ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σκληραίνει ο Ραβούσης

Βάζει πρόστιμο στους παίκτες και ρίχνει το σύνθημα για τα τρία ντέρμπι

Τρία παιχνίδια - μια χρονιά. Ο Π. Ραβούσης μετά τη νέα απώλεια της ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη συνέχεια του "μαραθωνίου" ρεαλιστικά. Θεωρεί πως όλα κρίνονται σε 270, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα αλλαγή στάσης απέναντι στους παίχτες.

"Είναι αλήθεια πως τα ντέρμπι θα κρίνουν αν θα παραμείνουμε στο κυνήγι του τίτλου. Αν είχαμε λιγότερες απώλειες και ήμασταν πιο κοντά, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τώρα οι αγώνες αυτοί αποτελούν ευκαιρία και υποχρέωση να πλησιάσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε. Η ήττα μας έφερε σε δύσκολη θέση, μας απομάκρυνε απ' την κορυφή. Αν θέλουμε να πλησιάσουμε χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια απέναντι σε δυσκολότερους αντιπάλους. Εύχομαι η απόσταση να λειτουργήσει θετικά. Η ομάδα ν' αποβάλλει πολλούς παράγοντες που μας δημιούργησαν προβλήματα και να πάμε καλύτερα".

Τ' αποτελέσματα όμως δεν έρχονται μ' ευχές, γι' αυτό ο τεχνικός της Ενωσης αποφάσισε να λάβει τα μέτρα του. Ανακοίνωσε πως εκτός της διοίκησης πρόστιμο στους παίχτες επέβαλε και ο ίδιος: "Δεν είναι η μόνη λύση, είναι όμως μια απ' αυτές. Κάποια στιγμή χρειάζεται να γίνεις πιο σκληρός, να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό τρόπο απ' αυτόν που είχες ως σήμερα. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο, που πιστεύω πως είναι ο καλύτερος, να φτάσουν οι παίχτες, τουλάχιστον σε θέματα πειθαρχίας στο γήπεδο, να είναι αυτοί που πρέπει"...

Ο Ραβούσης επισήμανε πως "καλύτερες συνθήκες από του Χαριλάου σ' εκτός έδρας αγώνα δύσκολα θα ξαναβρούμε" και διαφώνησε μ' όσους επικαλούνται την έλλειψη τύχης: "Την τύχη τη φτιάχνεις. Είχαμε ικανότητες, αλλά κλοτσήσαμε τις ευκαιρίες, άρα δεν είναι ζήτημα τύχης ή ατυχίας". Την ήττα απ' τον Αρη την απέδωσε σ' αμυντικά και επιθετικά λάθη που έγιναν "ίσως επειδή παρασύρθηκαν οι παίχτες γιατί ξεκίνησαν εντυπωσιακά και δε βρήκαν αντίσταση. Πίστεψαν ότι οι συνθήκες αυτές θα κρατούσαν ως το τέλος και τ' αποτέλεσμα θα 'ρχόταν εύκολα. Κάνανε επιπολαιότητες που δεν επιτρέπονται". Οταν τέλος ρωτήθηκε αν την Κυριακή θέλει νίκη του Παναθηναϊκού, μετά από μια χαμογελαστή παύση απάντησε πως "ο καθένας παίζει για τον εαυτό του".

Συμφωνούν οι "αιώνιοι"!

"Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει την Κυριακή", συμφωνούν Μπάγεβιτς και Ζάετς

Το Κυριακάτικο ντέρμπι των δυό αιωνίων αντιπάλων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού "μαγνητίζει" τους φιλάθλους και όπως γίνεται αντιληπτό η αγωνία κορυφώνεται όσο πλησιάζει η μέρα της... κρίσης. Ομως οι δυό τεχνικοί των μονομάχων ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Βελιμίρ Ζάετς τονίζουν ότι δε θα έρθει η... καταστροφή σε περίπτωση απώλειας βαθμών. Μετά τον Ζέκο, που προχτές είπε ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και είναι νωρίς για βιαστικά συμπεράσματα, ήρθε χτες η σειρά του Ντούσκο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Ρέντη να δηλώσει: "Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει νίκη και τι ήττα στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Αλλά ακόμη και αν κερδίσουμε δε σημαίνει ότι το πρωτάθλημα τελείωσε. Εχει πολύ δρόμο ακόμη και δε θα πρέπει να βιαζόμαστε".

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον Ιωνικό είπε: "Είχαμε και τύχη μέχρι να φτάσουμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να πάρουν το παιχνίδι. Δίκαια πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων έπλεξε το εγκώμιο δυό παικτών του: "Ο Ελευθερόπουλος πήγε πολύ καλά, αν και δεν είχε συνεχόμενη πίεση στη Νεάπολη. Οσον αφορά τον Μίρσα Βαρεσάνοβιτς είναι μεγάλη η απώλειά του, αφού προέρχεται από δυό συνεχόμενες καλές εμφανίσεις. Πάντως πιστεύω ότι αυτός που θα τον αντικαταστήσει θα είναι το ίδιο καλός".

Στην αντίπερα όχθη στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού ο Νίκος Καρούλιας που κατασκόπευσε τον Ολυμπιακό στη Νεάπολη τόνισε: "Δε χρειάζονται συστάσεις για τους Πειραιώτες. Είναι μια καλή ομάδα που όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν το ίδιο καλός όσο σε προηγούμενα ματς. Από τη μία ο άσχημος αγωνιστικός χώρος και από την άλλη ο πολύ ισχυρός Ιωνικός, ήταν οι σοβαρότεροι λόγοι. Σε θέματα τακτικής μην περιμένετε να σας πω τίποτα. Θα έχω συνομιλία με τον Ζάετς όπου και θα τον ενημερώσω".

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ενας "νέος" στο ντέρμπι

Ο Στράτος Παπουτσέλης από το Σύνδεσμο Λέσβου κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Στα υπόλοιπα παιχνίδια θα σφυρίξουν οι: Πανηλειακός - Καλαμάτα (Μπέγκος), ΠΑΟΚ - Βέροια (Βέλλιος), Απόλλωνας - Ηρακλής (Γιανναδάκης), Αθηναϊκός - ΟΦΗ (Λάτσιος), ΑΕΚ - Ιωνικός (Παπαδάκος), Παναχαϊκή - Καστοριά (Φασόλης), Ξάνθη - Αρης (Παπαπέτρου), Εδεσσαϊκός - Καβάλα (Βελλιώδης).

Νέες ελπίδες

Υποσχέσεις δίνουν Αρχοντίδης και Παναγούλιας που ανέλαβαν ΠΑΟΚ και Ηρακλή

Βίοι παράλληλοι από χτες για δύο πρώην ομοσπονδιακούς τεχνικούς. Ο λόγος για τους Χρήστο Αρχοντίδη και Αλκέτα Παναγούλια που θα βρεθούν στην ίδια πόλη, Θεσσαλονίκη, αλλά σε διαφορετικές ομάδες. Και με τη... βούλα πλέον ο πρώτος είναι τεχνικός του ΠΑΟΚ και ο δεύτερος του Ηρακλή!

Στο δικέφαλο λοιπόν ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Μπατατούδης αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Χ. Αρχοντίδη που χτες έφτασε στη συμπρωτεύουσα για να πιάσει δουλιά: "Για μένα είναι μεγάλη πρόκληση να αναλάβω τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να υλοποιηθούν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες των φιλάθλων της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με μεγάλες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν", ήταν τα πρώτα λόγια του Σερραίου τεχνικού.

Ο Αλκέτας Παναγούλιας με... συνοπτικές διαδικασίες θα είναι το νέο αφεντικό του Γηραιού. Μέσω τηλεφώνου κλείστηκε η συμφωνία των δύο πλευρών. Ο Αλκέτας που βρίσκεται στις ΗΠΑ δέχτηκε τηλέφωνο από τον Πέτρο Θεοδωρίδη και μέσα σε λίγα λεπτά τα βρήκαν. Με δηλώσεις του ο "Αμερικάνος" επισήμανε: "Συμφώνησα σε όλα και μέχρι την Παρασκευή θα είμαι στη Θεσσαλονίκη. Η θέση του Ηρακλή είναι πλασματική. Εχει νέα παιδιά και πιστεύω ότι μπορούμε να ανακάμψουμε. Πάνω απ' όλα χρειάζεται πολύ σκληρή δουλιά και λίγα λόγια". Πρόεδρος πλέον στο Γηραιό είναι ο Α. Γενίτσαρης. Ο ρόλος του κ. Θεοδωρίδη θα είναι συμβουλευτικός και βέβαια όποτε χρειαστεί θα ενισχύει οικονομικά την ομάδα, αφού παραμένει ο κάτοχος του πακέτου των μετοχών.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - ΝΟΤΟΣ
Εκτός έδρας οι πρωτοπόροι

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει σήμερα στη Ρόδο ο πρωτοπόρος της Γ Εθνικής στο Νότο, Εθνικός Αστέρας. Το συγκρότημα του Πέτρου Καραβίτη στο σμαραγδένιο νησί θα αντιμετωπίσει την ΕΡ Διαγόρα. Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο δεύτερος στο βαθμολογικό πίνακα Αιολικός. Οι Μυτιληνιοί δοκιμάζονται στην Πάτρα από την ομώνυμη ομάδα. Ακόμη ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση στο Αιγάλεω ανάμεσα στο "Σίτι" και το Ναυπακτιακό Αστέρα. Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής: Μαρκό - Αίγιο, Κόρινθος - Ηρόδοτος, Ατρόμητος - Βαρβασιακός, ΕΡ Διαγόρας - Εθν. Αστέρας, Αιγάλεω - Ναυπακτιακός, Ηλυσιακός - Ιάλυσος, Πάτρα - Αιολικός, Εργοτέλης - Αγ. Νικόλαος, Καλλιθέα - Κέρκυρα.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.

Αφού οι φωνές του δεν πιάνουν τόπο, αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους παίχτες



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ