ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Απρίλη 1997
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ταρτάν - παγίδα

Το δημοτικό γυμναστήριο Φιλοθέης, ένας αθλητικός πνεύμονας, κινδυνεύει από την αδιαφορία της πολιτείας

Οταν γράφεται ή λέγεται πως οι υπεύθυνοι (;) παρουσιάζονται μόνο όταν ανάψουν τα φλας και οι κάμερες, οι ίδιοι δυσφορούν θεωρώντας ότι αδικούνται. Δυστυχώς γι' αυτούς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Στη Φιλοθέη υπάρχει ένα δημοτικό γυμναστήριο όπου αθλητές, αλλά κυρίως λάτρεις της άσκησης συνωστίζονται στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις επιδόσεις ή απλά να αθληθούν. Για όσους πιστεύουν πως πρόκειται για "πρόβλημα κατεχόντων" πρέπει να διευκρινίσουμε ότι πλανώνται.

Εκεί εκτός από σωματεία και σχολεία, ακόμα εξυπηρετούνται ΔΩΡΕΑΝ κάτοικοι από τους γύρω δήμους δηλαδή Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Χαλάνδρι, Ν. Ηράκλειο, Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφεια κλπ. Ομως το ταρτάν εδώ και έξι χρόνια θυμίζει πίστα για μότο κρος. Αποτέλεσμα, μια αθλήτρια των 200 μ. να υποστεί ρήξη χιαστών και να μπλέξει σε επίπονες και πολυδάπανες εγχειρίσεις, ένα παιδί να σπάσει το χέρι του και εν γένει να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κάθε χρήστη. Ο Κυριακάτικος "Ρ" μίλησε με το διευθυντή του γυμναστηρίου και ομοσπονδιακό προπονητή στίβου, Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο, (προπονητή της Ντ. Μπακογιάννη).

Ράβε - ξήλωνε

"Το ταρτάν ανακατασκευάστηκε το 1991, με περισσεύματα, από κονδύλι για το Καυταντζόγλειο που φιλοξένησε πανελλήνιους, βαλκανικούς και πανευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων, νεανίδων. Εκεί έγινε το λάθος. Οταν ξύστηκε για να μπει το νέο ταρτάν χάλασε το υπόστρωμα, μ' αποτέλεσμα επειδή υπάρχει το ποτάμι να βγάζει υγρασία. Εγιναν ασφαλιστικά μέτρα, αλλά ο εργολάβος έκανε μπαλώματα και όχι εκ νέου κατασκευή.

Ετσι δημιουργήθηκε το πρόβλημα στα υπόλοιπα σημεία. Εληξε το περιθώριο των ασφαλιστικών μέτρων και έμεινε ως έχει (σχετική φωτογραφία). Απ' το 1994(σσ είχε πλημμυρίσει) υπάρχει στα σκαριά μια διαδικασία επισκευής, αλλά έχει σκαλώσει. Βρισκόμαστε ακόμα στη μελέτη. Το γυμναστήριο έχει αμεληθεί για πολλούς λόγους. Βασικός λόγος είναι πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Η Φιλοθέη ανήκει μονομερώς σε μια παράταξη, άρα η άλλη δεν προσβλέπει οφέλη και αδιαφορεί. Επίσης ποτέ δεν υπήρχε μια ομάδα με ειδικό βάρος και συμφέροντα ώστε ν' ασκήσει πίεση και να πετύχει αυτό που θέλει. Σας θυμίζω λ.χ. πως στον Αρη, μια ανώνυμη εταιρία, δόθηκαν 500 εκατ. δρχ. Υπάρχει μια μονομερής κατανομή στη διάθεση των κονδυλίων.

Δεν ξέρουμε πώς να πιέσουμε καταστάσεις και ανθρώπους. Ποιοι είναι οι κατάλληλοι να μας βοηθήσουν. Μήπως φταίει ότι σ' αυτή τη θέση είμαστε εμείς και πρέπει να 'ρθουν άλλοι για να εξυπηρετηθεί το γυμναστήριο; Εγώ δεν έχω κακές σχέσεις με τη ΓΓΑ, αλλά ούτε και καλές. Δεν είμαι κάθε μέρα εκεί, δεν έχω κανέναν κολλητό. Μήπως θα πρέπει να 'ρθει εδώ κανένας κολλητός να εξυπηρετηθεί, αυτός, η ΓΓΑ και επιτέλους το στάδιο;".

Ας δώσουν μιαν απάντηση οι αρμόδιοι

Θα βρεθεί άραγε κανένας αρμόδιος ν' απαντήσει στον Γ. Κουτσογιαννόπουλο. Πάντως, για όσους δε γνωρίζουν το στάδιο της Φιλοθέης, αξίζει να μάθουν περί τίνος πρόκειται. Το 1981 κατασκευάστηκε ως προπονητήριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Από δω πέρασαν οι Κονσταντίνοβα, Κούσουλας, Παπανικολάου, Ξένου, Παπαγεωργίου, Μπακογιάννη, Ξάνθου και άλλοι. Στελέχη εθνικών ομάδων με ρεκόρ στα πόδια τους. Είναι ιδανικές οι συνθήκες γιατί είναι απόμερο, μια όαση συγκριτικά με 'κείνο το πράγμα το ΟΑΚΑ, όπου τρέχει λ.χ. ο Παπακώστας και πέφτει πάνω σε κάποιον που παίζει μπάλα.

Γ. Κ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μέσω Πελοποννήσου για Ευρώπη

ΟΦΗ και ΠΑΟΚ δοκιμάζονται σε Πάτρα και Πύργο

Θεωρητικά εύκολο έργο έχει σήμερα ο Ολυμπιακός στο Φάληρο με αντίπαλο τη Βέροια στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής. Σημαντικά ματς αναμένεται να γίνουν σε Πάτρα και Πύργο, όπου οι κόντρες Παναχαϊκής - ΟΦΗ και Πανηλειακού - ΠΑΟΚ παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια: Στο Καραϊσκάκη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε το... σύνθημα για φουλ επίθεση: "Στόχος μας είναι ένα γρήγορο γκολ. Ασφαλώς στο γήπεδό μας έχουμε περισσότερο άγχος, όμως εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να συζητάμε για απώλειες". Θέση στην αρχική 11άδα διεκδικεί ο Αλέκος Κακλαμάνος, αφού ο Ντούσκο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ένα αμυντικό χαφ τον Νίκο Νταμπίζα. Ο Σαμπανάτζοβιτς είναι απόλυτα έτοιμος, όμως θα μείνει στον πάγκο αφού προέρχεται από αγωνιστική απραξία.

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή και ο ΟΦΗ καίγονται για τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Οι Πατρινοί για να αποφύγουν την επικίνδυνη ζώνη, οι Κρητικοί για να μείνουν στην τρίτη θέση που οδηγεί σε έξοδο στην Ευρώπη.

Στον Πύργο (4.15μμ) ο αδιάφορος βαθμολογικά Πανηλειακός υποδέχεται τον φιλόδοξο ΠΑΟΚ που επίσης έχει βλέψεις για έξοδο στο ΟΥΕΦΑ.

Ο Αρης στο Χαριλάου (7.30μμ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) θα φιλοξενήσει την Καβάλα και ασφαλώς η νίκη για το συγκρότημα του Χουάν Ραμόν Ρότσα αποτελεί μονόδρομο.Τα ίδια ισχύουν και για Αθηναϊκό, Εδεσσαϊκό και Ξάνθη που παίζουν εντός έδρας και θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς. Οι "λόρδοι" θα κοντραριστούν με τον Ηρακλή (4.30μμ), η Σκόντα με τον Ιωνικό, ενώ η ομάδα των καταρρακτών με την ουραγό και καταδικασμένη Καστοριά. Τα ματς θα αρχίσουν στις 5μμ.

Τέλος, αύριο στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας θα αγωνιστεί με την Καλαμάτα (5μμ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Πολλαπλό ενδιαφέρον

Ενδιαφέρουσες συναντήσεις που θα κρίνουν πολλά, τόσο για τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, όσο και για τις ομάδες που μάχονται για αποφύγουν τον υποβιβασμό, θα γίνουν σήμερα στη Β' Εθνική στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής. Στο κυριότερο παιχνίδι της ημέρας ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό, θέλοντας να αποφύγει στραβοπατήματα προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά ανόδου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση του Βόλου, όπου η τοπική Νίκη υποδέχεται τον Πανσερραϊκό σε ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες καίγονται για βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Νάουσα - Γιάννινα, Λάρισα - ΕΑΡ, Λεβαδιακός - Παναιτωλικός, Νίκη Βόλου - Σέρρες, Προοδευτική - Τρίκαλα. ΔΕΥΤΕΡΑ: Δόξα Βύρωνα - Δόξα Δράμας (15.00), Πύργος - Εθνικός (17.00), Καλαμαριά - Πανελευσινιακός (20.00 απευθείας ΕΤ3).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - ΒΟΡΡΑΣ

Στη Λαμία δοκιμάζεται σήμερα η πρωτοπόρος της Γ' Εθνικής Αναγέννηση Καρδίτσας που αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα για την 27η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου. Οι Θεσσαλοί θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν ακόμα ένα εμπόδιο στην προσπάθειά τους για άνοδο στη Β' Εθνική, όμως οι γηπεδούχοι δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα εύκολα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ορεστιάδα - Απόλλων Λάρισας, Ηρακλής Πτολεμαϊδας - Αλμωπός, Αγροτικός - Αμπελόκηποι, Πιερικός - Αναγέννηση Κολινδρού, Αετός Σκύδρας - Μηχανιώνα, Νιγρίτα - Λύκοι, Γιαννιτσά - Ολυμπιακός Βόλου, Τύρναβος - Αναγέννηση Αρτας.

Ωρα έναρξης 5μμ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ