Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδρίασε η Επιτροπή Μεγάλων Εργων

Διακόπηκε χωρίς να βγει κάποιο αποτέλεσμα η χτεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Μεγάλων Εργων, που είχε ως αντικείμενο την έγκριση της σύμβασης για την κατασκευή της λεωφόρου Ελευσίνας - Σταυρού - Σπάτων.

Η συνεδρίαση δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεχιστεί εντός της βδομάδας και εφόσον η σύμβαση εγκριθεί - παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν - θα παραπεμφθεί για έγκριση και από την Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί για κύρωση από τη Βουλή. Να σημειώσουμε ότι η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 400 και πλέον δισ. δρχ., απαιτείται από τη σκανδαλώδη σύμβαση για το αεροδρόμιο Σπάτων και, εάν δεν κατασκευαστεί, το ελληνικό δημόσιο θα υποχρεωθεί να πληρώνει τεράστια ποσά ως ποινική ρήτρα. Το γεγονός αυτό, φυσικά, εκμεταλλεύονται τώρα οι εργολάβοι - υποψήφιοι ανάδοχοι για το έργο - και θέτουν τους δικούς τους σκληρούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα ανέκυψαν και με τη σύμβαση για την κατασκευή της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, που ωστόσο δεν αποκλείεται να κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ