Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να σταματήσει το σαράκι της ρουσφετολογίας

Ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Αγία Ολγα", με αφορμή τη διαπίστωση του ΑΣΕΠ ότι οι "27 απ' τις 28" προσλήψεις ήταν παράνομες

"Η ανάγκη και το δικαίωμα για δουλιά, δεν είναι εμπορεύσιμο είδος στο αδυσώπητο παζάρι των πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων. Να μπει τέρμα στο μεγάλο σαράκι της ρουσφετολογίας, αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση".

Τα παραπάνω επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Αγία Ολγα", σχετικά με τη διαπίστωση του ΑΣΕΠ ότι "από τους 28 προσληφθέντες για την κάλυψη ισάριθμων κενών θέσεων μονίμου προσωπικού, οι 27 είναι αναμφισβήτητα παράνομοι, ενώ η θέση του 28ου αμφισβητείται, ελλείψει επαρκών στοιχείων ως προς την οικογενειακή του κατάσταση".

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, κατά πλειοψηφία. Την απόφαση δεν ψήφισαν οι τρεις σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ.

"Αισθανόμαστε την ανάγκη, επισημαίνει το σωματείο, να διακηρύξουμε σε όλους τους τόνους: Επιτέλους STOP", και τονίζει: "Ακόμα άλλη μια φορά, η ανάγκη για δουλιά, που έχει οξυνθεί λόγω της αύξησης της ανεργίας, έγινε αντικείμενο της πιο στυγνής εκμετάλλευσης από τους κυβερνώντες για τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα. Αποκτά ξεχωριστές διαστάσεις αυτή τη φορά το πρόβλημα, γιατί παραβιάζεται ένας νόμος που βάζει σαφέστατα κριτήρια ως προς τις προσλήψεις".

Το σωματείο εκφράζει την αγανάκτησή του για τη διαπίστωση ότι οι μηχανισμοί που κινήθηκαν στις ρουσφετολογικές προσλήψεις φαίνεται είχαν τη δύναμη να μπλοκάρουν επί 7 μήνες, στο υπουργείο, το πόρισμα του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να φτάσει στο Νοσοκομείο μας, από τις 30/5/95, στις 20/12/95. Σοβαρά ερωτηματικά, συνεχίζει η ανακοίνωση, προκάλεσε η περίεργη εξαφάνιση της κούτας με τα υλικά της προκήρυξης (αιτήσεις, δικαιολογητικά), για την ΥΕ και ΔΕ, κατηγορία όπου υπάρχουν οι περισσότερες ενστάσεις. "Πολύ περισσότερο, υπογραμμίζει, όταν η εξαφάνιση αυτή γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα - όπως καταγγέλλει η προϊσταμένη του Γραφείου Προσωπικού - με την κοινοποίηση, στο Νοσοκομείο μας, του πορίσματος του ΑΣΕΠ 20/12/95".

Το σωματείο ζητά:

  • Πλήρη διερεύνηση των ευθυνών και ανάδειξη των κύριων υπευθύνων για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις που έγιναν πριν από ένα χρόνο στο Νοσοκομείο μας, με βάση το πόρισμα του ΑΣΕΠ, καθώς και ανάδειξη των υπευθύνων που μπλόκαραν επί 7 μήνες στα γρανάζια του υπουργείου το πόρισμα του ΑΣΕΠ, όταν η ίδια η διαδικασία των προσλήψεων έγινε μέσα σε 15 μέρες.
  • Διερεύνηση και αποκάλυψη των συνθηκών της περίεργης εξαφάνισης της κούτας με τα υλικά της προκήρυξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ