ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Στο χείλος του γκρεμού

Ο Ολυμπιακός χάνει την πρώτη τριάδα μετά τη χτεσινή ήττα στο Ζάγκρεμπ με 61-63.

Ενα βήμα από τον γκρεμό έφτασε ο Ολυμπιακός. Η ήττα από την Τσιμπόνα με 61-63, συνοδεύτηκε με θεαματική πτώση από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ο ...θεός να βάλει το χέρι του. Η αδυναμία των ερυθρολεύκων να επιστρέψουν νικητές από το εξωτερικό, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και στο Ζάγκρεμπ. Ο κίνδυνος να βρεθούνστη δεύτερη τριάδα του Γ ομίλου, είναι πλέον προ των πυλών.Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουν στη Μαδρίτη ότι δεν μπόρεσαν στο Βερολίνο την Μπολόνια και το Ζάγκρεμπ. Ακόμα όμως κι αν νικήσουν την Εστουντιάντες, η πρόκριση στην πρώτη τριάδα δεν περνάει από το χέρι τους, καθώς σε περίπτωση οποιασδήποτε ισοβαθμίας, υστερούν της Αλμπα Βερολίνου και της Τσιμπόνα.

Με τον Αντερσον άποντο στην επανάληψη και τον Ρίβερς να αδυνατεί εκνευριστικά στην οργάνωση του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ήταντυχερός που μπόρεσε να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μια ομάδα μόνος του στο δεύτερο εικοσάλεπτο ο Παπανικολάου, μείωσε 43 δευτερόλεπτα πριν το τέλος σε 61-63 αλλά δεν τα κατάφερε και στο τελευταίο του λέι-απ .

Με τον Φασούλα να υποπίπτει σε τρία φάουλ στο πρώτο πεντάλεπτο και τον Βελπ να μην μπορεί να μπεί στο ρυθμό του αγώνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε κατά κράτος στον ευαίσθητο τομέα των ριμπάουντ. Εστω κι αν οι Κροάτες πήγαιναν σε δύο και τρεις συνεχόμενες επιθέσεις, θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στη νίκη αν αν δεν είχε ποσοστά ευστοχίας 58% στις βολές και 18% στα τρίποντα. Λίγο πολύ το ίδιο έργο το είχαμε ξαναδεί σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού, όμως το βαθμολογικό κόστος της χτεσινής απώλειας είναι ανυπολόγιστο.

ΤΣΙΜΠΟΝΑ: Μουλαομέροβιτς 12(1), Ραντούλοβιτς 5(1), Ρίματς 3(1), Γκρέγκοβ 1, Κισούριν 11, Μάρτσελιτς 19(4), Αλίχοβιτς 10, Σκέλιν 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς, Σιγάλας 12(1), Αντερσον 12, Παπανικολάου 10, Γαλακτερός 2, Φασούλας 13, Τόμιτς, Βελπ 4, Ρίβερς 10(1).

Απαιτούν άμεση λύση

Οι εργαζόμενοι στα εθνικά στάδια δεν αρκέστηκαν στις υποσχέσεις στη συνάντηση με τον ΓΓΑ

"Δεν υποχωρούνε αν δε δικαιωθούνε" οι εργαζόμενοι στα εθνικά γυμναστήρια. Χτες αρνήθηκαν για μια ακόμα φορά ν' αρκεστούν σε υποσχέσεις και παχιά λόγια, απαιτώντας άμεση λύση. Ο ΓΓΑ, Γ. Σγουρός, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ζήτησε αναστολή της απεργίας και πίστωση χρόνου, ώστε ειδική επιτροπή, μ' εκπροσώπους των συναρμοδίων υπουργείων, να μελετήσει το θέμα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι αφού, εκτός των άλλων, δυστυχώς για τους κρατούντες, διαθέτουν μνήμη. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Π. Στεφανόπουλος, "δεν μπορούμε ν' αναστείλουμε την απεργία με προφορικές, όχι διαβεβαιώσεις, αλλά προσπάθειες. Το Μάρτη αρκεστήκαμε στις γραπτές δεσμεύσεις του κ. Φούρα, σταματήσαμε τις κινητοποιήσεις, αλλά δεν έγινε τίποτα".

Απ' την πλευρά του ο ΓΓΑ στις δηλώσεις του αναφέρει: "Είναι μια δύσκολη χρονική περίοδος στην οποία ο αθλητισμός πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού. Εχει τα προβλήματά του, δεν πρέπει να προσθέτουμε και άλλα. Σέβομαι 100% τα αιτήματα των εργαζομένων αλλά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα".

Η απεργία λοιπόν τα προσεχή Σαββατοκύριακα 7 - 8 και 14 - 15 Δεκέμβρη στα εθνικά γυμναστήρια της χώρας θα γίνει κανονικά. Εξαιρούνται τα δημοτικά γυμναστήρια (όσα βέβαια δε στελεχώνονται από υπαλλήλους που πληρώνονται απ' τη ΓΓΑ), τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΣΕΦ, ΟΑΚΑ) και το Καραϊσκάκη που ανήκει στην ΕΟΑ.

Αυτό σημαίνει πως δε θα διεξαχθούν τα περισσότερα παιχνίδια μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Η ΕΠΑΕ ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό (δικούς της υπαλλήλους).

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας εργαζομένων, Χρ. Αγγελόπουλος, προειδοποίησε: "Η απεργία μας είναι καθ' όλα νόμιμη. Θα υπάρξουν συγκρούσεις αν εμφανιστούν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί. Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας των γυμναστηρίων. Σύμφωνα μ' αυτόν και την πρακτική από προηγούμενες κινητοποιήσεις, κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους υπαλλήλους στα κατά ειδικότητα καθήκοντά τους. Τα κλειδιά τα 'χουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλοι μηχανισμοί από παράγοντες ή από τα ΔΣ των γυμναστηρίων".

Πάντως η ΕΠΑΕ εξετάζει σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ το ενδεχόμενο μετάθεσης κατά μια μέρα των αγώνων που κινδυνεύουν. Σήμερα οι νομικοί του οργανισμού θα διαπιστώσουν αν αυτό είναι εφικτό χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση το κύρος του διαγωνισμού.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Υπόθεση τριών χωρών

Σε υπόθεση τριών χωρών, Ισπανίας, Ελλάδας και Ιταλίας, εξελίσσεται το Κύπελλο Κόρατς. Αν στους επαναληπτικούς δεν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή, οι τρεις χώρες θα εκπροσωπηθούν στην προημιτελική φάση με 10 ομάδες. Ισπανοί και Ελληνες ελπίζουν μάλιστα ότι θα συνεχίσουν στη διοργάνωση με τέσσερις ομάδες, έχοντας προφανώς και τον πρώτο λόγο για την τελική επικράτηση.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των "32":

Μπεσίκτας (Τουρκ.) - Αρης............... 64 - 65

Μακάμπι Ρισόν - Σπόρτιγκ................ 62 - 61

Ερυθρός Αστέρας - ΠΑΟΚ.................. 99 - 102

Βαρέζε - Περιστέρι...................... 78 - 72

Μάριμπορ (Σλοβε.) - Μάλαγα (Ισπ.)....... 65 - 90

Σαμάρα (Ρωσ.) - Πιστόια (Ιτ.)........... 48 - 74

Μπρέιν (Βέλγιο) - Μπεομπάνκα (Γιου.).... 77 - 69

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μεϊσού (Γαλ.)........ 70 - 72

Ζόρκα Φάρμα (Γιου.) - Μαζοβζάνκα (Πολ.)... 81 - 77

Προύσα (Τουρκ.) - Ταλίν (Εσθ.).......... 69 - 63

Γρανάδα (Ισπ.) - Ρόμα (Ιτ.)............. 88 - 70

Οβαρένσε (Πορτ.) - Καθέρες Ισπ.)........ 79 - 73

Ζρίνιεβατς (Κρο.) - Ομπερέλσιγκεν (Γερμ.) 100 - 89

Ντιζόν (Γαλ.) - Τρεβίζο (Ιτ.).......... 62 - 87

ΜΑΚΑΜΠΙ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 69-57
Πικρό ταξίδι

Πικρό αποδείχθηκε τελικά το ταξίδι στο Ισραήλ για τον Πανιώνιο ο οποίος έχασε στο Τελ Αβίβ απο την Μακαμπί με 69-57. Τώρα οι "κυανέρυθροι" θα πρέπει να νικήσουν πάση θυσία την Στεφανέλ την επόμενη αγωνιστική στην Ν.Σμύρνη ώστε να ελπίζουν ότι θα αποφύγουν την τελευταία θέση του ομίλου. Στο χθεσινό παιχνίδι η ελληνική ομάδα καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν πίσω στο σκορ και προσπαθούσε απεγνωσμένα να καλύψει την διαφορά. Η πολύ καλή άμυνα των Ισραηλινών στέρησε τα όνειρα των "Νεοσμυριωτών".

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:Γκάτλιν 10, Ουίγκινς 9,Πετσάρσκι 7, Καλαϊτζής 6,Χάμινγκ 6, Καράγκουτης6,Μποσγανάς 4, Πιέρι 2,Χριστοδούλου4.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΚΟΜΟ 75 - 76 (70 - 70)
"Αυτοκτονία" στα Πατήσια

"Ιδανικός αυτόχειρας" έγινε χτες η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ, που έχασε στην παράταση από την ιταλική Κόμο με 77 - 76 (70 - 70 κανονικός αγώνας) σε αγώνα για την Ευρωλίγκα. Δυο φορές έφτασαν στη βρύση αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πιουν νερό οι παίκτριες της ομάδας των Πατησίων, αφού τόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας όσο και στην παράταση είχαν τη νίκη στα χέρια τους αλλά δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν.

Ο Σπόρτιγκ κατάφερε να προηγηθεί με 6 πόντους (66 - 60) ένα λεπτό πριν τη λήξη αλλά με δυο τρίποντα της Φουλίν οι Ιταλίδες ισοφάρισαν σε 70 - 70 και έτσι κατάφεραν να μείνουν ζωντανές για τη συνέχεια. Στην παράταση η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 5 πόντους (75 - 70) αλλά και πάλι οι Ιταλίδες δεν κατέθεσαν τα όπλα με αποτέλεσμα να φύγουν νικήτριες από τα Πατήσια.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Πετρίδη 12, Δελλή 5, Κλιγκοπούλου 6, Γκίρκεν 4, Τασούλη 9, Γκίλομ 27, Παπαηλία 13.

ΠΟΛΟ
Αναβλήθηκε η αγωνιστική

Η επικείμενη απεργία των υπαλλήλων στα κλειστά κολυμβητήρια ανάγκασε την Κολυμβητική Ομοσπονδία να αναβάλει τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών του πόλο, τα οποία ήταν προγραμματισμένα να γίνουν το Σάββατο. Οπως αποφάσισε η ομοσπονδία, οι συναντήσεις θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη. Κανονικά όμως θα γίνει το παιχνίδι Χαλκίδας - Εθνικού το οποίο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Εγκρίθηκε τελικά από την ομοσπονδία η μετάβαση της Εθνικής ομάδας πόλο στην Αυστραλία την περίοδο των γιορτών προκειμένου να δώσει φιλικά παιχνίδια με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της ομάδας.

Πολιορκήθηκαν οι "ροσονέρι"

Εξαγριωμένοι οι οπαδοί της Μίλαν μετά τον αποκλεισμό από τη Ρόζενμποργκ

"Οι καιροί αλλάζουν" λένε πολλοί και απ' ό,τι φαίνεται στο Μιλάνο άλλαξαν και μάλιστα για τα καλά. Στο γήπεδο "Γκιουζέπε Μεάτσα", εκεί που κάποτε οι ποδοσφαιριστές της Μίλαν γνώριζαν την αποθέωση, τώρα αναγκάστηκαν να φύγουν με τη συνοδεία αστυνομικών και εν μέσω φρούτων, πλαστικών μπουκαλιών και διαφόρων άλλων αντικειμένων. Αιτία η ήττα από τη Ρόζενμποργκ στο Μιλάνο και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη μεγαλύτερη οργή των οπαδών συγκέντρωσε ο τερματοφύλακας Σεμπαστιάνο Ρόσι, ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για την ήττα. Οι παίκτες των "ροσονέρι" αναγκάστηκαν να οχυρωθούν στ' αποδυτήρια προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα και έφυγαν αρκετή ώρα μετά τον αγώνα υπό τη συνοδεία της αστυνομίας.

  • Το Μόναχο τελικά θα συγκεντρώσει τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας στις 28 Μάη, όπου θα γίνει ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με χτεσινή απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Οσον αφορά τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, το Κύπελλο Κυπελλούχων, ο τελικός θα γίνει στο Ρότερνταμ.
ΒΟΛΕΪ
Το ξανασκέφτονται

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ για την αποχή

Σήμερα το βράδυ κρίνεται η τύχη της αποχής των παικτών. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΣΑΠ πρόκειται να συνεδριάσει υπό το φως των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η λεπτομερέστερη νομική διερεύνηση του αιτήματός τους για την κατάργηση της προσφοράς - αντιπροσφοράς. Στους κόλπους των παικτών διαμορφώνεται η άποψη ότι η υπόθεση Μποσμάν τους προσφέρει το κλειδί της λύσης για να πετύχουν το στόχο τους. Κάτω από τα νέα δεδομένα ίσως η αποχή δε χρειάζεται...

  • Στη μάχη της Ευρώπης μπαίνει σήμερα ο Αρης που υποδέχεται στις 6.30μμ στο κλειστό της Μίκρας την Τσεχική Ντούγκλα Λίμπερετς για το κύπελλο Κυπελλούχων. Οι Θεσ/νικείς που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση αναμένεται να κάνουν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στις φετινές ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Η ρεβάνς θα γίνει την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο στις 8μμ. Και τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΤ-3.
  • Με δίμηνη στέρηση εισόδου στα γήπεδα τιμωρήθηκε ο πρόεδρος του Εσπερου και μέλος της αγωνόδικου επιτροπής πρωταθλήματος (!) Θ. Κατσίκας για επεισόδιο που είχε δημιουργήσει σε βάρος των διαιτητών στον αγώνα με τη Φιλία.
  • Λόγω του αποκλεισμού των εθνικών οδών η αγωνόδικη επιτροπή αποφάσισε την αναβολή του πρωταθλήματος της Α2 των ανδρών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ