Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη από παντού

Πληθαίνουν οι μαζικοί φορείς του λαού που εκφράζουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εξεγερμένους αγρότες. Διαψεύδονται έτσι πανηγυρικά οι ισχυρισμοί για τάχα αγανάκτηση που προκαλεί το κλείσιμο των δρόμων

Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας που διατείνεται ότι τάχα τα μπλόκα προκαλούν αγανάκτηση, το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εξεγερμένων αγροτών διευρύνεται και στα εκατοντάδες και χιλιάδες ψηφίσματα συμπαράστασης των εργαζομένων προστίθενται και νέα.

  • Οι αγρότες της Κέρκυρας με αγωνιστική μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες με πρωτοβουλία της ΟΑΣ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εξεγερμένους συναδέλφους τους κατέλαβαν συμβολικά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και απαίτησαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της αγροτιάς. Επίσης ζήτησαν να αποδοθεί άμεσα στους ελαιοπαραγωγούς η επιδότηση που παρακρατείται. Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες των μπλόκων έστειλε και ο Δήμος Κέρκυρας και πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς του νησιού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των αγροτών και καλεί την κυβέρνηση να δρομολογήσει την άμεση λύση των δίκαιων αιτημάτων τους.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ) δίνοντας απάντηση σε όσους καλοθελητές προσπαθούν να δυσφημίσουν τον ηρωικό αγώνα των αγροτών, με χτεσινή ανακοίνωσή της "δηλώνει συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λύση των αγροτικών προβλημάτων".
  • Με ψήφισμα τους οι αντιπρόσωποι στο 22ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ "εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα της εργαζόμενης αγροτιάς που αντιστέκεται με πείσμα και αποφασιστικότητα στις καταστροφικές ντιρεκτίβες της ΕΕ, της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, που άκριτα η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει συνθλίβοντας στην κυριολεξία τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών. Αν οι στόχοι που προσπαθεί να προσεγγίσει η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει καταδικάζουν το 1/3 των εργαζομένων, των ΕΒΕ και των αγροτών στην ανεργία και το περιθώριο της ζωής, δηλώνουμε ότι μας βρίσκουν αντίθετους. Θα παλέψουμε με στόχο την ανάπτυξη της χώρας σε όφελος του λαού, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση", υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους.
  • Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας,καλεί την κυβέρνηση "να αφήσει την αδιάλλακτη στάση της και τον πρωθυπουργό το απαράδεκτο ύφος και να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες για τη λύση στο αδιέξοδο". Τέλος, καλεί τους συλλόγους και τα σωματεία να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες.
  • Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή της αποφάσισε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Επίσης, οι κομμουνιστές λογοτέχνες εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο και ιερό αγώνα της αγροτιάς και ως ελάχιστο δείγμα προσφέρουν το συμβολικό ποσό των 200.000 δραχμών για την ενίσχυση του αγώνα των εξεγερμένων αγροτών.
  • "Εμείς οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Αθήνας αισθανόμαστε ότι κοινός είναι ο αντίπαλος, ίδια η πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ που καταδικάζει κι εμάς στην υποβάθμιση των σπουδών μας. Διατρανώνουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των αγροτών και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών και ποινικοποίησης των αγώνων τους", υπογραμμίζουν στο σχετικό ψήφισμα.
  • Ο Δήμος Αιανής Κοζάνης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση και στήριξη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και ζητά από την κυβέρνηση "να δώσει λύση στα μακροχρόνια και δίκαια αιτήματα της αγροτικής τάξης".
  • Τον ηρωικό αγώνα των αγροτών χαιρετίζουν επίσης, το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση της κτηνοτροφίας,η οποία και ζητά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.
  • Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγώνες των αγροτών εκφράζει με ψήφισμά της η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης,που τονίζει πως "ο σεβασμός στη ζωή των αγροτών αξίζει περισσότερο απ' το σεβασμό στην πολιτική του Μάαστριχτ".
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, ο οποίος επισημαίνει πως "τα προβλήματα της αγροτιάς είναι προβλήματα όλων μας".
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νίκαιας καλεί την κυβέρνηση ν' ακούσει τις αγωνίες των αγροτών και δώσει επιτέλους λύση στα δίκαια αιτήματά τους.
  • Σύσσωμη η Ελευσίνα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εξεγερμένους αγρότες, αφού τα σωματεία της Ελληνικής Χαλυβουργίας, των συνταξιούχων ΙΚΑ,των ανάπηρων ΙΚΑ,μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου καθώς και μέλη των ΔΣ από τα σωματεία "Χαλυβουργικής", ΠΕΤΡΟΛΑ, Ναυπηγείων και ΠΥΡΚΑΛ επισημαίνουν πως ο αγώνας της αγροτιάς και της εργατιάς είναι κοινός.
  • Στο ίδιο πνεύμα και αρκετά σωματεία της Πάτρας - οικοδόμοι, εργαζόμενοι σε βιομηχανικές μονάδες, αρτεργάτες, συνταξιούχοι, υπάλληλοι του δήμου και εκπαιδευτικοί - τονίζουν στο ψήφισμά τους πως "απέναντι στη συντονισμένη επίθεση χτίζουμε με τους αγώνες το δικό μας μέτωπο".
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ο "Ερμής",τονίζει πως "η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες κι όχι στους εταίρους τους".
  • Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους αγρότες εκφράζουν η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά Ξηράς και Θάλασσας,τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Ταύρου, Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης, Ελληνικού, Πλάκας και Αγίων Αναργύρων.Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας,το Σωματείο Μαγείρων και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ν. Αττικής,η Ενωση Υπαλλήλων Εστιατορίων, Οινομαγειρείων, Κέντρων Διασκέδασης, Εξοχικών κέντρων και οι απόφοιτοι της Τουριστικής Σχολής Αθηνών.
  • Τέλος, με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις των δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων στα ΜΜΕ, του ΚΚΕ, αναφέρουν: "Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους Ελληνες αγρότες και δε θα πάψουν να καταγγέλλουν και να ξεσκεπάζουν εκείνους που έχουν αναλάβει το έργο της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και κατασυκοφάντησης των δίκαιων αγροτικών αγώνων", τονίζουν χαρακτηριστικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ