ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Ρώσικη ρουλέτα για τέσσερις

Ρώσικη ρουλέτα για τις ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Κόρατς. Κι οι τέσσερις μπορούν να προκριθούν, αλλά και να αποκλειστούν από την επόμενη φάση.

ΜΠΕΟΜΠΑΝΚΑ - ΑΡΗΣ (18.45)

Με στόχο τη διατήρηση της διαφοράς των 14 πόντων του Α αγώνα (82 - 68), ο Αρης αγωνίζεται στις 18.45 στο Βελιγράδι με την Μπεομπάνκα (ΕΤ-3). Ο Σλ. Σούμποτιτς θα στερηθεί τον υπηρεσιών του τραυματία Σάκλεφορντ. Ο Μπέρι που επιλέχτηκε να αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του, δεν έφτασε ακόμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να ερχόταν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Κόρατς.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ (19.00)

Διαφορά 14 πόντων αναζητεί και το Περιστέρι για να περάσει στην επόμενη φάση. Στις 19.00 υποδέχεται την ισπανική Ταουγκρές ("Super sport"), με στόχο την ανατροπή του 70 - 83 του πρώτου αγώνα. Ο Ντρ. Σάκοτα ζήτησε από τους παίκτες του καθαρό μυαλό και υπομονή. "Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί, κυνηγώντας τη διαφορά από το ξεκίνημα" υπογράμμισε.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΡΟΜΑ (19.30)

Με τον αέρα της νίκης επί του ΠΑΟΚ, ο Σπόρτιγκ κυνηγάει το χρυσό δεκατριάρι που θα τον φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην οκτάδα της διοργάνωσης. Η ομάδα των Πατησίων υποδέχεται στις 19.30 την ιταλική Ρόμα (ΕΤ-2), με στόχο την ανατροπή του 66 - 78 του πρώτου αγώνα. "Η διαφορά είναι ανατρέψιμη" σύμφωνα με τον Γ. Γάκη, αρκεί όμως να υπάρξει και η ανάλογη απόδοση.

ΤΡΕΒΙΖΟ - ΠΑΟΚ (21.30)

Στο Τρεβίζο αγωνίζεται στις 21.30 ο ΠΑΟΚ (ΕΤ-3), έχοντας όμως τη δυσκολότερη αποστολή από τις άλλες τρεις ομάδες. Το 85 - 78 του πρώτου αγώνα δεν τον εξασφαλίζει σε τίποτα, πολύ περισσότερο που θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Ρεντζιά. Ο Σκοτ Σκάιλς έστω κι αν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ώμο του θα δώσει κανονικά το "παρών" στην αρχική πεντάδα, αλλά παραμένει άγνωστο αν μετά το παιχνίδι θα μπει στο ίδιο αεροπλάνο με τους συμπαίκτες του. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δε διατηρήσει τη διαφορά των 7 πόντων, είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει στη χώρα του. Σύμφωνα με τον Μ. Γκομέζ, "ο ΠΑΟΚ θα παίξει για τη νίκη και όχι για τη διατήρηση της διαφοράς".

Ο Νίκος Οικονόμου και ο ΠΑΟ θα έχουν δύσκολο έργο στην έδρα της Ορτέζ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Ανετη πρόκριση

Ο Απόλλωνας Πάτρας νίκησε και στην έδρα του την κροατική Ζαντάρ με 82 - 64 και προκρίθηκε στους "16" της διοργάνωσης

Με τον αέρα του +19 (75 - 56) του πρώτου αγώνα στην Κροατία ο Απόλλωνας Πάτρας δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει για δεύτερη φορά χτες στην Πάτρα της Ζαντάρ με 82 - 64 και να προκριθεί στους "16" του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ετσι τώρα οι Πατρινοί θα αντιμετωπίσουν εκτός απροόπτου την τουρκική ΡΤΤ Ανκερα, όπου θα βρουν στο δρόμο τους έναν παλιό γνώριμο, καθώς στην ομάδα αυτή αγωνίζεται ο παλιός παίκτης της ΑΕΚ και του Απόλλωνα, Μίρκο Μιλίσεβιτς.

Στο χτεσινό παιχνίδι οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου πήραν μια διαφορά στο σκορ, που ολοένα και μεγάλωνε, με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να προηγούνται με 46 - 35. Στο δεύτερο μέρος με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Ράιλι έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της και προηγήθηκαν με 20 πόντους 69 - 49 8 πριν τη λήξη.

Από την άλλη, οι Κροάτες πάλεψαν μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, που κατάφερναν να βρίσκονται κοντά στο σκορ (24 - 23 στο 10). Από κει και πέρα δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το επιθετικό "κρεσέντο" του Απόλλωνα και μοιραία το μόνο που κατάφεραν ήταν να ακολουθούν στο σκορ.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Νεμάνια 10, Βούκσεβιτς 18, Ράιλι 4, Χατζόπουλος 4, Αργυρόπουλος 3, Ταμπάκης 1, Βετούλας 5, Ελις 25, Μυριούνης 12.

Υπό το βλέμμα του Ζόραν Σλάβνιτς, που από σήμερα αναλαμβάνει την τεχνική του ηγεσία, ο Ηρακλής επικράτησε της Στάβεξ Μπρνο με 76-61 και προκρίθηκε στους "16" του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Ο Τάκης Ξουρίδας στο τελευταίο του αγώνα, ως πρώτος προπονητής, είδε τους παίχτες του να υπερκαλύπτουν τη διαφορά των οχτώ πόντων, με τους οποίους είχαν ηττηθεί στην Τσεχία (86-78).

Ο "Γηραιός" ξεκίνησε το παιχνίδι αγχωμένος και αυτό φαινόταν στις περισσότερες κινήσεις των παιχτών του. Ισοφάρισε τη διαφορά για πρώτη φορά 1210 πριν την ανάπαυλα, όμως στα αποδυτήρια πήγε με -2 (42-35). Στο δεύτερο 20 οι "κυανόλευκοι" μπήκαν πιο ήρεμοι, με καλές επιλογές και δυνατή άμυνα. Εφτασαν να προηγούνται με 21 πόντους λίγο πριν το τέλος και οι λιγοστοί φίλαθλοι (περίπου 250) πίστεψαν πως όλα τελείωσαν.

Ομως ένα ρεσιτάλ επιπολαιότητας και αστοχίας κράτησε τους γηπεδούχους τριάμισι λεπτά στους 73 πόντους και οι Τσέχοι μείωσαν το +21 σε +14. Τελικά οι παίχτες του Ηρακλή κράτησαν τη διαφορά πάνω από τους εννιά πόντους και πήραν την πολυπόθητη πρόκριση. Αντίπαλός του θα είναι η νικήτρια της συνάντησης (έγινε χτες αργά το βράδυ) Μανρέσα - Κέρμεντ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Σάλτστρομ 15, Κακιούζης 8, Μικ 15, Γιαννουζάκος 11 (2), Μπρούγος 9, Μπάκναλ 15 (1), Ηλιόπουλος 3 (1), Κεκέλης, Συριστατίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΡΤΕΖ
Στο επίκεντρο ο Ριγκοντό

Με στόχο τη 10η νίκη, που θα τον διατηρήσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός στις 21.15 στο Πο της Γαλλίας, με αντίπαλο την Ορτέζ (ζωντανή μετάδοση STAR). Οι "πράσινοι", ενισχυμένοι με τον Νιγηριανό Νουόσου, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τον... κακό τους εαυτό, ώστε να εκμεταλλευτούν πιθανή ήττα της Βιλερμπάν στη Σεβίλλη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν δύο παίκτες της Ορτέζ. Ο Λόρενς Φάντεμπεργκ, που τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στους Αμπελόκηπους και τον ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός, που αποκτήθηκε πρόσφατα, ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του πριν μια βδομάδα στη Λιουμπλιάνα, σημειώνοντας μάλιστα 29 πόντους. Ο δεύτερος ακούει στο όνομα Αντουάν Ριγκοντό. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σύγχρονο Γάλλο μπασκετμπολίστα, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν την επόμενη περίοδο να αγωνίζεται στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ