Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Από κατάχρηση εξουσίας, μέχρι διαφθορά και... ασχετοσύνη

Τέσσερα χαρακτηριστικά περιστατικά του περασμένου τριήμερου

Τέσσερα περιστατικά με πρωταγωνιστές αστυνομικούς που καταγράφτηκαν το περασμένο τριήμερο, δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία. Στην Κρήτη αστυνομικοί ξυλοκόπησαν αγρότη επειδή τον θεώρησαν ύποπτο ζωοκλοπής, στην Ηλεία ένας μεθυσμένος ένοπλος "άφησε στα κρύα του λουτρού" δυο αστυνομικούς αρπάζοντας το περιπολικό τους, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού πιάστηκαν ένας αρχιφύλακας κι ένας αστυφύλακας που πέρασαν από το διαβατηριακό έλεγχο, αντί αδρής αμοιβής, έναν Ιρακινό και στην Αγ. Βαρβάρα πλήρωμα περιπολικού πυροβόλησε και τραυμάτισε μια περαστική γυναίκα κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Συγκεκριμένα:

  • Σε περιοχή του Λασηθίου Κρήτης επίλεκτοι αστυνομικοί έζωσαν το σπίτι του 26χρονου Μιχάλη Κοκολάκη. Οπως κατήγγειλε ο ίδιος, οι άνδρες του αποσπάσματος που φορούσαν κουκούλες, τού έδειξαν μια προβιά και τον ρώτησαν σε ποιον ανήκει. Οταν απάντησε ότι ανήκε σε δικό του ζώο, του φόρεσαν χειροπέδες, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Νικολάου και τον "περιποιήθηκαν" με γκλομπς και κλοτσιές. Αποτέλεσμα, να πάθει κάταγμα στο δεξί του πόδι. Οταν όμως ο κτηνοτρόφος που είχε καταγγείλει τη ζωοκλοπή, ανέφερε ότι βρήκε όλα του τα ζώα, οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον Κοκολάκη λέγοντάς του ότι "έκαναν λάθος... ". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κτηνοτρόφος που έκανε την καταγγελία ήταν πρώην αστυνομικός.
  • Προχτές Κυριακή, στο δυτικό αερολιμένα του Ελληνικού, πιάστηκαν ο αρχιφύλακας Σπήλιος Γούργαρης, 46 χρόνων, ο αστυφύλακας Ζήσης Ραβαζούλας, 39 χρόνων, ο Ιρακινός Γκαμάλ Χάσρι, 33 χρόνων και ο επιχειρηματίας Νίκος Καρναβός, 61 χρόνων. Ο Ιρακινός προσπάθησε να ταξιδέψει στον Καναδά με πλαστό διαβατήριο. Ο αρχιφύλακας ανέλαβε να τον "διευκολύνει" αντί 1.500 δολαρίων. Ο αστυφύλακας μετά από συνεννόηση με το συνάδελφό του, δεν έκανε το διαβατηριακό έλεγχο. Ο Χάσρι μπήκε στην αίθουσα τράνζιτ και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο. Η όλη διαδικασία φάνηκε ύποπτη σε υπαλλήλους της "Ολυμπιακής" που ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι δυο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος τους και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
  • Μια απίθανη ιστορία, ξετυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Λεχαινά Ηλείας με πρωταγωνιστή τον 35χρονο αγρότη Κώστα Μυλωνά.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Μυλωνάς που ήταν μεθυσμένος άρχισε να πυροβολεί μέσα στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου, γύρω στις έξι το απόγευμα. Οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και ένα περιπολικό με οδηγό τον αστυφύλακα Σωτήρη Κατριμπούζα και συνοδηγό τον αστυφύλακα Ευθύμιο Ορλόφ, πήγαν να... επιβάλουν την τάξη. Ο Μυλωνάς όμως, μόλις τους είδε, άρχισε να πυροβολεί και εναντίον τους. Οι αστυφύλακες το έβαλαν στα πόδια και ο δράστης χωρίς να χάσει χρόνο πήρε το περιπολικό και κατευθύνθηκε προς τα πεδινά. Καθ' οδόν το αυτοκίνητο "έμεινε" από τρυπημένο λάστιχο, αλλά ο οδηγός του δεν έχασε το κουράγιο του. Πήγε σε βουλκανιζατέρ, επισκεύασε τον τροχό και συνέχισε τη βόλτα του. Μετά από τρεις ώρες, περιπολικά τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν στο χωριό Μποζαϊτικα Αχαϊας.

  • Απρόσμενη περιπέτεια έζησε χτες το μεσημέρι η 67χρονη Φωτεινή Νικολαρούδη, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας, η οποία, ενώ περίμενε το αστικό λεωφορείο, βρέθηκε ξαφνικά στη ζώνη πυρός αστυνομικών, που κατεδίωκαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο. Μια αδέσποτη σφαίρα, την πέτυχε στο αριστερό πόδι και την τραυμάτισε ελαφρά, ενώ οι αστυνομικοί συνέχισαν την καταδίωξη. Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο και μετά στις πρώτες βοήθειες.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από την οδό Ταξιαρχών και Βενιζέλου στην Αγία Βαρβάρα, όταν ο οδηγός του ΖΧ 1551 ΙΧ αυτοκινήτου δε σταμάτησε σε σήμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης και κατευθύνθηκε προς το Χαϊδάρι. Μετά από τριάντα λεπτά καταδίωξης στους δρόμους του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου, της Αγίας Βαρβάρας και του Κορυδαλλού, ο άγνωστος οδηγός επέστρεψε και πάλι πίσω στην Αγία Βαρβάρα, όπου αφού εγκατέλειψε το ΙΧ, κατόρθωσε τελικά να διαφύγει με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση. Για τις συνθήκες του τραυματισμού της άτυχης γυναίκας, διενεργείται ΕΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ