ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΒΟΛΟΣ
Αγκάλιασαν τους μαχητές τους

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και μαθητές διαδήλωσαν χτες την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά

Αγκάλιασαν τον κάμπο και τους ανθρώπους του, όπως αγκαλιάζουν τα παιδιά τους. Μπήκαν μπροστά και φώναξαν στον εχθρό "πίσω". Πήραν τη θέση τους στο μετερίζι του αγώνα όπως τους άρμοζε. Είναι ο λαός της Θεσσαλίας, άνδρες, γυναίκες, παππούδες κι εγγόνια. Ολοι. Από την Καρδίτσα, το Βόλο κι από εκεί πίσω στα Τρίκαλα, οι αγρότες του κάμπου επαναβεβαίωσαν χτες ένα σημαντικότατο μήνυμα: Δεν είναι μόνοι. Μαζί τους είναι και οι εργάτες της πόλης, μαζί τους τα νοικοκυριά, μαζί τους σύσσωμος ο θεσσαλικός λαός.

Στην Καρδίτσα

Μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο συμπαράστασης για τους εξεγερμένους αγρότες έγινε χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Η αθρόα προσέλευση του κόσμου κάθε ηλικίας και επαγγέλματος φανέρωσε περίτρανα, για ακόμη μια φορά, ότι ο ξεσηκωμός των αγροτών έχει γίνει υπόθεση όλου του θεσσαλικού λαού. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε ασφυκτικά.

Στη συγκέντρωση, που συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και οι μαζικοί φορείς της πόλης, συμμετείχαν εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, καθηγητές, μαθητές, κληρικοί και αντιπροσωπείες από όλα τα κόμματα.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία εκατοντάδων μαθητών από τα λύκεια και τα γυμνάσια της περιοχής. Τα νέα παιδιά της Καρδίτσας έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους με την είσοδό τους στην πλατεία. Τα συνθήματα: "Αγρότη πολέμα σού πίνουνε το αίμα" και "Μάαστριχτ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη", που βροντοφώναξαν οι μαθητές, κέρδισαν το χειροκρότημα όλων των συγκεντρωμένων.

Δεν έχουν εξουσιοδότηση

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση τόνισε μεταξύ άλλων: "Η επιβίωση των επαγγελματοβιοτεχνών του νομού μας εξαρτάται από το αύριο των αγροτιάς. Αγροτιά σημαίνει οικονομική δύναμη στον εμπορικό σύλλογο της πόλης μας".

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Στ. Γούλας στην ομιλία του επισήμανε: "Σήμερα στο νομό μας η ανεργία έχει φτάσει στο 25%, σχεδόν κάθε σπίτι της Καρδίτσας έχει και έναν άνεργο, τώρα η κυβέρνηση οδηγεί και τον αγροτικό τομέα στην απόγνωση". Ο Στ. Γούλας στη συνέχεια τόνισε ότι "το πρόγραμμα "σύγκλισης" και η επίτευξη των στόχων μπορεί κάποτε να πραγματοποιηθούν, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν ξεκληρίσει την αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες και άλλα κοινωνικά στρώματα του τόπου μας, ενώ αντίθετα όλο και περισσότερος πλούτος θα συσσωρεύεται στα λίγα χέρια. Αυτή την Ευρώπη εμείς την απορρίπτουμε, συνέχισε, κανένας δεν έχει εξουσιοδοτήσει αυτήν την κυβέρνηση να μας βάλει σ' αυτήν την τροχιά".

Κανένας πίσω

Ο Βαγγέλης Μπούτας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής, τόνισε μεταξύ άλλων: "Η τύχη των αγροτικών ζητημάτων δε θα κριθεί στα σαλόνια και στις προσωπικές σχέσεις που κάποιοι έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν. Η επίλυση των προβλημάτων μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα. Κανένας δεν πρέπει τώρα να υποχωρήσει και να γυρίσει με σκυμμένο το κεφάλι στον τόπο του, πρέπει να μείνουμε στα μπλόκα του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων μας".Κλείνοντας ο Β. Μπούτας ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης του λαού της Καρδίτσας στον τίμιο αγώνα της αγροτιάς.

Επίσης στη χτεσινή συγκέντρωση χαιρέτησαν οι Γ. Παττάκης και Γ. Τσαλόπουλος,μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Σοφάδων, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Καρδίτσας, εκπρόσωποι από τους γεωπόνους, τους καθηγητές, καθώς και εκπρόσωπος από την Ενωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας. Αλγεινή εντύπωση και γιουχαϊσματα προκάλεσε στους συγκεντρωμένους ο χαιρετισμός του νομάρχη Καρδίτσας Κ. Παπακυρίτση,ο οποίος στην ουσία προέτρεψε τους Καρδιτσιώτες αγρότες να διαχωρίσουν τον αγώνα τους από τους συναδέλφους της της Θεσσαλίας και ολόκληρης της χώρας, ισχυριζόμενος ότι "μόνο έτσι θα κερδίσουν κάτι".

Στο Βόλο

Τη συμπαράσταση στους ξεσηκωμένους αγρότες εξέφρασαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι του Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου. Ηταν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας της εργατιάς και της αγροτιάς. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και πολλοί μαθητές.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Κ. Σιώμος,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στο μπλόκο του Αλμυρού, είπε πως με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στο κλείσιμο των εργοστασίων του Βόλου έρχεται να προστεθεί και το σταμάτημα παραγωγικών αγροτικών καλλιεργειών.

Μας δίνετε κουράγιο και δύναμη να αντέξουμε στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, συνέχισε ο Κ. Σιώμος, και προειδοποίησε πως από την επιτυχία ή αποτυχία του ξεσηκωμού των αγροτών θα κριθεί και η τύχη των άλλων εργαζόμενων.

Ο Τάκης Τριανταφυλλάκος,εκ μέρους της διοίκησης της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των εργαζόμενων, είπε μεταξύ άλλων: "Δεν εκφράζουμε μόνο τη συμπαράστασή μας στους αγρότες, αλλά παλεύουμε μαζί τους για ένα καλύτερο αύριο. Ο αγώνας αυτός δεν είναι υπόθεση μια τάξης, αλλά όλου του λαού".

Σχολιάζοντας την αδιαλλαξία του πρωθυπουργού στα αιτήματα των αγροτών, ο ομιλητής είπε πως κοιτάζοντας κανείς τον Σημίτη βλέπει το πρόσωπο αυτής της αντιλαϊκής κυβέρνησης, που ξέρει να υποκύπτει μόνο στα ξένα και ντόπια αφεντικά.

Τέλος ο Τ. Τριανταφυλλάκος είπε πως ο διχασμός που θέλει να σπείρει η κυβέρνηση δε θα περάσει και είναι καιρός οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν σε διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών και ότι τα αιτήματα των αγροτών δεν μπορεί να παζαρεύονται μέσα από διαλόγους "σικέ" και με συνδικαλιστές των σαλονιών και του Κολωνακίου. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του ΕΚ Αλμυρού.

Στα Τρίκαλα

Στο ίδιο κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους αγρότες έγινε χτες το απόγευμα συγκέντρωση και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, την οποία διοργάνωσαν μαζικοί φορείς της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης χαιρέτισε ο γραμματέας του ΕΚΤ Θ. Κατσανάκος.Ο εκπρόσωπος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Χρ. Παπαστεριάδης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: "Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα μέχρι να επιλυθούν τα αιτήματά τους. Πρέπει η κυβέρνηση, συνέχισε, να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες". Ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Τρικάλων Κ. Αναγνωστόπουλος,που μίλησε στη χτεσινή συγκέντρωση, επισήμανε ότι "ο αγώνας των αγροτών είναι κοινός με τον αγώνα των εργαζομένων. Συμφέρον της εργατικής τάξης είναι η στήριξη αυτού του αγώνα μέχρι την τελική νίκη".

Αλληλεγγύη από παντού

Πληθαίνουν οι μαζικοί φορείς του λαού που εκφράζουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εξεγερμένους αγρότες. Διαψεύδονται έτσι πανηγυρικά οι ισχυρισμοί για τάχα αγανάκτηση που προκαλεί το κλείσιμο των δρόμων

Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας που διατείνεται ότι τάχα τα μπλόκα προκαλούν αγανάκτηση, το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εξεγερμένων αγροτών διευρύνεται και στα εκατοντάδες και χιλιάδες ψηφίσματα συμπαράστασης των εργαζομένων προστίθενται και νέα.

  • Οι αγρότες της Κέρκυρας με αγωνιστική μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες με πρωτοβουλία της ΟΑΣ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εξεγερμένους συναδέλφους τους κατέλαβαν συμβολικά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και απαίτησαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της αγροτιάς. Επίσης ζήτησαν να αποδοθεί άμεσα στους ελαιοπαραγωγούς η επιδότηση που παρακρατείται. Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες των μπλόκων έστειλε και ο Δήμος Κέρκυρας και πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς του νησιού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των αγροτών και καλεί την κυβέρνηση να δρομολογήσει την άμεση λύση των δίκαιων αιτημάτων τους.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ) δίνοντας απάντηση σε όσους καλοθελητές προσπαθούν να δυσφημίσουν τον ηρωικό αγώνα των αγροτών, με χτεσινή ανακοίνωσή της "δηλώνει συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λύση των αγροτικών προβλημάτων".
  • Με ψήφισμα τους οι αντιπρόσωποι στο 22ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ "εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα της εργαζόμενης αγροτιάς που αντιστέκεται με πείσμα και αποφασιστικότητα στις καταστροφικές ντιρεκτίβες της ΕΕ, της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, που άκριτα η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει συνθλίβοντας στην κυριολεξία τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών. Αν οι στόχοι που προσπαθεί να προσεγγίσει η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει καταδικάζουν το 1/3 των εργαζομένων, των ΕΒΕ και των αγροτών στην ανεργία και το περιθώριο της ζωής, δηλώνουμε ότι μας βρίσκουν αντίθετους. Θα παλέψουμε με στόχο την ανάπτυξη της χώρας σε όφελος του λαού, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση", υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους.
  • Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας,καλεί την κυβέρνηση "να αφήσει την αδιάλλακτη στάση της και τον πρωθυπουργό το απαράδεκτο ύφος και να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες για τη λύση στο αδιέξοδο". Τέλος, καλεί τους συλλόγους και τα σωματεία να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες.
  • Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή της αποφάσισε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Επίσης, οι κομμουνιστές λογοτέχνες εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο και ιερό αγώνα της αγροτιάς και ως ελάχιστο δείγμα προσφέρουν το συμβολικό ποσό των 200.000 δραχμών για την ενίσχυση του αγώνα των εξεγερμένων αγροτών.
  • "Εμείς οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Αθήνας αισθανόμαστε ότι κοινός είναι ο αντίπαλος, ίδια η πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ που καταδικάζει κι εμάς στην υποβάθμιση των σπουδών μας. Διατρανώνουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των αγροτών και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών και ποινικοποίησης των αγώνων τους", υπογραμμίζουν στο σχετικό ψήφισμα.
  • Ο Δήμος Αιανής Κοζάνης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση και στήριξη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και ζητά από την κυβέρνηση "να δώσει λύση στα μακροχρόνια και δίκαια αιτήματα της αγροτικής τάξης".
  • Τον ηρωικό αγώνα των αγροτών χαιρετίζουν επίσης, το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση της κτηνοτροφίας,η οποία και ζητά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.
  • Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγώνες των αγροτών εκφράζει με ψήφισμά της η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης,που τονίζει πως "ο σεβασμός στη ζωή των αγροτών αξίζει περισσότερο απ' το σεβασμό στην πολιτική του Μάαστριχτ".
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, ο οποίος επισημαίνει πως "τα προβλήματα της αγροτιάς είναι προβλήματα όλων μας".
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νίκαιας καλεί την κυβέρνηση ν' ακούσει τις αγωνίες των αγροτών και δώσει επιτέλους λύση στα δίκαια αιτήματά τους.
  • Σύσσωμη η Ελευσίνα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εξεγερμένους αγρότες, αφού τα σωματεία της Ελληνικής Χαλυβουργίας, των συνταξιούχων ΙΚΑ,των ανάπηρων ΙΚΑ,μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου καθώς και μέλη των ΔΣ από τα σωματεία "Χαλυβουργικής", ΠΕΤΡΟΛΑ, Ναυπηγείων και ΠΥΡΚΑΛ επισημαίνουν πως ο αγώνας της αγροτιάς και της εργατιάς είναι κοινός.
  • Στο ίδιο πνεύμα και αρκετά σωματεία της Πάτρας - οικοδόμοι, εργαζόμενοι σε βιομηχανικές μονάδες, αρτεργάτες, συνταξιούχοι, υπάλληλοι του δήμου και εκπαιδευτικοί - τονίζουν στο ψήφισμά τους πως "απέναντι στη συντονισμένη επίθεση χτίζουμε με τους αγώνες το δικό μας μέτωπο".
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ο "Ερμής",τονίζει πως "η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες κι όχι στους εταίρους τους".
  • Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους αγρότες εκφράζουν η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά Ξηράς και Θάλασσας,τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Ταύρου, Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης, Ελληνικού, Πλάκας και Αγίων Αναργύρων.Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας,το Σωματείο Μαγείρων και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ν. Αττικής,η Ενωση Υπαλλήλων Εστιατορίων, Οινομαγειρείων, Κέντρων Διασκέδασης, Εξοχικών κέντρων και οι απόφοιτοι της Τουριστικής Σχολής Αθηνών.
  • Τέλος, με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις των δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων στα ΜΜΕ, του ΚΚΕ, αναφέρουν: "Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους Ελληνες αγρότες και δε θα πάψουν να καταγγέλλουν και να ξεσκεπάζουν εκείνους που έχουν αναλάβει το έργο της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και κατασυκοφάντησης των δίκαιων αγροτικών αγώνων", τονίζουν χαρακτηριστικά.
"Η αγροτιά θα νικήσει"

Την Κυριακή το πρωί, εργαζόμενοι από τα σωματεία της Ελευσίνας επισκέφτηκαν τους αγρότες στα μπλόκα της Εθνικής οδού, για να τους δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Το μέλος της διοίκησης του ΕΚΕ Αν. Χοροζάνης,μιλώντας προς τους αγρότες, επισήμανε: "Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της εργατικής τάξης. Εχουν τη συμπάθεια, τη στήριξη και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Η αγροτιά θα νικήσει".

Ο συνδικαλιστής από το χώρο του μετάλλου Δ. Κουμπούρης,που πήγε στο θεσσαλικό κάμπο μαζί με τους εργαζόμενους της Ελευσίνας, δήλωσε στο "Ρ": "Οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση που προσπαθεί να εκβιάσει τους αγρότες. Την ίδια στιγμή που κάνει ρυθμίσεις και χαρίζει δισ. σε βιομηχάνους, ΠΑΕ και εφοπλιστές, δε λύνει τα προβλήματα της αγροτιάς για καθαρά πολιτικούς λόγους, γιατί θέλει να μειώσει τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, έτσι όπως επιβάλλει η Συνθήκη της ΓΚΑΤΤ και η ΕΕ, προκειμένου να μείνει η γη στα λίγα χέρια. Ο αγώνας των αγροτών θα μπει φραγμός σ' αυτήν την αντιαγροτική πολιτική".

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Θεοδωράκη

Με συγχωρείς Γιάννη. Μέσα στη φούρια της δουλιάς ξέχασα χτες να σ' αποχαιρετήσω μέσα από τον "Ριζοσπάστη". Είμαι στη Θεσσαλία μαζί με τους εξεγερμένους αγρότες. Ξέρεις εσύ τι σημαίνει αγροτικός ξεσηκωμός. Ηρθες πολλές φορές στη Θεσσαλία και έγραψες για την αγροτιά.

Μου έλεγες: "Πρόσεξε πώς γράφεις. Μην παρασύρεσαι από τα "κακώς κείμενα" και τα παρουσιάζεις όλα μαύρα. Αριστερά δε σημαίνει μόνο αρρώστια, φτώχεια, θάνατος. Σημαίνει προπάντων ελπίδα, φως, μέλλον". Εχεις δίκιο. Εδώ στη Θεσσαλία υπάρχουν πολλοί φτωχοί αγρότες, άρρωστοι γέροντες, παραμονεύει ο θάνατος. Υπάρχει, όμως και αγώνας, ελπίδα, πίστη σ' ένα καλύτερο μέλλον.

Σου υπόσχομαι ότι θα γράφω κυρίως για αυτή την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Βραβείο!

Συνεχίζοντας την επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, μοίραζε χτες "ανακοινώσεις - φυλλάδια", στα οποία μετρούσε τα δισεκατομμύρια χρέη των αγροτών. Εναν αχταρμά από χρέη ληξιπρόθεσμα και τρέχουσας διαχείρισης, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, μια σούμα πλέον του ενός τρισεκατομμυρίου. Ετσι, για να ξέρει ο λαός πόσο μπαταχτσήδες είναι οι αγρότες που παίρνουν δάνεια και θέλουν και να τους τα χαρίζουν! Επιστήμονες με "νέο ήθος και ύψος" εξαπάτησης του κόσμου έχουν γίνει οι άνθρωποι, τους αξίζει ένα ...βραβείο! Μόνο να προλάβουν, γιατί τους πήραν χαμπάρι και κινδυνεύουν.

Στα μπλόκα τραγουδάει σήμερα και ο Λ. Χαλκιάς

Στα μπλόκα της αγροτών θα τραγουδήσει σήμερα ο λαϊκός ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς μαζί με το συγκρότημά του. Είναι ο τέταρτος κατά σειρά τραγουδιστής που δίνει το "παρών" στα μπλόκα των αγροτών αυτές τις μέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων.

Συναυλίες μέχρι τώρα στα μπλόκα έχουν πραγματοποιήσει ο Θωμάς Μπακαλάκος,η Γιώτα Βέη και ο Στέφανος Ψαραδάκος.

Η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλίας καλεί όλους του Λαρισαίους να πάρουν μέρος στη σημερινή λαϊκή συναυλία και να εκφράσουν και μ' αυτό τον τρόπο τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ