ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"Δε μας ευνοούν"

Ο Μπάγεβιτς για διαιτησία. Θεωρεί ματς τίτλου το ντέρμπι με ΑΕΚ

Ματς - "κλειδί" για την κατάκτηση του τίτλου είναι κατά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο αγώνας με την ΑΕΚ στο Φάληρο. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε για το ματς αυτό: "Αν κερδίσουμε την ΑΕΚ μπορούμε να πούμε ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Ομως έχουμε πριν το ντέρμπι ένα ακόμη δυνατό ματς στον Πύργο με τον Πανηλειακό". Ο Ντούσκο δεν έκρυψε πάντως ότι η ισοπαλία στην Τούμπα ήταν πολύ σημαντική: "Οτι είμαστε πιο κοντά στον τίτλο μετά τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη είναι αλήθεια. Μένουν ακόμη τέσσερα παιχνίδια, που χρειάζονται μεγάλη προσοχή". Σε ερώτηση τι έχουν πετύχει ως τώρα οι παίκτες του, ο Μπάγεβιτς άφησε ουσιαστικά υπονοούμενα για την αμφισβήτηση που δέχεται ο Ολυμπιακός (βλέπε εύνοια διαιτησίας) λέγοντας: "Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίζει καλά και να κερδίζει. Πάντα κάποιος έχει παράπονο και προσπαθεί να μειώσει τον άλλο. Προσπαθούν να φτιάξουν μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Εμείς απαντάμε ως τώρα με την παρουσία μας στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούν στο τέλος του πρωταθλήματος να βάλουν τα ματς στο βίντεο και να τα συγκρίνουν με άλλες ομάδες".

Οσον αφορά τη διαμάχη του με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ Αγγελο Αναστασιάδη, προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους: "Δε θέλω να ανοίξω διάλογο με κανένα. Ούτε με τον κ. Αναστασιάδη. Κανείς δε μου είπε να πάω στη συνέντευξη. Τα ίδια έκαναν και στο Κύπελλο. Προσπαθούν να δώσουν μια εικόνα που δεν είναι καλή". Μάλιστα αναφέρθηκε και στον προγενέστερο έντιμο βίο του: "Από το 1988 που είμαι στην Ελλάδα δεν έχει κανένας συνάδελφος παράπονο από μένα. Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβε και ο ίδιος πώς είναι τα πράγματα. Με τον ΠΑΟΚ δεν έχω κανένα πρόβλημα".

  • Φιλικό αγώνα με την Ελευσίνα στις 5μμ θα δώσει σήμερα ο Ολυμπιακός στο Θριάσιο Πεδίο. Ο Μπάγεβιτς θα έχει την ευκαιρία να δει την αγωνιστική ετοιμότητα των ρεζερβών αλλά και του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού.
ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
Με όλα τα "αστέρια" η Κροατία

Σχεδόν μ' όλα της τα "αστέρια" θα παραταχθεί ηομάδα ποδοσφαίρου της Κροατίας, στο παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα που θα γίνει στις 30 Απρίλη στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, για τα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλλου 1998.

Ο Κροάτης τεχνικός, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, κάλεσε για το παιχνίδι όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες που διαθέτει η χώρα του, εντός και εκτός συνόρων. Απόντες θα είναι μόνο οι Γιέρκαν, Στίματς.

Οι δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές, που θα αποτελέσουν την αποστολή της Κροατίας, στον αγώνα της 30ής Απρίλη, είναι: Τερματοφύλακες: Γκόραν Ζούριτς (Κροάσια Ζάγκρεμπ), Τόντσι Γκάμπριτς (Χάιντουκ Σπλιτ), Μάριγιαν Μίρσιτς (Μπεσίκτας/Τουρκία). Αμυντικοί: Γκόραν Τζούριτς (Κροάσια), Ζβόνιμιρ Σόλντο (Στουτγκάρδη/Γερμανία), Ντάριο Σίμιτς (Κροάσια), Σλάβεν Μπίλιτς (Γουέστ Χαμ/Αγγλία), Ντουμπράβκο Πάβλισιτς (Αλικάντε/Ισπανία), Ρόμπερτ Γιάρνι (Μπέτις/Ισπανία). Μέσοι: Ζβόνιμιρ Μπόμπαν (Μίλαν/Ιταλία), Αλόισα Ασάνοβιτς (Ντέρμπι/Αγγλία), Ρόμπερτ Προσινέτσκι (Σεβίλλη/Ισπανία), Νίκο Κόβατς (Λεβερκούζεν/Γερμανία), Νίκολα Γιούρκεβιτς (Φράιμπουργκ/Γερμανία), Κρούνοσλαβ Τζούρσιτς (Κροάσια). Επιθετικοί: Αλέν Μπόκσιτς (Γιουβέντους/Ιταλία), Νταβόρ Σούκερ (Ρεάλ Μαδρίτης/Ισπανία), Γκόραν Βλάοβιτς (Βαλένθια/Ισπανία), Ιγκόρ Τσβιτάνοβιτς (Κροάσια), Σίλβιο Μάριτς (Κροάσια), Ιγκόρ Πάμιτς (Σοσό/Γαλλία).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - ΒΟΡΡΑΣ
Θεσσαλικό ντέρμπι

Εύκολο θεωρητικά έργο έχει σήμερα η πρώτη της βαθμολογίας Αναγέννηση, αφού θα αντιμετωπίσει στις 3μμ στην Καρδίτσα τον Αετό Σκύδρας. Στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής για τον βόρειο όμιλο ξεχωρίζουν και οι συναντήσεις των Λύκων με την Αρτα, καθώς και το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Τύρναβο. Τα άλλα ματς: Απόλλωνας Λάρισας - Αγροτικός Αστέρας, Αλμωπός Αριδαίας - Λαμία, Αμπελόκηποι - Πιερικός, Ηρακλής Πτολεμαϊδας - Ορέστης, Κολινδρός - Νιγρίτα, Μηχανιώνα - Γιαννιτσά. Τα ματς αρχίζουν στις 5μμ.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Βγαίνει ο τελικός

Παίζουν σήμερα Γιουβέντους - Αγιαξ και Μάντσεστερ Γ. - Ντόρτμουντ

Ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού διεξάγονται οι επαναληπτικοί ημιτελικοί που θα αναδείξουν το ζευγάρι του τελικού. Μιλάνο και Μάντσεστερ έχουν σήμερα την τιμητική τους μια που από κει θα αναδειχτούν οι δυο μεγάλοι μονομάχοι που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Η κάτοχος του τροπαίου και πρωταθλήτρια κόσμου, Γιουβέντους, υποδέχεται τον Αγιαξ (9.30 μμ, ΜΕGΑ απευθείας μετάδοση) στη ρεβάνς της μεγάλης νίκης της στην Ολλανδία με 2-1 που τις δίνει το προβάδισμα στα προγνωστικά. Οι "Γιουβεντίνοι" είναι αυτή τη στιγμή το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς για πολλούς αποτελούν την καλύτερη ομάδα.

Από την άλλη, πάντα επικίνδυνοι παραμένουν οι Ολλανδοί, αφού όπως έχουν δείξει φέτος, ουκ ολίγες φορές ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους μακριά από το... σπίτι τους. Αυτό φάνηκε και στον προηγούμενο γύρο όταν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από την Ατλέτικο, παίζοντας φανταστικά στη Μαδρίτη.

Ανεβασμένοι ψυχολογικά μετά τη μεγάλη νίκη στο Ανφιλντ επί της Λίβερπουλ με 3-1 οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα με την Ντόρτμουντ (11.30 μμ, μαγνητοσκόπηση MEGA).

ΑΕΚ
"Καρφί" Ραβούση

Μόνο στην Αγγλία είχαμε τύχη, λέει ο "κιτρινόμαυρος" τεχνικός

"Καζάνι που βράζει" ήταν και χτες οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναφορικά με όσα συνέβησαν στη Βέροια. Στο επίκεντρο της "κιτρινόμαυρης" οργής βρίσκονται ο διαιτητής Παπαχίντζιος αλλά και στελέχη της βορειοελλαδίτικης ΠΑΕ. Παρότι επίσημα δε δόθηκε συνέχεια στις εντονότατες διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν με το πέρας της συνάντησης (θα γίνει σήμερα), η αγανάκτηση εκφραζόταν ποικιλοτρόπως. Κυρίαρχο στοιχείο και σημείο συμφωνίας η πεποίθηση πως τίποτα δεν έγινε τυχαία.

Αντιπροσωπευτική της άποψης που επικρατεί στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι η λακωνική αλλά μεστή δήλωση του Π. Ραβούση, "αν παίζαμε στην Αγγλία θα είχαμε τύχη να πάρουμε τον τίτλο". Ο Μακεδόνας τεχνικός στην ομιλία του στους παίχτες δε στάθηκε στα λάθη που έκαναν, θέλοντας να "περισώσει ό,τι μπορεί". Ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια και να παλέψουν ως το τέλος, αν μη τι άλλο, για το όνομα και την ιστορία της ομάδας.

Ο μόνος από τους ποδοσφαιριστές που έκανε δήλωση είναι ο Β. Μπορμπόκης. Δεν αφορούσε όμως τα παραπάνω αλλά μια φωτογραφία (τραβηγμένη μετά το γκολ του Μανωλά), που τον δείχνει με κατεβασμένο το σορτσάκι (φορούσε κολάν) και ανεβασμένη τη φανέλα. Ο παίχτης προσπάθησε ν' ανασκευάσει (μάλλον αποτυχημένα) την εντύπωση ότι παρεκτράπηκε, ισχυριζόμενος ότι "αγκαλιάστηκα με συμπαίχτη μου πάνω στους πανηγυρισμούς και χωρίς να το καταλάβουμε τραβήχτηκε το σορτσάκι μου".

ΠΑΟΚ
Τα βρήκαν Αναστασιάδης - Φραντζέσκος

Προς εξομάλυνση βαδίζουν οι σχέσεις του Κώστα Φραντζέσκου με τον Αγγελο Αναστασιάδη, που διαταράχτηκαν στο παιχνίδι της Κυριακής. Χτες δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το επεισόδιο θεωρείται λήξαν. Χτες ο Φραντζέσκος δεν προπονήθηκε μετά από άδεια του προπονητή του.

Προχτές στην προπόνηση ο Φραντζέσκος δε θέλησε να δώσει το χέρι του στον προπονητή του ΠΑΟΚ και τιμωρήθηκε με 1 εκατομμύριο πρόστιμο! Η κόντρα ανάμεσα στους δυο είχε ξεκινήσει στην ανάπαυλα του ντέρμπι της Τούμπας, όταν "για λόγους τακτικής" - κατά τον κόουτς - αντικαταστάθηκε ο πλέον φορμαρισμένος παίκτης του "δικεφάλου". Η αλήθεια όμως είναι ότι υπήρξε έντονη λογομαχία στην ανάπαυλα του αγώνα με τον Ολυμπιακό και ο Αναστασιάδης κράτησε... μανιάτικο στον διεθνή μέσο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ