Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Μέχρι να... μπει η πρώτη μπουλντόζα

Σύσκεψη σήμερα στο Δημαρχείο για να φύγουν τα καζάνια

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Πέραμα. Οι αντοχές της πόλης, του Δήμου και των κατοίκων του έχουν εξαντληθεί, αλλά τα "καζάνια του θανάτου" συνεχίζουν να πολιορκούν ένθεν κακείθεν την περιοχή. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μεταθέτει σιωπηρά στο μέλλον τη μετεγκατάσταση των εταιριών πετρελαιοειδών, αθετώντας τόσο τις υποσχέσεις της, όσο και το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των δεξαμενών, το οποίο... τρέχει από πέρυσι τον Οκτώβρη, αλλά εδώ και 14 μήνες δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για την υλοποίησή του.

Ο κίνδυνος για την πόλη και τις σαράντα χιλιάδες ψυχές που "τον ανασαίνουν" παραμένει. Τι άλλο να πούμε γι' αυτόν. Πώς να τον περιγράψουμε ξανά. Τόσες λέξεις, τόσα χρόνια, τόσοι αγώνες. Ακούει κανείς;

Πρόσφατα ο Δήμος Περάματος από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργάνωσαν ημερίδα για το θέμα με τη συμμετοχή πλειάδας επιστημονικών και άλλων φορέων. Το μήνυμα τότε ήταν σαφές: "Ολα είναι έτοιμα. Μελέτες, τοποθεσίες, προγραμματισμός. Λείπει μόνο η κυβερνητική πράξη. Η οριστική επιλογή της περιοχής που θα υποδεχτεί τις εγκαταστάσεις και η έναρξη των διαδικασιών της μετεγκατάστασης".

Σήμερα ο Δήμος Περάματος, αποφασισμένος να μη "σταματήσει τις προσπάθειές του, έως ότου οι υποσχέσεις γίνουν έργο και ολοκληρωθεί πλήρως η μετεγκατάσταση" διοργανώνει στο Δημαρχείο σύσκεψη με τους δημότες και τους μαζικούς φορείς της περιοχής. Ο στόχος διπλός: Να ανακοινωθούν και να συζητηθούν τα συμπεράσματα της ημερίδας στους δημότες και να προωθηθεί η κοινή τους δράση για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την επίτευξη του στόχου ζωής για το Πέραμα.

Ενόψει της σύσκεψης ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Πατσιλινάκος,δήλωσε χτες στο "Ρ" ότι "ελπίζουμε πολλά από την αυριανή (σ.σ. σημερινή) σύσκεψη, στοχεύουμε στην ενεργοποίηση όλων, κατοίκων και μαζικών φορέων, γιατί η μετεγκατάσταση είναι υπόθεση όλων. Στόχος είναι να διεκδικήσουμε την άμεση ίδρυση του φορέα μετεγκατάστασης και τη χωροθέτηση της περιοχής υποδοχής των εγκαταστάσεων. Για τους λόγους αυτούς πρόκειται να επισκεφτούμε εντός των ημερών τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και την υπουργό Β. Παπανδρέου.Από τις απαντήσεις που θα δοθούν θα κριθεί και η στάση μας το επόμενο διάστημα".

Αλλωστε ο Δήμος Περάματος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι θα συνεχίσει τους αγώνες και τις προσπάθειές του, έως ότου "μπει η πρώτη μπουλντόζα" στο χώρο υποδοχής των εγκαταστάσεων για να αρχίσει τα έργα...

Γερ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ