Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ

Η κατάσταση με ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ είναι εκρηκτική. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ δεν παίρνει διόρθωμα και αναθεώρηση και γι' αυτό πρέπει να απορριφθεί με δημοψήφισμα, διαπιστώνει το ΔΣ της ΟΑΣ Ν. Τρικάλων Η ΑΝΟΙ

"Δραματικά επιδεινώνεται η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην επαρχία, καθώς τα προβλήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας έχουν γίνει εκρηκτικά και ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, ως αποτέλεσμα των αντιαγροτικών πληγμάτων που ασταμάτητα έρχονται με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και την υλοποίηση της απελευθέρωσης της αγοράς, όπως προστάζουν με την ΓΚΑΤΤ".

Τη διαπίστωση αυτή κάνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων Η ΑΝΟΙΞΗ, μετά από συνεδρίαση του ΔΣ της, όπου εξετάστηκε η άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά. Ο αγροτικός κόσμος καταστρέφεται και τρομαχτικές θα είναι οι συνέπειες και στους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, σ' όλους τους εργαζόμενους, τονίζεται και προστίθεται: Σήμερα τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΚΑΠ και τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ την αισθάνονται καλύτερα από τον καθένα, γιατί τη ζουν στο πετσί τους, οι βαμβακοπαραγωγοί, οι καπνοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι και οι φρουτοπαραγωγοί. Γενικά δεν υπάρχει κλάδος της αγροτικής οικονομίας που να μη δέχτηκε και νέα πλήγματα, ενώ, τώρα, νέα δεινά περιμένουν την αγροτιά και τον τόπο μας με την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Η ΟΑΣ Ν. Τρικάλων Η ΑΝΟΙΞΗ, όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ της, εκτιμά ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις και για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Δεν επιδέχεται κανένα διόρθωμα, καμιά αναθεώρηση. Γι' αυτό και πρέπει, υπογραμμίζεται, στο σύνολό της να απορριφθεί. Γι' αυτό και ζητάμε, τονίζεται, δημοψήφισμα για να διατρανώσει ο αγροτικός κόσμος, ο λαός ολόκληρος, την αντίθεσή του στην καταστροφική αγροτική πολιτική του Μάαστριχτ και της ΕΕ,που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Ο αγροτικός κόσμος, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΟΑΣ Τρικάλων, πιστεύει ότι η δραματική κατάσταση που τείνει να ερημώσει την ύπαιθρο δεν μπορεί να αποφασίζεται από καμιά κυβέρνηση, από καμιά Βουλή και από κανένα κόμμα ερήμην του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ