Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απαιτούν άμεση λύση

Οι εργαζόμενοι στα εθνικά στάδια δεν αρκέστηκαν στις υποσχέσεις στη συνάντηση με τον ΓΓΑ

"Δεν υποχωρούνε αν δε δικαιωθούνε" οι εργαζόμενοι στα εθνικά γυμναστήρια. Χτες αρνήθηκαν για μια ακόμα φορά ν' αρκεστούν σε υποσχέσεις και παχιά λόγια, απαιτώντας άμεση λύση. Ο ΓΓΑ, Γ. Σγουρός, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ζήτησε αναστολή της απεργίας και πίστωση χρόνου, ώστε ειδική επιτροπή, μ' εκπροσώπους των συναρμοδίων υπουργείων, να μελετήσει το θέμα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι αφού, εκτός των άλλων, δυστυχώς για τους κρατούντες, διαθέτουν μνήμη. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Π. Στεφανόπουλος, "δεν μπορούμε ν' αναστείλουμε την απεργία με προφορικές, όχι διαβεβαιώσεις, αλλά προσπάθειες. Το Μάρτη αρκεστήκαμε στις γραπτές δεσμεύσεις του κ. Φούρα, σταματήσαμε τις κινητοποιήσεις, αλλά δεν έγινε τίποτα".

Απ' την πλευρά του ο ΓΓΑ στις δηλώσεις του αναφέρει: "Είναι μια δύσκολη χρονική περίοδος στην οποία ο αθλητισμός πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού. Εχει τα προβλήματά του, δεν πρέπει να προσθέτουμε και άλλα. Σέβομαι 100% τα αιτήματα των εργαζομένων αλλά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα".

Η απεργία λοιπόν τα προσεχή Σαββατοκύριακα 7 - 8 και 14 - 15 Δεκέμβρη στα εθνικά γυμναστήρια της χώρας θα γίνει κανονικά. Εξαιρούνται τα δημοτικά γυμναστήρια (όσα βέβαια δε στελεχώνονται από υπαλλήλους που πληρώνονται απ' τη ΓΓΑ), τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΣΕΦ, ΟΑΚΑ) και το Καραϊσκάκη που ανήκει στην ΕΟΑ.

Αυτό σημαίνει πως δε θα διεξαχθούν τα περισσότερα παιχνίδια μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Η ΕΠΑΕ ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό (δικούς της υπαλλήλους).

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας εργαζομένων, Χρ. Αγγελόπουλος, προειδοποίησε: "Η απεργία μας είναι καθ' όλα νόμιμη. Θα υπάρξουν συγκρούσεις αν εμφανιστούν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί. Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας των γυμναστηρίων. Σύμφωνα μ' αυτόν και την πρακτική από προηγούμενες κινητοποιήσεις, κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους υπαλλήλους στα κατά ειδικότητα καθήκοντά τους. Τα κλειδιά τα 'χουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλοι μηχανισμοί από παράγοντες ή από τα ΔΣ των γυμναστηρίων".

Πάντως η ΕΠΑΕ εξετάζει σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ το ενδεχόμενο μετάθεσης κατά μια μέρα των αγώνων που κινδυνεύουν. Σήμερα οι νομικοί του οργανισμού θα διαπιστώσουν αν αυτό είναι εφικτό χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση το κύρος του διαγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ