και μόνο, υποσχέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο θα αποχωρήσουν από την εταιρία οι Λιβανέζοι επιχειρηματίες, οι οποίοι με τη σκανδαλώδη σύμβαση της ΝΔ κατέχουν σήμερα το 49% των μετοχών της "Ολύμπικ Κέτερινγκ". Πρόκειται για μια ακόμα ανέξοδη υπόσχεση του Κ. Κουλούρη για τη ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας, μόνο που τώρα, επειδή έγινε ενώπιον των εργαζομένων, διανθίστηκε με τα παχιά λόγια περί απομάκρυνσης των ιδιωτών. Κάτι, όμως, που είχε αποφύγει να θίξει πριν λίγους μήνες, που υποσχόταν μόνο ότι επί των ημερών του δε θα ξεπουληθεί το "Κέτερινγκ".

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επικαλείται δικαστικό κώλυμα για τη ρύθμιση του ιδιοκτησιακού, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο έχουν προσφύγει οι Λιβανέζοι επιχειρηματίες, έχει εκδώσει την ετυμηγορία του από το περασμένο καλοκαίρι. Η απόφαση αυτή μέχρι σήμερα κρατείται μυστική, κάτι που ενισχύει τις βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για απόφαση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ