Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πλασματικός ο προϋπολογισμός

Πλασματικό προϋπολογισμό για το 1996 αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η δημοτική αρχή της Αθήνας. Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος θα καταθέσει τα οικονομικά του σχέδια για φέτος. Μόνο που στον τομέα των εσόδων έχει εντάξει και 17 δισ. δραχμές από δάνεια, για να καλύψει το πραγματικό έλλειμμα που δημιουργείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή της Αθήνας στην προσπάθειά της να παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, θα συμπεριλάβει στον τομέα των εσόδων ποσά που θα εισπράξει από δάνεια. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος φέρεται να έχει συμπεριλάβει στα έσοδα του 1996 και 17 δισ. τα οποία σκοπεύει να δανειστεί. Και αυτό στην προσπάθειά του να αποκρύψει την άσχημη κατάσταση των οικονομικών του δήμου.

Ομως η "έξυπνη" αυτή τακτική, για να εξωραϊστεί η εικόνα, δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά νέα βάρη στην πλάτη των δημοτών. Αργά ή γρήγορα άλλωστε, τα δάνεια θα πρέπει να αποπληρωθούν, ο δήμος θα ψάχνει εναγωνίως για τα απαιτούμενα κεφάλαια και θα καταφύγει, κατά τη γνωστή τακτική του, στις αυξήσεις των δημοτικών τελών.

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Αβραμόπουλος και το 1995 είχε καταφύγει στα ίδια κόλπα και είχε εντάξει στα έσοδα 5,3 δισ. από δάνεια, με μόνη διαφορά φέτος ότι το ποσό υπερτριπλασιάστηκε. Παράλληλα, με τα 17 δισ. που σχεδιάζει να δανειστεί ο δήμος, καθίσταται για άλλη μία φορά σαφής η ελαφρότητα με την οποία γίνεται η διαχείριση του δήμου από τη δημοτική αρχή. Μία δημοτική αρχή που δανείζεται ολοένα και περισσότερα, για να προχωρά σε έργα εντυπωσιασμού των δημοτών και αλόγιστες δαπάνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ