Κυριακή 13 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ταρτάν - παγίδα

Το δημοτικό γυμναστήριο Φιλοθέης, ένας αθλητικός πνεύμονας, κινδυνεύει από την αδιαφορία της πολιτείας

Οταν γράφεται ή λέγεται πως οι υπεύθυνοι (;) παρουσιάζονται μόνο όταν ανάψουν τα φλας και οι κάμερες, οι ίδιοι δυσφορούν θεωρώντας ότι αδικούνται. Δυστυχώς γι' αυτούς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Στη Φιλοθέη υπάρχει ένα δημοτικό γυμναστήριο όπου αθλητές, αλλά κυρίως λάτρεις της άσκησης συνωστίζονται στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις επιδόσεις ή απλά να αθληθούν. Για όσους πιστεύουν πως πρόκειται για "πρόβλημα κατεχόντων" πρέπει να διευκρινίσουμε ότι πλανώνται.

Εκεί εκτός από σωματεία και σχολεία, ακόμα εξυπηρετούνται ΔΩΡΕΑΝ κάτοικοι από τους γύρω δήμους δηλαδή Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Χαλάνδρι, Ν. Ηράκλειο, Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφεια κλπ. Ομως το ταρτάν εδώ και έξι χρόνια θυμίζει πίστα για μότο κρος. Αποτέλεσμα, μια αθλήτρια των 200 μ. να υποστεί ρήξη χιαστών και να μπλέξει σε επίπονες και πολυδάπανες εγχειρίσεις, ένα παιδί να σπάσει το χέρι του και εν γένει να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κάθε χρήστη. Ο Κυριακάτικος "Ρ" μίλησε με το διευθυντή του γυμναστηρίου και ομοσπονδιακό προπονητή στίβου, Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο, (προπονητή της Ντ. Μπακογιάννη).

Ράβε - ξήλωνε

"Το ταρτάν ανακατασκευάστηκε το 1991, με περισσεύματα, από κονδύλι για το Καυταντζόγλειο που φιλοξένησε πανελλήνιους, βαλκανικούς και πανευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων, νεανίδων. Εκεί έγινε το λάθος. Οταν ξύστηκε για να μπει το νέο ταρτάν χάλασε το υπόστρωμα, μ' αποτέλεσμα επειδή υπάρχει το ποτάμι να βγάζει υγρασία. Εγιναν ασφαλιστικά μέτρα, αλλά ο εργολάβος έκανε μπαλώματα και όχι εκ νέου κατασκευή.

Ετσι δημιουργήθηκε το πρόβλημα στα υπόλοιπα σημεία. Εληξε το περιθώριο των ασφαλιστικών μέτρων και έμεινε ως έχει (σχετική φωτογραφία). Απ' το 1994(σσ είχε πλημμυρίσει) υπάρχει στα σκαριά μια διαδικασία επισκευής, αλλά έχει σκαλώσει. Βρισκόμαστε ακόμα στη μελέτη. Το γυμναστήριο έχει αμεληθεί για πολλούς λόγους. Βασικός λόγος είναι πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Η Φιλοθέη ανήκει μονομερώς σε μια παράταξη, άρα η άλλη δεν προσβλέπει οφέλη και αδιαφορεί. Επίσης ποτέ δεν υπήρχε μια ομάδα με ειδικό βάρος και συμφέροντα ώστε ν' ασκήσει πίεση και να πετύχει αυτό που θέλει. Σας θυμίζω λ.χ. πως στον Αρη, μια ανώνυμη εταιρία, δόθηκαν 500 εκατ. δρχ. Υπάρχει μια μονομερής κατανομή στη διάθεση των κονδυλίων.

Δεν ξέρουμε πώς να πιέσουμε καταστάσεις και ανθρώπους. Ποιοι είναι οι κατάλληλοι να μας βοηθήσουν. Μήπως φταίει ότι σ' αυτή τη θέση είμαστε εμείς και πρέπει να 'ρθουν άλλοι για να εξυπηρετηθεί το γυμναστήριο; Εγώ δεν έχω κακές σχέσεις με τη ΓΓΑ, αλλά ούτε και καλές. Δεν είμαι κάθε μέρα εκεί, δεν έχω κανέναν κολλητό. Μήπως θα πρέπει να 'ρθει εδώ κανένας κολλητός να εξυπηρετηθεί, αυτός, η ΓΓΑ και επιτέλους το στάδιο;".

Ας δώσουν μιαν απάντηση οι αρμόδιοι

Θα βρεθεί άραγε κανένας αρμόδιος ν' απαντήσει στον Γ. Κουτσογιαννόπουλο. Πάντως, για όσους δε γνωρίζουν το στάδιο της Φιλοθέης, αξίζει να μάθουν περί τίνος πρόκειται. Το 1981 κατασκευάστηκε ως προπονητήριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Από δω πέρασαν οι Κονσταντίνοβα, Κούσουλας, Παπανικολάου, Ξένου, Παπαγεωργίου, Μπακογιάννη, Ξάνθου και άλλοι. Στελέχη εθνικών ομάδων με ρεκόρ στα πόδια τους. Είναι ιδανικές οι συνθήκες γιατί είναι απόμερο, μια όαση συγκριτικά με 'κείνο το πράγμα το ΟΑΚΑ, όπου τρέχει λ.χ. ο Παπακώστας και πέφτει πάνω σε κάποιον που παίζει μπάλα.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ