Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΣΕΒΕΕ
Ν' ανακληθεί η απόφαση του ΤΕΒΕ

Ζητά συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου και συζήτηση για αυξήσεις 10% στις συντάξεις

Την πλήρη αντίθεσή της με την προτεινόμενη από το ΔΣ του ΤΕΒΕ αύξηση συντάξεων σε ποσοστό 3,5% + 3,5% εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει ότι "οι προτεινόμενες πενιχρές αυξήσεις, προϊόν της κυβερνητικής πολιτικής, βρίσκονται σε πλήρη διάσταση, όχι μόνο με τις επιβαλλόμενες αυξήσεις στις εισφορές των εν ενεργεία επαγγελματιών βιοτεχνών, αλλά και - πολύ περισσότερο - από το αίσθημα δικαίου και την απαίτηση για ανθρώπινες συντάξεις, που είναι αίτημα όχι μόνο των συνταξιούχων, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού".

Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι η αρχική απόφαση του ΤΕΒΕ για αύξηση των συντάξεων κατά 10%, παρά το ότι δεν αναπλήρωνε τις απώλειες του εισοδήματος των συνταξιούχων κατά τα τελευταία χρόνια, αποτελούσε μια θετική βάση διαλόγου με τις οργανώσεις των συνταξιούχων και θα μπορούσε να βελτιωθεί παραπέρα αν η κυβέρνηση δεν επέβαλε χωρίς διάλογο το απαράδεκτο 3,5% + 3,5%.

Με τα δεδομένα αυτά, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά την ανάκληση της απόφασης αυτής και τη συζήτηση πάνω στην αρχική πρόταση της διοίκησης του ΤΕΒΕ. Ακόμα ζητά άμεση συνάντηση με το ΔΣ του ΤΕΒΕ για την από κοινού εξέταση του θέματος.

Αλληλεγγύη συνταξιούχων

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΒΕ εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Καβάλας.

Η απόφαση, τονίζει, ήρθε, παρά τη δήλωση του προέδρου του ταμείου Κ. Κόντου το φθινόπωρο, για αύξηση των συντάξεων 10% και την ύπαρξη ενεργητικού δεκάδων δισ. στο ΤΕΒΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "πρέπει να υπάρξει ανάκληση της απόφασης και χορήγηση του 10%, με άμεση προοπτική τον καθορισμό της κατώτατης σύνταξης στο 20 πλάσιο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη, που αποτελεί το ελάχιστο όριο επιβίωσης".

Επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Καβάλας,με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των συνταξιούχων, τόσο για τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όσο και για τις ανύπαρκτες αυξήσεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ