Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλειστό το πολυιατρείο της Τούμπας

Οι Σύλλογοι εργαζομένων και γιατρών επισημαίνουν ότι μπορεί να λειτουργήσει άμεσα και όχι την άνοιξη, όπως προγραμματίζει η διοίκηση

Κλειστό παραμένει το νέο πολυιατρείο του ΙΚΑ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του Ιδρύματος ότι θα λειτουργούσε τον περασμένο Ιούνη, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων της περιοχής, που αναγκάζονται να εξυπηρετούνται σε ιατρεία του ΙΚΑ άλλων περιοχών. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, το πολυιατρείο θα λειτουργήσει κανονικά την ερχόμενη άνοιξη και μέχρι τότε θα στεγάζει μόνο διοικητικές υπηρεσίες και τις πρωτοβάθμιες Επιτροπές Υγείας.

Από την πλευρά τους οι Σύλλογοι των υπαλλήλων των γιατρών και των υπαλλήλων υποστηρίζουν πως το νέο πολυιατρείο μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, αν υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ Β. Ελλάδας, Αθ. Νικολαϊδης, είπε χτες στο "Ρ" πως το πολυιατρείο μπορεί να τεθεί σε λειτουργία εντός δέκα ημερών, ενώ ο διευθυντής του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, Μ. Ριτσώνης, υποστηρίζει πως είναι θέμα κεντρικής διοίκησης.

Σχετικά με το θέμα, η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης", σε ανακοίνωση της τονίζει πως την ευθύνη για την ταλαιπωρία των χιλιάδων ασφαλισμένων και συνταξιούχων της Τούμπας φέρουν άμεσα το υπουργείο Υγείας και τα συναρμόδια υπουργεία, που αδιαφορούν συνειδητά για το πρόβλημα και καλεί όλους τους κατοίκους του Δ' Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης να αγωνιστούν δυναμικά ώστε το πολυιατρείο να λειτουργήσει άμεσα.

Διορισμός τριθεσίτη

Πρόσφατα η διοίκηση του ΙΚΑ προχώρησε σε απολύσεις γιατρών του Ιδρύματος γιατί ήταν διπλοθεσίτες.

Με την πρώτη όμως ευκαιρία διόρισε τριθεσίτη γιατρό, κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Β' Νοσοκομείου ΙΚΑ, περιφρονώντας κάθε διαδικασία και αγνοώντας τους υπάρχοντες και καταξιωμένους επί χρόνια καρδιολόγους του Νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος Γιατρών του ΙΚΑ Β. Ελλάδας ζητά την ανάκληση του διορισμού και επισημαίνει ότι η διοίκηση του Ιδρύματος ακολουθεί μια τακτική που προσβάλει ευθέως τους γιατρούς, καθώς καταργεί κάθε δεοντολογία και θίγει άμεσα την αξία της προσφοράς τους και το επιστημονικό τους κύρος. "Η νέα πρόκληση, καταλήγει ο ΣΕΥΠ - ΙΚΑ Β. Ελλάδας, δε θα μείνει αναπάντητη, γιατί οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα δεν είναι απαθείς θεατές της επερχόμενης καταστροφής και επιδείνωσης της περίθαλψης του ΙΚΑ".

  • Ανάλογη είναι και η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που ζητά επίσης την ανάκληση της απόφασης και καταγγέλλει τη διοίκηση του ΙΚΑ για αντιδεοντολογικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ