Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ
"Κύκλωμα Συμιακού, Βοργιά"

Ο Αλ. Κούγιας τούς κατήγγειλε στην ΕΠΟ ως επικεφαλής του κυκλώματος των στημένων παιχνιδιών. Ανέφερε ακόμα τους Σωτηρόπουλο, Σπανέα και τον Β. Μητρόπουλο

"...Μα το ντέρμπυ ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο"... "Βόμβες μεγατόνων" εξαπέλυσε χθες ο Αλ. Κούγιας στην διάρκεια της κατάθεσης του στην ειδική εξεταστική επιτροπή της ΕΠΟ για την ύπαρξη στημένων παιχνιδιών και παρανόμων συναλλαγών στην Δ εθνική. Εκανε λόγο για οργανωμένα κωκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο και τα οποία συγκοινωνούν με την Α εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε όσα είχε πει πρόσφατα στο ΔΣ της ΕΠΟ πρόσθεσε όμως περιπτώσεις και ονόματα... υψηλά ισταμένων. Κατάγγειλε ότι το κύκλωμα των στημένων παιχνιδιών το ελέγχουν οι Συμιακός, Βοργιάς μ εκτελεστικά, όργανα, μεταξύ άλλων, τους Σωτηρόπουλο, Σπανέα. Στα ίδια μονοπάτια κινείται, πάντα κατά τον Αλ. Κούγια, και ο Β. Μητρόπουλος (στέλεχος της ΕΠΑΕ και μέλος στην δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ)....

Η επιτροπή, που συνεδρίασε εν πλήρη απαρτία, περιμένει από τον δικηγόρο την κατάθεση υπομνήματος με συμπληρωματικά στοιχεία και την Δευτέρα θα εξετάσει τον πρόεδρο των Λύκων, Κ. Ηλιάδη, καθώς και τον διαιτητή Η. Ντάφλο που χθες δήλωσε κώλυμμα. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής και γενικός γραμματέας της ΕΠΟ, Γ. Θωμαϊδης, θα κληθούν να καταθέσουν όσοι κριθεί απαραίτητο.

Ανακοίνωση της ΠΕΚ.

Μ αφορμή όλα αυτά η γραμματεία της Ποδοσφαιρικής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: " Σ όσους "παροικούν στην Ιερουσαλήμ" είναι πολύ καιρό γνωστό ότι το άθλημα νοσεί βαρύτατα. Εχει φτάσει η ώρα ΜΗΔΕΝ. Πρέπει να σημάνει συναγερμός για την σωτηρία του.Η ΠΕΚ καλεί όσους αγαπούν το άθλημα να την στελεχώσουν με σκοπό "την ανατροπή του σκηνικού της σημερινής δεινής πραγματικότητας και κυρίως την ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ στους φορείς διοίκησης και στην ανύπαρκτη ως τώρα στρατηγική ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Ρήξη με τα πρόσωπα που έχουν ταυτισθεί με την μορφή της τρέχουσαν διαχείρησης που κύριο χαρακτηριστικό έχει την με κάθε αντιπαροχή διατήρηση της "καρέκλας" και την παντελή έλλειψη οράματος για την πρόοδο του αθλήματος. Πιο πολύ ρήξη με τη νοοτροπία της διοίκησης, τόσο αυτής που εμφανίζεται στο προσκήνιο όσο και εκείνης που δρα ανεμπόδιστα στο παρασκήνιο".

Καταλήγοντας η ΠΕΚ πιστεύει ότι "στο τελυταίο σκαλοπάτι υπόληψης που έχει περιέλθει το ποδόσφαιρο μας, η παραπέρα παθητική στάση και ανοχή δεν θ απέχει πολύ απ την αδιαφορία και την ως έναν βαθμό συνενοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ