Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρές κατηγορίες κατά του διασωθέντα

Στα "δίχτυα" των αρχών πιάστηκε ο Παρασκευάς Θωμάς,μέλος της παρέας που πήγε για ψάρεμα (;) τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Βλαστό Ωρωπού, αλλά η βάρκα τους ανατράπηκε και οι άλλοι τρεις επιβάτες της αγνοούνται από τότε. Συγγενείς των αγνοουμένων Π. Μαρνέρα,Α. Αλεξόπουλου και Γ. Παναγιωτόπουλου κατηγορούν τον Θωμά ότι ευθύνεται για το χαμό των δικών τους, καθώς τους πήγε εκεί όχι για να ψαρέψουν, αλλά για να κλέψουν ψάρια από εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών και ιχθυοτροφεία. Η εκδοχή αυτή επιβεβαιώνεται από την ασυνήθιστα και αδικαιολόγητα μεγάλη ποσότητα πάγου, που υπήρχε στη βάρκα, αλλά και στο αυτοκίνητο της παρέας. Επίσης από το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε και πέμπτο άτομο - κάποιος Αθηναίος τα στοιχεία του οποίου γνωρίζουν οι αρχές - στην παρέα, που έμεινε στη στεριά, για να κρατάει... τσίλιες.

Σε βάρος του Π. Θωμά εκκρεμούν 20 καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης. Χτες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών Γ. Μπόμπουλη, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και κρατείται. Πρόκειται να οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές Πάτρας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, που έχει εκδώσει ο 6ος τακτικός ανακριτής για υπόθεση πλαστογραφίας.

Να σημειώσουμε ότι συγγενείς των αγνοουμένων υποστηρίζουν ότι ο Παρασκευάς όχι μόνο παρέσυρε τους δικούς τους σε παράνομες ενέργειες, αλλά αφήνουν υπόνοιες και για εγκληματική ενέργεια. Οι λιμενικοί πάντως και χτες συνέχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των τριών νεαρών ψαράδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ