ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
"Κλειστή" η ξένη αγορά

Τρέλανε κόσμο χτες ο Βέλιμιρ Ζάετς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Παιανία. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο Κροάτης τεχνικός κατονόμασε τους μεταγραφικούς στόχους του "τριφυλλιού", που όμως δεν πρόκειται να πάρουν σάρκα και οστά την παρούσα περίοδο! Ο "λαγός" μίλησε με... διευθύνσεις και ονόματα: "Κάναμε συγκεκριμένη πρόταση σε τρεις παίκτες από την Κροατία αλλά και ένα Αυστριακό. Πρόκειται για τους Ρουκάβινα και Βιτούκα της Κροάσια και τον 22χρονο μεσοεπιθετικό Βούγκρινετς της Βάτεξ. Δυστυχώς και οι τρεις αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορούν να μεταγραφούν και το θέμα δεν είναι οικονομικό. Χτυπήσαμε και στην αυστριακή αγορά, όμως τα ίδια και εκεί. Αρνητικές απαντήσεις", επισήμανε ο Ζάετς για να δώσει και την... είδηση στα τέλος: "Δεν είμαι αισιόδοξος για την απόκτηση ξένου παίκτη σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Δίνω μόλις 5% πιθανότητες να αποκτήσουμε κάποιον ξένο".Σχετικά με την ελληνική "πιάτσα", ο τεχνικός των "πρασίνων" ήταν επίσης επιφυλακτικός: "Είναι περιορισμένες οι λύσεις από την εγχώρια αγορά. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι από αντίπαλες ομάδες και είναι απίθανο να πάρουμε κάποιον".

Ο Ζέκο έκανε γνωστό ότι ο Θωμαϊδης θα δοθεί δανεικός: "Νομίζω ότι είναι κοντά στον Απόλλωνα. Θα τον παραχωρήσουμε μέχρι το καλοκαίρι και αν κρίνουμε ότι πρέπει να επιστρέψει θα γίνει".

Αναφερόμενος στο σημερινό αγώνα κυπέλλου με τον Ιάλυσο στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ζάετς ανακοίνωσε την 11άδα προς έκπληξη όλων. Ετσι το "τριφύλλι" θα ξεκινήσει με τους: Νικοπολίδη, Γ. Χ. και Γ. Σ. Γεωργιάδη, Ουζουνίδη, Μπασινά, Κολιτσιδάκη, Νικολαϊδη, Αλεξόπουλο, Κόλα, Νασιόπουλο, Αλεξούδη. Ο Ζάετς θα ξεκουράσει τους Καλιτζάκη, Καπουράνη, Βαζέχα, Αποστολάκη, Βάντσικ, Μάρκο, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Λυμπερόπουλος, Λαγωνικάκης.

Φόβοι για την "επιστροφή" Μπάγεβιτς

Η συνάντηση ΑΕΚ - Ολυμπιακού έχει χαρακτηριστεί, όχι άδικα, ως το παιχνίδι της χρονιάς. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον επισκιάζεται από τη μεγάλη επιστροφή. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που μεγαλούργησε και λατρεύτηκε οκτώ χρόνια, αποχαιρέτισε την ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι και την Κυριακή ξαναγυρίζει για πρώτη φορά στο... σπίτι του, όπως είχε χαρακτηρίσει τη Ν. Φιλαδέλφεια.

Οι "κιτρινόμαυροι" οπαδοί (το ίδιο συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις και στους άλλους συλλόγους) μετέτρεψαν την αγάπη σε μίσος, αρνούμενοι ν' αποδεχτούν την έννοια του επαγγελματισμού. Το "Ντούσαν - ΑΕΚ" έγινε "Ντούσαν προδότη... Πειραιώτη" και οι φωτογραφίες με το πρόσωπό του, πεντοχίλιαρα. Ολα αυτά καθιστούν δικαιολογημένες τις όποιες αμφιβολίες αναφορικά με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Γ. Δέδες, μη μπορώντας να κάνει τίποτα άλλο, προέβη σε μια ευχή - προτροπή: "Οι φίλαθλοι να δεχτούν τον Μπάγεβιτς ως επαγγελματία προπονητή. Δούλεψε αρκετά χρόνια στην ΑΕΚ και προσέφερε πολλά. Κάποια στιγμή πήγε σε άλλη ομάδα". Οσο για τον άπειρο διαιτητή Χατζησταυρίδη, ευχήθηκε "να τα πάει καλά και να βγάλει ασπροπρόσωπη τη διαιτησία".

Απειρος στο ντέρμπι

Το πολύπλευρα σημαντικότατο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό κληρώθηκε να διευθύνει ο Σάββας Χατζησταυρίδης από το Σύνδεσμο Δράμας. Ενας διαιτητής μικρής εμπειρίας, που δεν ανήκει στη λίστα των διεθνών. Τους υπόλοιπους αγώνες θα "σφυρίξουν": Πανηλειακός - Αθηναϊκός (Μιντιούρης), Παναχαϊκή - Απόλλωνας (Ηλιάδης), Ξάνθη - ΠΑΟΚ (11/1, Φασόλης), Εδεσσαϊκός - Καλαμάτα (Βοργιάς), Καβάλα - Βέροια (Καλαθενός), Αρης - Ηρακλής (Αγγελάκης), Καστοριά - Παναθηναϊκός (Παπαδάκος), Ιωνικός - ΟΦΗ (Κασναφέρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Φουντώνει η μεταγραφολογία

Φουντώνει η μεταγραφολογία στον Ολυμπιακό. Χτες στο... τραπέζι έπεσαν τρία νέα ονόματα από τη σκανδιναβική αγορά. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξημεροβραδιάζεται στο βίντεο παρακολουθώντας ένα σωρό παίκτες. Τρεις Νορβηγοί λοιπόν και μάλιστα διεθνείς δέχονται το... οπτικό πρεσάρισμα του Ντούσκο. Είναι ο 23χρονος Φλο, που όμως έχει ψηλό κασέ αφού τον διεκδικούν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς και οι ταλαντούχοι Φίγκαρντ και Στράντλι. Στην επιφάνεια βγήκε και το όνομα ενός παλιού γνώριμου των Πειραιωτών. Αυτό του Δανού Μπενκ Κρίστενσεν, που φέτος έχει προβλήματα στην ισπανική Κομποστέλα και βλέπει με καλό μάτι την επανένταξή του στον Ολυμπιακό όπως τονίζει και ο μάνατζέρ του. Φυσικά και ο Νίκος Μαχλάς είναι στα υπ' όψιν, ενώ από την εγχώρια αγορά "παίζουν" οι Μαυρογενίδης, Ανατολάκης. Ονόματα, και κόντρα... ονόματα, όμως τα περιθώρια στενεύουν για τους "ερυθρόλευκους" που πρέπει να βιαστούν.

Οπως γίνεται αντιληπτό, αυτό που "καίει" τώρα τους Πειραιώτες είναι το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο "Νίκος Γκούμας". Η επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στα παλιά του λημέρια. Φυσικά υπάρχει και το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο, όμως ο Ντούσκο σκέφτεται να παρατάξει μια διαφορετική σύνθεση. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς και Βαρεσάνοβιτς, καθώς και οι τιμωρημένοι Καραταϊδης, Σαμπανάτζοβιτς, Γεωργάτος. Πιθανή 11άδα: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Γιαννακόπουλος, Καρασαββίδης, Καραπιάλης, Σαπάνης, Κακλαμάνος, Αλεξανδρής, Νινιάδης, Πασαλής, Γκώνιας.

Ο Μπάγεβιτς αναφερόμενος στο ματς της Ριζούπολης είπε: "Είναι ένα δύσκολο ματς και πρέπει να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοι στο Λεκανοπέδιο

Σήμερα οι τέσσερις ημιτελικοί αγώνες

Στον απόηχο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ως... προάγγελος της επόμενης, η οποία περιλαμβάνει το σούπερ παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, διεξάγεται σήμερα το Κύπελλο. Ο δεύτερος τη τάξει ποδοσφαιρικός θεσμός στη χώρα μας έχει φτάσει στην προημιτελική φάση και στην πρώτη πράξη του είναι υπόθεση του Λεκανοπεδίου. Ολοι οι αγώνες γίνονται στην Αττική και από τα τέσσερα παιχνίδια τα δύο, τουλάχιστον θεωρητικά, είναι αμφίρροπα.

Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Ολυμπιακό (15.15, ΕΤ-1), έχοντας περισσότερο το μυαλό του στο ταμείο. Η διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων και η λογική γέρνει την "πλάστιγγα" υπέρ των "ερυθρολεύκων", που όμως θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες. Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Πανηλειακό (18.15, ΕΤ-1). Η έδρα είναι σημαντική παράμετρος, αλλά η ομάδα του Πύργου έχει αποδείξει ότι φέτος είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμη. "Παγίδα" για την Ενωση ίσως αποδειχτεί η συνάντηση με τονΟλυμπιακό που κυριαρχεί σε μυαλό και καρδιά.

Στη Νίκαια συγκρούονται Ιωνικός και Παναχαϊκή (14.45) σ' έναν αγώνα ανοιχτό σε όλα τ' αποτελέσματα. Οι "μικρομεσαίοι" της φάσης, που ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Ησυχος είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που ευνοήθηκε απ' την κλήρωση και περιμένει στο ΟΑΚΑ τον Ιάλυσο (14.45), μοναδικό εκπρόσωπο της Γ Εθνικής. Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 29/1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ