ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΡΑΤΣ
Ελπίζουν όλοι

Κέρδισαν ΠΑΟΚ, Αρης. Εχασαν Σπόρτιγκ, Περιστέρι

Μικρή σε έκταση, αλλά μεγάλη σε σπουδαιότητα νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Μπενετόν Τρεβίζο. Το τελικό 85 - 78 δεν τον εξασφαλίζει για τον επαναληπτικό, αλλά όπως διαμορφώθηκε αποτελεί επιτυχία. Χωρίς τον Ευθ. Ρεντζιά, που χτες πληροφορήθηκε ότι έχει κάταγμα στην κνήμη και θα μείνει για ενάμιση μήνα εκτός αγώνων, προηγήθηκε με 80 - 78 25 πριν το τέλος. Στο διάστημα αυτό πέτυχε 5 πόντους που ίσως αποδειχτούν πολύτιμοι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 38 - 45.

ΠΑΟΚ: Σκάιλς 15 (2), Μπουντούρης, Στογιάκοβιτς 31 (2), Μπαλογιάννης 12 (1), Μπεκ, Μπόνερ 8, Γιαννούλης 19.

Ο Αρης

Σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά την υπόθεση - πρόκριση απέκτησε χτες ο Αρης που νίκησε στο Αλεξάνδρειο τη γιουγκοσλαβική Μπέογκραντ με 82 - 68 και άφησε ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Τα πολλά λάθη των "κιτρίνων", η πολύ κακή άμυνα και η αποχώρηση του Σάκλεφορντ στο πρώτο ημίχρονο λόγω διαστρέμματος ήταν τα στοιχεία που στέρησαν από τον Αρη μια μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ.

Αρης: Ορτίθ 20, Λιαδέλης 26, Σταυρακόπουλος 5, Σιούτης 3, Φλώρος 6, Ναχάρ 6, Σάκλεφορντ 7, Μπόνι 10.

Το Περιστέρι

Στο Β μέρος κατέρρευσε το Περιστέρι και τελικά ηττήθηκε από την Ταουγκρές στην Ισπανία με 83 - 70 και θα πρέπει τώρα να νικήσει στην Αθήνα με διαφορά πάνω από 13 πόντους για να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Στο χτεσινό παιχνίδι η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα, αφού στο α ημίχρονο είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ στην επανάληψη η κακή άμυνα και οι λάθος επιλογές διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κορωνιός 33, Γκαγκαουδάκης 2, Μορέτι, Αλμπέρτι 3, Τσίτουμ 6, Μάξεϊ 13, Γκούροβιτς 3, Απσκίτης 3.

Το Σπόρτιγκ

Την ήττα με 66 - 78 γνώρισε ο Σπόρτιγκ στην Ιταλία από τη Ρόμα. Η ομάδα των Πατησίων διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση, καθώς η διαφορά των 12 πόντων δεν είναι αξεπέραστη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μέρα των γηπεδούχων

Μέρα των γηπεδούχων η χθεσινή στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Πέτυχαν άνετες νίκες με πιο εντυπωσιακή αυτή της Καλαμάτας που σάρωσε 5 - 0 τον παραπαίοντα Αρη. Στο ντέρμπι του Ηρακλείου ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0 - 0 (λεπτομέρειες σε άλλη στήλη). Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα παιχνίδια:

ΠΑΟΚ - Καβάλα 3 - 0

Πρώτη νίκη για τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του δικεφάλου που συνδυάστηκε από εξαιρετική απόδοση. Στο 15' ο Βρύζας άνοιξε το σκορ, ενώ στο 28' ο Φραντζέσκος με έξοχο γυριστό σουτ έγραψε το 2 - 0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 55' με κοντινό πλασέ του Ζουμπούλη.

Αθηναϊκός - Παναχαϊκή 3 - 1

Τα χρειάστηκαν οι "λόρδοι" στο πρώτο ημίχρονο, όμως διατήρησαν το 0 - 0 κυρίως λόγω Τριανταφυλλίδη. Στην επανάληψη ο Σκάρα (56', 66') και ο Κοζανίδης έδωσαν αέρα τριών γκολ. Το μόνο που πέτυχαν οι Πατρινοί ήταν το γκολ της τιμής στο 83' με τον Καλά. Κόπηκαν 155 εισιτήρια. Οι εισπράξεις 242.500 δρχ. και το... παθητικό 332.785 δρχ. Ζήτω το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ηρακλής - Ιωνικός 4 - 0

Το συγκρότημα του Αλκέτα Παναγούλια συνέχισε την ανοδική πορεία. Τα γκολ πέτυχαν οι Ξενίδης στο 2', Κωνσταντινίδης 62', Δανιήλ Παπαδόπουλος με πέναλτι στο 72' και Γιοβάνοβιτς στην εκπνοή του αγώνα.

Βέροια - Καστοριά 4 - 0

Ο Στέφαν Στόικα είχε κέφια και οδήγησε σε άνετη νίκη τη "βασίλισσα" του βορρά. Ο Ρουμάνος πέτυχε δύο γκολ στο 16' και 55', ενώ τα υπόλοιπα σημείωσαν Πέτκοβιτς στο 43' και Κατσαβάκης στο 80'.

Απόλλωνας - Εδεσσαϊκός 2 - 0

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τα γκολ πέτυχαν ένα σε κάθε ημίχρονο οι Δαμίγος 3' και Ερακ 58'.

Καλαμάτα - Αρης 5 - 0

Πολυβόλο στην επανάληψη η "μαύρη θύελλα" σκόρπισε τον Αρη. Ο χορός των τερμάτων: Κουτσουρές 46', Χάγκαν 55', Οφορίκουε 57', Μποντίν 86' και Δέδες 88'.

Σήμερα Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με δύο αγώνες. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός στις 3μμ (ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ) θα υποδεχτεί την Ξάνθη, ενώ στις 5.30μμ (ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ) στο "Νίκος Γκούμας" η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Πανηλειακό.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Επιστροφή στις επιτυχίες

Ο ΠΑΟ κέρδισε την Κάχα με 90-71. Παιχνίδι - κλειδί ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο

Εκπληκτικά εύστοχος ο Παναθηναϊκός από τη γραμμή των 6.25 μ. εκτέλεσε την Κάχα Σαν Φερνάντο, επιστρέφοντας στις νίκες με το εντυπωσιακό 90 - 71 (52 - 32). Το παιχνίδι κρίθηκε στο Α ημίχρονο, όταν ο Ντίνκινς με 4/5 τρίποντα και ο Οικονόμου με 3/3 εξασφάλισαν διαφορά ασφαλείας 20 πόντων. Στο ίδιο διάστημα, ο Αμίτσι κυριάρχησε κοντά στη ρακέτα και με 17 πόντους έθεσε νοκ άουτ τους ψηλούς παίκτες της ισπανικής ομάδας. Στο διάστημα αυτό, ο Μαλίκοβιτς χρησιμοποίησε μόνο τη βασική του πεντάδα, δίνοντας ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια στους Νικόλα, Σκονοκίνι Γεωργικόπουλο και λίγο περισσότερο στον Μαρτίνεθ. Αντίθετα, δεν αγωνίστηκε ο Νουόσου. Την ερχόμενη Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Γαλλία με την Ορτέζ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 7 (1), Γεωργικόπουλος, Κοχ 9 (3), Οικονόμου 18 (3), Ντίνκινς 18 (4), Νικόλα 4, Σκονοκίνι 2, Μαρτίνεθ 13 (1), Αμίτσι 19.

  • Παιχνίδι της χρονιάς το σημερινό για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει στο Μιλάνο την πρωτοπόρο του Ε ομίλου Στεφανέλ. Οι "ερυθρόλευκοι" με νίκη θα διεκδικήσουν στη συνέχεια ακόμα και την πρώτη θέση. Ο Ντ. Ιβκοβιτς θα έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά τον Αμερικανό Γκρέι, όχι, όμως, και τον Τάρλατς που έμεινε στον Πειραιά. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.15 και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ-1.
  • Στην Κροατία δοκιμάζεται στις 21.00 ο Πανιώνιος με αντίπαλο την Τσιμπόνα (Supersport).
ΛΟΤΟ: Κατά τη χθεσινή κλήρωση του ΛΟΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που

ΛΟΤΤΟ: Κατά τη χτεσινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ, οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 6, 27, 36, 15, 32, 31. Στο ΠΡΟΤΟ ο τυχερός αριθμός που κληρώθηκε είναι ο 2774118.

ΟΦΗ - ΠΑΟ 0-0
Δίκαιη μοιρασιά

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν χτες στο Ηράκλειο, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός. Μπορεί οι δυο μονομάχοι να κόλλησαν στο 0 - 0, όμως το παιχνίδι είχε ρυθμό και πάθος και ασφαλώς ικανοποίησε τους 5.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του κρητικού γηπέδου. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν καλύτερα και στο 15 ο Αλεξούδης είχε δυνατό βολέ μόλις άουτ από τα καρέ του Χανιωτάκη. Δυο λεπτά αργότερα ο Βαζέχα μέσα από την περιοχή έχασε επίσης μια σημαντική ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, όμως δεν είχαν κάποια αξιόλογη φάση στα καρέ των "πρασίνων". Στην επανάληψη ο ΟΦΗ είχε καλές στιγμές στο 58' με τον Μίτιτς και τον Σταυρακάκη στο 62'. Βαζέχα στο 65' και Λυμπερόπουλος στο 77' από την πλευρά των φιλοξενούμενων έκλεισαν τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Διακριθέντες από το συγκρότημα του Γκέραρντ οι Παπαδόπουλος, Δερμιτζάκης και Πουρσανίδης. Από το "τριφύλλι" άρεσαν οι Γ. Χ. Γεωργιάδης, Μάρκος και Κολιτσιδάκης. Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μποροβήλου"κιτρίνισε" τους Λυμπερόπουλο, Καπουράνη, Μάρκο και Αδάμου.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Πουρσανίδης, Αδάμος, Σταυρακάκης, Σκέντζος, Νιόπλιας, Δερμιτζάκης, Μίτιτς (72 Μποζίνοφ), Αναστασίου (85 Ρίζνιτς), Παπαδόπουλος, Κιάσος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Λυμπερόπουλος, Καπουράνης (87 Νασιόπουλος), Βαζέχα, Αλεξούδης (69 Λαγωνικάκης), Μάρκος.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Απώλειες στην κορυφή

Παρά την ισοπαλία 0 - 0 στο Περιστέρι, η Καλλιθέα αύξησε τη διαφορά της σε τρεις βαθμούς από Αγ. Νικόλαο και Εθν. Αστέρα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στο νότο: Ηρόδοτος - Αιολικός 1 - 0, Ηλυσιακός - Μαρκό 1 - 0, Αιγάλεω - Πάτρα 1 - 1, ΕΡ Διαγόρας - Εργοτέλης 1 - 1, Ατρόμητος - Καλλιθέα 0 - 0, Αίγιο - Αγ. Νικόλαος 0 - 1, Βαρβασιακός - Ιάλυσος 1 - 4, Ναυπακτιακός - Εθν. Αστέρας 2 - 1. Στη βαθμολογία: Καλλιθέα 28, Εθν. Αστέρας και Αγ. Νικόλαος 25, Ιάλυσος 24, Αιολικός και Ναυπακτιακός 23.

Υπ' ατμόν ο Γιδόπουλος

Μια... ανάσα από την αποχώρηση είναι ο Στρ. Γιδόπουλος. Ο "ισχυρός άνδρας" της Ενωσης δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα, μετά το παιχνίδι με τον Πανηλειακό, να πει το αντίο. Η διαφωνία του με την τακτική του Μ. Τροχανά κορυφώθηκε τον τελευταίο καιρό μ αποτέλεσμα χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, να ετοιμάζει τη σχετική ανακοίνωση.

Πολλά είναι τα γεγονότα που τον οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση. Μάλιστα λίγο καιρό πριν είχε μεταπειστεί κυριολεκτικά στο παρά ένα για να μην υλοποιήσει ανάλογη απόφαση. "Το ποτήρι ξεχείλισε" απ' το "ναυάγιο" στη μετεγγραφή Ανταμτσιουκ και το πανό που αφορούσε τον Μπάγεβιτς.

Στην πρώτη περίπτωση θεωρεί πως "αδειάστηκε", αφού αρχικά του είχε δοθεί το ΟΚ να πράξει ό,τι νομίζει και στη συνέχεια δε στηρίχτηκε η απόφασή του. Οσο για το πανό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ του ζήτησε τον λόγο χτες γιατί το κατέκρινε. Οταν ο Γιδόπουλος απόρησε αφού και ο Τροχανάς είχε κάνει το ίδιο, έλαβε απάντηση που τη θεώρησε μειωτική και του έκλεισε το τηλέφωνο. Αν δε συμβεί κάτι απρόοπτο λοιπόν το "διαζύγιο", για το οποίο αρκετοί μιλούσαν εδώ και καιρό, θα πάρει σάρκα και οστά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΒΟΛΕΪ
Θρίαμβος Ολυμπιακού, Αρη

Θριαμβευτικά συνέχισαν την πορεία τους στο Κυπελλούχων Ολυμπιακός και Αρης. Οι ερυθρόλευκοι στο κλειστό του Ρέντη "ισοπέδωσαν" τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3 - 0 (15 - 3,15 - 2,15 - 6), έχοντας έναν εκπληκτικό Γκαβρίλοφ.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Αρης στην Πολωνία, όπου κέρδισε τη Σταλ Χόχλαντ Νίσα με 3 - 0 (15 - 5,15 - 6,15 - 9).

Κοντά στο θαύμα της πρόκρισης στους "8" του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας έφτασε ο Κτησιφών. Κέρδισε στην Τουρκία τη Νέτας με 3 - 2 (16 - 14, 9 - 15, 15 - 12, 1 - 15, 15 - 10), αλλά έχασε την πρόκριση στους πόντους, αφού είχε χάσει στην Παιανία με 2 - 3 με πόντους 58 υπέρ και 66 κατά, ενώ χτες οι πόντοι ήταν 56 υπέρ και 66 κατά. Στους "8", η Νέτας θα αντιμετωπίσει την Ορεστιάδα (5/2 στην Ελλάδα και 12/2 στην Τουρκία).

Τη δεύτερη νίκη της στο Κύπελλο Πρωταθλητριών γυναικών πέτυχε η ομάδα των Βριλησσίων. Μετά από σπουδαία εμφάνιση, κέρδισε στο κλειστό του Χαλανδρίου με 3 - 0 (15 - 8, 15 - 11, 15 - 4) τη βουλγαρική Λέφσκι που θεωρείται από τις καλύτερες του ομίλου.

Χωρίς εκπροσώπηση έμεινε το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ στο Συνομοσπονδίας. Ο ΠΑΟ έχασε στη Ρώμη από τη Ρόμα με 0 - 3 (9 - 15, 4 - 15, 6 - 15) και ο Φιλαθλητικός στην Τουρκία από τη Βάκιφμπανκ με 0 - 3 (1 - 15, 3 - 15, 5 - 15).

Σήμερα, για το Κύπελλο Κυπελλούχων ο Ιωνικός ΝΦ υποδέχεται την πολωνική Κάλιτς στις 6.30 μ.μ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Φίλιππος ήταν τελικά ο νικητής του ντέρμπι, που έγινε στο Αμύνταιο, κερδίζοντας τη συντοπίτισσά του Γ. Ε. Βέροιας με 17-16, με ένα γκολ σε νεκρό χρόνο.

Σε άλλο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο ΒΑΟ επικράτησε της Ν. Ελβετίας με 41-23.

Στο τέλος του πρώτου γύρου την κούρσα της βαθμολογίας οδηγούν οι Σχ. Ξυνή με 17β. (για πρώτη φορά είναι πρωταθλήτριες χειμώνα), στη δεύτερη θέση η Γ. Ε. Βέροιας με 15β., ακολουθούν Φίλιππος Β. με 14β., τα Βριλήσσια με 13 και ο Ιωνικός Ν. Φ. με 12β.

Τη συντριβή γνώρισε η Παρί Σεν Ζερμέν και μάλιστα εντός έδρας στον πρώτο αγώνα του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων έχασε από την Γιουβέντους με 6-1.

ΠΟΛΟ

Η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός ήταν οι κερδισμένοι της 9ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα Πόλο της Α1 ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στον ντέρμπι με την πρωτοπόρο Χαλκίδα με 10 - 9, ενώ οι "μπέμπηδες" της Βουλιαγμένης νίκησαν τον Εθνικό με 14 - 7 στον Πειραιά, που έπαιζε με 6 παίκτες, λόγω αποβολής χωρίς αντικατάσταση του Καλακόνα. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Χανιά - Κέρκυρα 18 - 13, Πανιώνιος - Χίος 9 - 13, Πάτρα - ΚΟΠΙ 19 - 1, Ηρακλής - Γλυφάδα 9 - 12. Η βαθμολογία: Βουλιαγμένη 16, Ολυμπιακός 15, Χαλκίδα 13, Χίος 13, Πάτρα 13, Χανιά 11, Γλυφάδα 8, Εθνικός 6, Κέρκυρα 4, Πανιώνιος 4, Ηρακλής 4, ΚΟΠΙ Ο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ