Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σκληραίνει ο Ραβούσης

Βάζει πρόστιμο στους παίκτες και ρίχνει το σύνθημα για τα τρία ντέρμπι

Τρία παιχνίδια - μια χρονιά. Ο Π. Ραβούσης μετά τη νέα απώλεια της ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη συνέχεια του "μαραθωνίου" ρεαλιστικά. Θεωρεί πως όλα κρίνονται σε 270, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα αλλαγή στάσης απέναντι στους παίχτες.

"Είναι αλήθεια πως τα ντέρμπι θα κρίνουν αν θα παραμείνουμε στο κυνήγι του τίτλου. Αν είχαμε λιγότερες απώλειες και ήμασταν πιο κοντά, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τώρα οι αγώνες αυτοί αποτελούν ευκαιρία και υποχρέωση να πλησιάσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε. Η ήττα μας έφερε σε δύσκολη θέση, μας απομάκρυνε απ' την κορυφή. Αν θέλουμε να πλησιάσουμε χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια απέναντι σε δυσκολότερους αντιπάλους. Εύχομαι η απόσταση να λειτουργήσει θετικά. Η ομάδα ν' αποβάλλει πολλούς παράγοντες που μας δημιούργησαν προβλήματα και να πάμε καλύτερα".

Τ' αποτελέσματα όμως δεν έρχονται μ' ευχές, γι' αυτό ο τεχνικός της Ενωσης αποφάσισε να λάβει τα μέτρα του. Ανακοίνωσε πως εκτός της διοίκησης πρόστιμο στους παίχτες επέβαλε και ο ίδιος: "Δεν είναι η μόνη λύση, είναι όμως μια απ' αυτές. Κάποια στιγμή χρειάζεται να γίνεις πιο σκληρός, να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό τρόπο απ' αυτόν που είχες ως σήμερα. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο, που πιστεύω πως είναι ο καλύτερος, να φτάσουν οι παίχτες, τουλάχιστον σε θέματα πειθαρχίας στο γήπεδο, να είναι αυτοί που πρέπει"...

Ο Ραβούσης επισήμανε πως "καλύτερες συνθήκες από του Χαριλάου σ' εκτός έδρας αγώνα δύσκολα θα ξαναβρούμε" και διαφώνησε μ' όσους επικαλούνται την έλλειψη τύχης: "Την τύχη τη φτιάχνεις. Είχαμε ικανότητες, αλλά κλοτσήσαμε τις ευκαιρίες, άρα δεν είναι ζήτημα τύχης ή ατυχίας". Την ήττα απ' τον Αρη την απέδωσε σ' αμυντικά και επιθετικά λάθη που έγιναν "ίσως επειδή παρασύρθηκαν οι παίχτες γιατί ξεκίνησαν εντυπωσιακά και δε βρήκαν αντίσταση. Πίστεψαν ότι οι συνθήκες αυτές θα κρατούσαν ως το τέλος και τ' αποτέλεσμα θα 'ρχόταν εύκολα. Κάνανε επιπολαιότητες που δεν επιτρέπονται". Οταν τέλος ρωτήθηκε αν την Κυριακή θέλει νίκη του Παναθηναϊκού, μετά από μια χαμογελαστή παύση απάντησε πως "ο καθένας παίζει για τον εαυτό του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ