Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Διασπαστικά παιχνίδια αγροτοπατέρων

Καταγγέλλεται η διασπαστική τακτική των συμβιβασμένων της φιλοκυβερνητικής διοίκησης της ΟΑΣ του νομού

Στα πλαίσια της κινητοποίησης του ΠΑΣΟΚικού μηχανισμού και μετά το μπλοκάρισμα της κινητοποίησης των αγροτών του Νομού Ηρακλείου, με εκβιασμούς και μεθοδεύσεις άλλων εποχών, και οι αγροτοπατέρες της ΟΑΣ Χανίων "Η ΕΝΟΤΗΤΑ", σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία, μπλοκάρισαν τις κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού.

Με ανακοίνωσή τους οι σύμβουλοι Φιλιππάκης Τάκης και Τσουρνάκης Σοφοκλής διαχωρίζουν τη θέση τους και καταγγέλλουν τους κυβερνητικούς αγροτοπατέρες ότι απέρριψαν την πρόταση για άμεσες κινητοποιήσεις για τη λύση των οξυμένων αγροτικών προβλημάτων. Δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για τις ποσοστώσεις που έχει βάλει στα προϊόντα η ΕΕ, ούτε για το αντιασφαλιστικό φορομπηχτικό νομοσχέδιο σε βάρος των αγροτών, ούτε για την αλλαγή της επιδότησης που μειώνει την ελαιοκαλλιέργεια.

Οι αγρότες συνδικαλιστές αφού καταγγέλλουν και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησαν με νηολόγηση πλοίου της ΑΝΕΚ για μεταφορά εμπορευμάτων στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, τονίζουν πως η "σιγή ιχθύος" του προέδρου Πρεκατσάκη και της κομματικής πλειοψηφίας της ΟΑΣ δείχνει πως έχουν συμφωνήσει με την ανήθικη και προσβλητική για τον αγωνιστικό λαό της περιοχής ενέργεια.

Καλούνται οι αγρότες και οι αγροτικοί σύλλογοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν τον αγώνα των αγροτών του νομού συμπαρατασσόμενοι με τον αγώνα όλων των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ