Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Τα κατάφεραν και οι δύο

Ηρακλής και Απόλλωνας πέτυχαν το σκοπό τους

Ρουτίνα κοντεύουν να γίνουν οι ελληνικές επιτυχίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα μπάσκετ. Χτες την τιμητική τους είχαν ο Ηρακλής και ο Απόλλωνας Πάτρας στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης ο Ηρακλής, αν και έφτασε να προηγηθεί και με 20 πόντους, τα χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να σημειώσει την πολυπόθητη νίκη επί της Σλασκ με 86-74. Με τη νίκη αυτή εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ό,τι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική, ενώ αποκτά έτσι πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Καλύτεροι από τον "γηραιό" οι Κακιούζης, Ζντοβτς και Μπάκναλ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Σάλστρομ 13, Κακιούζης 14, Γιαννουζάκος 4, Μικ 4, Μπρούγος 8, Γιέρεμιτς 3, Ζντοβτς 18, Μπάκναλ 22, Συριστατίδης.

Ο Απόλλωνας πέτυχε το σκοπό του και μάλιστα με το παραπάνω. Συνέτριψε στην προτελευταία αγωνιστική του Κυπέλλου Κυπελλούχων την Μπουντιβέλνικ Κιέβου με 85-68 (40-24), υπερκάλυψε τη διαφορά των έξι πόντων που χρειαζόταν σε περίπτωση ισοβαθμίας και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό του. Ετσι στην επόμενη φάση έχει πλεονέκτημα έδρας.

Από τους γηπεδούχους καλύτεροι ήταν οι Βετούλας, Ελις, Βούκσεβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Νεμάνια 6, Κωνσταντινίδης 2, Βούκσεβιτς 14, Ράιλι 7, Ταμπάκης 2, Βετούλας 19 (3), Ελις 19, Μολφέτας 10, Μυριούνης 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ