ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Δύο μέσα, δύο έξω

Προκρίθηκαν Περιστέρι - Αρης, εκτός διοργάνωσης ΠΑΟΚ και Σπόρτιγκ

Κατά το ήμισυ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων οι ελληνικές ομάδες στο κύπελλο Κόρατς. ΠΑΟΚ και Σπόρτιγκ αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, Περιστέρι και Αρης θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι την ημιτελική της φάση. Το Περιστέρι απέκλεισε την ισπανική Ταουγκρές με 66-51, ο Αρης άντεξε στο Βελιγράδι αν και ηττήθηκε από την Μπεομπάνκα με 61-70, αλλά στην προημιτελική φάση θα βρεθούν αντιμέτωποι. Ο ΠΑΟΚ "διαλύθηκε" στο Τρεβίζο με 84-60, ενώ ο Σπόρτιγκ αν και νίκησε τη Ρόμα με 81-76 δεν πέτυχε να καλύψει τη διαφορά των 13 πόντων με την οποία έχασε στην Ιταλία. Περιστέρι - Ταουγκρές 66-51

Στην οκτάδα του κυπέλλου Κόρατς πέταξε το Περιστέρι, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την κάτοχο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ταουγκρές. Ηταν μια δίκαιη πρόκριση με πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Εχοντας να ανατρέψουν διαφορά 13 πόντων, οι παίκτες του Σάκοτα μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα. Οι Ισπανοί πριν προλάβουν να μπουν σε ρυθμό βρέθηκαν να χάνουν με 17-5 και το νερό είχε μπει στο αυλάκι. "Η μεγάλη διαφορά στο ξεκίνημα μας σταμάτησε ψυχολογικά, αλλά η άμυνα μας έδωσε την πρόκριση" τόνισε πανευτυχής στο τέλος ο Σέρβος προπονητής. Δεν είχε άδικο. Οι παίκτες της Ταουγκρές μείωσαν σε 24-23 στο 14 και όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα παιζόταν στις λεπτομέρειες. Στο ημίχρονο το Περιστέρι προηγήθηκε με 39-30 και στο ξεκίνημα της επανάληψης η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 21 πόντους (51-30). Στο σημείο αυτό η καρδιά κυριάρχησε της λογικής. Οι παίκτες του Σάκοτα προσπάθησαν με τρίποντα να διαλύσουν τον αντίπαλο και παραλίγο να "βρεθούν στο κανναβάτσο". Οι Ισπανοί μείωσαν σε 61-51 στο 38 και χρειάστηκε η βοήθεια του Μακαρά, που μέχρι τότε βρισκόταν στον πάγκο για να διαμορφωθεί το τελικό 66-51.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κορωνιός 18 (1), Γκαγκαουδάκης 2, Μακαράς 4, Μυλωνάς 2, Γιάριτς 2, Αλμπέρτι 2, Τσίτουμ 9 (1), Μάξεϊ 21, Γκούροβιτς 3 (1), Αποσκίτης 2.

Σπόρτιγκ - Ρόμα 81-76

Οι παίκτες του Σπόρτιγκ δεν μπόρεσαν να πιάσουν 13άρι κι η Ρόμα ήταν αυτή που γέλασε τελευταία. Οι διαφορά των 5 πόντων δεν ήταν αρκετή για να πάρουν την πρόκριση για τους "8" του κυπέλλου Κόρατς. Το τελικό 81-76 φυσικά δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του παιχνιδιού, αφού στα στατιστικά οι Πατησιώτες ήταν καλύτεροι των Ιταλών.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Με έναν εκπληκτικό Χένρι να σημειώνει 27 πόντους (5/12 τρίποντα), ο Σπόρτιγκ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με μια διαφορά 8 πόντων, μπόρεσε στο β ημίχρονο με ένα σερί 14-0 να πλησιάσει στην πηγή, προηγούμενος με (54-47). Οι παίκτες της Ρόμα άντεξαν στην ελληνική αντεπίθεση και σφράγισαν το εισιτήριο της πρόκρισης.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Γάκης 13 (2), Αβδάλας 12 (1), Χένρι 27 (5), Γκίμπερτ 17, Χριστοδούλου 7 (1), Κασουρίδης 5, Δεμέναγας, Παπασαράντου.

Μπεομπάνκα - Αρης 70-61

Με αντεπίθεση διαρκείας μετά το 23, ο Αρης κέρδισε την πρόκριση για την οκτάδα του κυπέλλου Κόρατς, έστω κι αν δεν επιστρέφει νικητής απότο Βελιγράδι. Ηττήθηκε μεν από την Μπεομπάνκα με 70-61 αλλά το 82-68 του του πρώτου αγώνα, αποδείχτηκε πολύ καλό αποτέλεσμα.

Από το 23 κι έπειτα και με τους Γιουγκοσλάβους να προηγούνται 56-39, οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς κατάφεραν για πρώτη φορά στο παιχνίδι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Με ένα σερί 11-0 πλησίασαν 56-50 και από κει και πέρα μεευστοχία στις βολές, κρατούσαν τη διαφορά στα επιτρεπόμενα πλαίσια.

Η απόδοση των "κιτρινόμαυρων" κυμάνθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα σε μέτρια πλαίσια. Τίποτα δε λειτουργούσε σωστά και στο Α ημίχρονο παρασύρθηκαν στο ρυθμό των Γιουγκοσλάβων.

Ο μόνος που κατάφερε να διασωθεί ήταν ο Ολλανδός Ναχάρ, που από την αφάνεια, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια.

ΑΡΗΣ: Φλώρος 10, Ορτίθ 14,Ναχάρ 14,Λιαδέλης 11, Σταυρακόπουλος 2, Σιούτης,Χωλόπουλος, Μπόνι 10.

ΤΡΕΒΙΖΟ - ΠΑΟΚ 84-60

Ενός κακού μύρια έπονται στον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε στο Τρεβίζο με 84-60 μένοντας εκτός διοργάνωσης και οι πληροφορίες λένε ότι έπονται εξελίξεις. Ο Σκάιλς με 16 πόντους αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ, αλλά η θέση του στο επόμενο παιχνίδι δεν είναι σίγουρη. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή Μ. Γκομέζ, που δεν μπόρεσε να εμπνεύσει στα νέα παιδιά της ομάδας το πνεύμα του νικητή. Με τον Στογιάκοβιτς εκτός κλίματος αγώνα, ο ΠΑΟΚ άντεξε ένα εικοσάλεπτο. Το 35-44 του ημιχρόνου, έγινε στο 38 80-52 και όλα είχαν τελειώσει.

ΠΑΟΚ: Σκάιλς 16 (1), Νικολαϊδης 2, Μπουντούρης 4, Στογιάκοβιτς 2, Μπαλογιάννης 4, Τσέκος 2, Μπεκ 3 (1), Μπόνερ 13, Γιαννούλης 12.

ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
"Αυτοκτονία" στο Βέλγιο

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Νόλιπο με 3-1 για το Τσάμπιονς Καπ. Συνέχισε το αήττητο ο Ολυμπιακός στο Κυπελλούχων. Σε μπελάδες ο Αρης Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Νόλικο με 3 - 1 για το Τσάμπιονς Καπ. Συνέχισε το αήττητο του Ολυμπιακός στο Κυπελλούχων. Σε μπελάδες ο Αρης.

ΒΕΛΓΙΟ.-

(του απεσταλμένου μας

ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΣΤΑ)

"Αυτοκτόνησε ο Παναθηναϊκός" στο Βέλγιο που ηττήθηκε από τη Νόλικο με 3 - 1 (15 - 12 σε 35, 15 - 5 σε 18, 12 - 15 σε 26, 16 - 14 σε 45) για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Καπ. Οι πράσινοι θα 'λεγε κανείς ότι είχαν την τύχη του παιχνιδιού στα χέρια τους αφού στο τρίτο σετ είχαν όλα τα φόντα να ισοφαρίσουν το σκορ και να πάνε το παιχνίδι στο τάι - μπρέικ. Και αυτό γιατί κατάφεραν να προηγηθούν με 9 - 2 και 14 - 9 αλλά τελικά ο εκνευρισμός και μερικά μικρά διαδοχικά λάθη των διαιτητών έδωσαν το δικαίωμα στους Βέλγους να κάνουν την αντεπίθεση και με ένα σερί 7 - 0 να πάρουν το παιχνίδι. Οσον αφορά τη γενικότερη απόδοση της ελληνικής ομάδας, στα δυο πρώτα σετ φάνηκε απροσάρμοστη στις απαιτήσεις του αγώνα και τα διαδοχικά λάθη στην υποδοχή έφεραν τους Βέλγους μπροστά στο σκορ. Στο τρίτο σετ κατάφεραν να συνέλθουν και εάν διατηρούσαν την ψυχραιμία τους στα κρίσιμα σημεία του τελευταίου σετ τα πράγματα ίσως είχαν πάρει άλλη τροπή. Καλύτερος από την ελληνική ομάδα ήταν ο Αντώνης Κοβάτσεφ που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Τρία στα τρία γιαΟλυμπιακό

Τρίτωσε το καλό για τον Ολυμπιακό στον Α όμιλο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, που στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής νίκησε στη Λευκορωσία τη Σπούτνικ με 3 - 0 (15 - 8,15 - 10, 15 - 12) και έτσι συνέχισε το αήττητό του. Πάντως οι ερυθρόλευκοι παρά τη νίκη έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Εχασε ο Αρης

Τα πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία και η πολύ κακή υποδοχή στέρησαν χθες τη χαρά από τον Αρη που ηττήθηκε από τη γερμανική Μπερλίν με 3 - 1 (15 - 13 σε 26, 9 - 15 σε 30, 14 - 16 σε 35, 13 - 15 σε 30) στο κλειστό της Μίκρας.Ετσι οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσουν σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στο φάιναλ - φορ της Θεσσαλονίκης. Η ήττα όμως δεν ισοδυναμεί και με καταστροφή αλλά πλέον το έργο του Αρη γίνεται πολύ δύσκολο.

* Εξάλλου στις γυναίκες τα Βριλήσσια για τον Β όμιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ηττήθηκαν στην Τσεχία από τη Σκουπ Ολομουτς με 3 - Ο.

Με την πλάτη στον τοίχο

Ο Ολυμπιακός με Τάρλατς, Γκρέι στη σύνθεσή του υποδέχεται τη Μακάμπι

Φοβάται και τη σκιά του ο Ντ. Ιβκοβιτς. Τόσα είδαν τα μάτια του φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, υπολογίζει τη Μακάμπι έστω κι αν αγωνίζεται στο Φάληρο. Και πώς άλλωστε να μην προβληματίζεται με τους Ισραηλινούς, όταν ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού και με μία εντός έδρας ήττα τίθεται και μαθηματικά νοκ άουτ. "Η Μακάμπι έχει ξεκινήσει μια νέα πορεία, θέλοντας να δημιουργήσει ένα ισχυρό συγκρότημα όσο αυτό του παρελθόντος. Οι νίκες της στο Μιλάνο επί της Στεφανέλ, στην Τουρκία επί της Ούλκερ και στη Γλυφάδα επί του Πανιωνίου, είναι η απόδειξη για τις προθέσεις της στην Ευρωλίγκα" υπογράμμισε. Για πρώτη φορά μετά από μήνες ο Σέρβος προπονητής έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του. Ο Τάρλατς επιστρέφει στην ομάδα, ο Αμερικανός Γκρέι αναμένεται να κάνει την παρθενική του εμφάνιση, όπως όμως είπε διευκρίνισε, "είναι έτοιμοι, αλλά ο κόσμος δε θα πρέπει να περιμένει πολλά πράγματα και από τους δύο. Περιμένω μεγαλύτερη βελτίωση του Ολυμπιακού και γεμάτο το γήπεδο" κατέληξε ο Ντ. Ιβκοβιτς. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ 1.

  • Την Εστουντιάντες φιλοξενεί στις 19.45 στη Γλυφάδα ο Πανιώνιος (Super sport). Η ομάδα της Ν. Σμύρνης φιλοδοξεί να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρήσει κάποιες ελπίδες αποφυγής της τελευταίας θέσης του ομίλου.
  • Την πρωταθλήτρια Ισραήλ Ελιτζούρ Ράμλα υποδέχεται στα Πατήσια ο Σπόρτιγκ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ - 2.
ΠΟΛΟ
Περίπατος του ΝΟΒ

Σε μια καλή προπόνηση μετέτρεψε τελικά το ντέρμπι της Β φάσης του Κυπέλλου Πόλο η Βουλιαγμένη, που νίκησε άνετα τη Χαλκίδα με 15 - 3 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκπληξη αποτελεί η πρόκριση του Παναθηναϊκού, που κατάφερε να αποκλείσει την Κέρκυρα, αφού τη νίκησε στην παράταση με 10 - 9 (9 - 9 κανονικός αγώνας). Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Αρίωνας - Ολυμπιακός 6 - 19, Αρης Νίκαιας -Πάτρα 10 - 17, Χανιά - ΚΟΠΙ 12 - 1, ΠΑΟΚ - Γλυφάδα 7 -14,Εθνικός - Ηρακλής8 -6,Πανιώνιος - Χίος 6 -12.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Τον εμπνέει η Γαλλία

Ανετη νίκη του ΠΑΟ επί της Ορτέζ με 78 - 66 με ηγέτη τον Σκονοκίνι

Η ζώνη 2 - 3 του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο σε βάρος της Ορτέζ... έπνιξε τους Γάλλους και έτσι το συγκρότημα του Μ. Μάλκοβιτς έφτασε στη 10η νίκης της στην Ευρωλίγκα με 78 - 66 στο Πο. Αισίως ο ΠΑΟ μετράει 5 συνεχόμενες νίκες επί γαλλικού εδάφους.

Κλασική "ζωνούλα" αλλά και ο επιθετικός οίστρος του Ούγκο Σκονοκίνι χάρισαν το ροζ φύλλο αγώνα στον ΠΑΟ, ενώ παράλληλα του αύξησαν στο μέγιστο τις πιθανότητες να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η γαλλική ομάδα άντεξε μόνο ένα ημίχρονο όπου και ήταν μπροστά με 33 - 32. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, η άμυνα των "πρασίνων" απέδωσε καρπούς και έτσι η άνετη επικράτηση ήρθε φυσιολογικά.

Ο Σκονοκίνι με 24 πόντους ήταν η μορφή του "τριφυλλιού". Σίγουρα πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Καλή απόδοση είχαν και οι Ντίνκινς, Οικονόμου.

Από την Ορτέζ που στερήθηκε των υπηρεσιών του τραυματία Αντουάν Ριγκοντό μόνο ο "γνωστός" στους Ελληνες φιλάθλους Λόρενς Φάντενμπεργκ προσπάθησε, όμως ήταν μόνος στην επίθεση.

ΟΡΤΕΖ: Φοτού 14 (3 τρ.), Κράουντερ 2, Ντιμπός 7, Τ. Καντού 9, Ν. Καντού 9, Φάντενμπεργκ 27, Φουαρέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 6, Κοχ 3 (1 τρ.), Οικονόμου 13, Ντίνκινς 20 (1 τρ.), Σκονοκίνι 24, Μαρτίνεθ 8, Νουόσου 4, Αμίτσι.

ΛΟΤΟ: Κατά τη χτεσινή κλήρωση του ΛΟΤΟ, οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 36, 28, 26, 44, 29, 7. Στο ΠΡΟΤΟ, ο τυχερός αριθμός που κληρώθηκε είναι ο 5556328. Στο ΛΟΤΟ είχαμε ΤΖΑΚ - ΠΟΤ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ