Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραλίγο παρανάλωμα

Μεγάλη πυρκαγιά, σε αποθήκη γενικού εμπορίου, αναστάτωσε χτες τα ξημερώματα τη Ν. Σμύρνη. Κινδύνεψαν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας, στο υπόγειο και ισόγειο της οποίας στεγαζόταν η αποθήκη. Η φωτιά σβήστηκε μετά από επέμβαση 80 πυροσβεστών που χρησιμοποίησαν 20 οχήματα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 4 περίπου τα ξημερώματα στην αποθήκη ειδών σούπερ μάρκετ του Δημ. Μπαρμπαρούση που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 32 - 34. Επεκτάθηκε γρήγορα, ενώ οι καπνοί δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, αναγκάζοντας 18 ενοίκους της πενταώροφης πολυκατοικίας να καταφύγουν στην ταράτσα. Χρειάστηκε η επέμβαση γερανοφόρων οχημάτων για να απεγκλωβιστούν οι ένοικοι.

Δυο φορτηγάκια της εταιρίας καταστράφηκαν και προκλήθηκαν ζημιές σε έξι σταθμευμένα ΙΧ, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν στη διπλανή μονοκατοικία του Θ. Μουζάκη. Εξάλλου, από πτώση, τραυματίστηκε ελαφρά η Ελένη Ξεροστάθη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εξάρθρωση της αριστερής ωμοπλάτης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η Μαρία Συρίγου, ένοικος της πολυκατοικίας, τόνισε ότι η αποθήκη δε διέθετε πυρασφάλεια, ενώ, παρά τις επανειλημμένες προσφυγές τους σε δήμο και Αστυνομία, η αποθήκη εξακολουθούσε να λειτουργεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ