Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρκέστηκαν στη διάγνωση

Κρατούμενος πέθανε στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα. Νωρίτερα είχε εξεταστεί στο Λαϊκό, αλλά οι γιατροί έκριναν ότι δε χρειαζόταν νοσηλεία

Γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου εξέτασαν την Κυριακή το πρωί έναν ασθενή κρατούμενο της Αστυνομίας και, αφού αποφάνθηκαν ότι έπασχε από επιγαστραλγία, δεν τον κράτησαν για νοσηλεία, με αποτέλεσμα να πεθάνει την ίδια μέρα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος στο Βύρωνα.

Πρόκειται για τον Οσμάντσε Λούτφη, 41 χρονών, από την Ξάνθη, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Μαδητού 90, μετά από τηλεφωνική ειδοποίηση της Αμεσης Δράσης για ένα ύποπτο άτομο. Στο Τμήμα διαπιστώθηκε ότι ο Οσμάντσε ήταν καταζητούμενος από το 1988 για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον Ευάγγελο Χατζηδάκη. Οι αστυνομικοί λίγο πριν τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα διαπίστωσαν ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση (πόνοι στο στομάχι, εμετοί από κατάχρηση αλκοόλ). Τον μετέφεραν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και μετά από λίγο, αφού δεν κρίθηκε αναγκαία η παραμονή του στο νοσοκομείο, τον οδήγησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την κράτησή του. Ο Οσμάντσε βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Κυριακής μέσα στο κρατητήριο.

Από τους ιατροδικαστές που διερεύνησαν τις συνθήκες του θανάτου του έγινε γνωστό ότι πέθανε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Στο κεφάλι (δεξί μάτι και μέτωπο) έφερε ελαφρές κακώσεις, που προκλήθηκαν μάλλον κατά την πτώση του στο πάτωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ