ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"
Στο προσκήνιο ο δικηγόρος της καθημερινής δουλιάς

Συναντήσεις με νέους δικηγόρους είχε χτες ο Β. Δημόπουλος. Καυτηρίασε, ιδιαίτερα, την πρόταση για αναστολή άσκησης δικηγορίας από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, που ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ των μεγαλοδικηγόρων με οργανωμένα γραφεία

Οι νέοι δικηγόροι, αυτοί που δε θέλουν να συμβιβαστούν με ένα συντεχνιακό πρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου, αυτοί που θέλουν μια δικηγορία με κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία, οι δικηγόροι που απεχθάνονται τη συναλλαγή και τις πελατειακές σχέσεις και επιθυμούν ένα συνδικαλισμό μαχητικό και πολιτικότερο, βρίσκουν ένα βασικό συμπαραστάτη στο πρόσωπο της "Δικηγορικής Αγωνιστική Κίνησης" (ΔΑΚ). Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η ΔΑΚ βρίσκει πολύ καλή υποδοχή και κατανόηση στους νέους και τους μαχόμενους δικηγόρους.

Οι νέοι δικηγόροι, ανεξάρτητα από πολιτικές θέσεις, αποδέχονται το συνδυασμό της ΔΑΚ, γιατί είναι σίγουροι πως αυτή η παράταξη θα είναι πάντα στο πλευρό τους για να αγωνιστούν για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου. Στις πολύωρες εξορμήσεις που πραγματοποίησαν χτες κλιμάκια της ΔΑΚ με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο Β. Δημόπουλο συζήτησαν για τα προβλήματα των δικηγόρων και την ανάγκη να βγει ο σύλλογος από το τέλμα που έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Β. Δημόπουλος απαντώντας στα πολυάριθμα ερωτήματα των νέων δικηγόρων στάθηκε ιδιαίτερα στο πολυδιαφημιζόμενο σύνθημα κάποιων παρατάξεων για "αναστολή άσκησης της δικηγορίας" από τον πρόεδρο του ΔΣΑ και αποκάλυψε τους πραγματικούς σκοπούς που υποκρύπτει ένα τέτοιο σλόγκαν.

"Η πρόταση για αναστολή άσκησης δικηγορίας από τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια της θητείας του, είπε ο Β. Δημόπουλος, είναι σόφισμα και επινόηση. Είναι ένα υποκριτικό μέτρο που λειτουργεί υπέρ των μεγαλοδικηγόρων με οργανωμένα γραφεία και διασυνδέσεις, οι οποίοι μπορούν να τα λειτουργούν και όταν αυτοί θα βρίσκονται σε αναστολή και να επιστρέφουν σ' αυτά μετά τη λήξη της προεδρικής θητείας τους χωρίς καμιά συνέπεια. Δε συμβαίνει το ίδιο, όμως, με το μαχόμενο δικηγόρο των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που θα είναι αναγκασμένος να κλείσει το γραφείο του, να χάσει την επαφή με την πελατεία του και να βρεθεί χωρίς εργασία μετά τη λήξη της θητείας του. Ετσι ο δικηγόρος αυτής της κατηγορίας δε θα αποτολμήσει ποτέ την εκλογή του ως προέδρου του ΔΣΑ".

Ο επικεφαλής της ΔΑΚ και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ σχολίασε και άλλη μια πρόταση για μείωση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Είναι ουσιαστικά πρόταση για πλειοψηφικό, είπε ο Β. Δημόπουλος, και υποκρύπτει την επιδίωξη για κυριαρχία των μεγάλων παρατάξεων και εξοβελισμό των μικρότερων που εκπροσωπούν σημαντικά τμήματα δικηγόρων και εξαναγκασμό τους να προσχωρήσουν στις μεγάλες παρατάξεις.

Τέλος, για τις δυνατότητες και τη φερεγγυότητα των προτάσεων της ΔΑΚ ο Β. Δημόπουλος είπε: "Ο συνδυασμός μας δεν υπόσχεται παραδείσους. Δεν παραθέτει ατελείωτους καταλόγους ανεδαφικών και ανεφάρμοστων αιτημάτων στα οποία ούτε οι συντάκτες τους πιστεύουν και όλοι ξεχνούν την επόμενη των εκλογών. Προτείνει θέσεις αντίστασης, πάλης, διεκδίκησης. Η ενίσχυση του συνδυασμού μας θα βάλει ακόμη περισσότερο στο προσκήνιο το δικηγόρο της καθημερινής δουλιάς, το νέο δικηγόρο".

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • O Δήμος ΑΙΓΙΟΥ η ΠΕΑΕΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου και των Οικοδόμων της περιοχής, διοργανώνουν τρίπτυχο εκδηλώσεων προς τιμή: Της ίδρυσης της ΕΠΟΝ, των 5 αγωνιστών που κρεμάστηκαν στην πλατεία Αγίας Λαύρας και των 17 εκτελεσμένων στην Πάτρα με επικεφαλής τον παπα-Θόδωρο, από τους Γερμανούς. Οι επέτειοι θα γιορταστούν την Κυριακή 25-2-96 στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγίας Λαύρας και καλούνται όλοι οι αγωνιστές, πολιτικά κόμματα, μαζικοί φορείς και ο λαός του Αιγίου να τιμήσουν τις εθνικές αυτές επετείους. Τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που αναχωρεί την ίδια μέρα από την πλατεία Κάνιγγος στις7.30 π.μ.Πληροφορίες τηλ: 8225.407 - 8234.296 - 3844.853.
Ψυχαγωγία

Πραγματοποιούνται αυτή την εποχή συνεστιάσεις από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ για τα μέλη και τους φίλους τους:

  • Το Παρ/μα ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,την Πέμπτη 22-2-96, στις 8.30 μ.μ.,στο κέντρο"ΔΑΣΚΑΛΟΣ", (Ανδρομάχης και Ανδρούτσου 8, πίσω από του "Βερόπουλου", Ν. Σμύρνη). Η εκδήλωση αφιερώνεται στην ΕΠΟΝ. Πληροφορίες τηλ: 935.4841, 6-8 μμ.
  • ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ την Κυριακή 25-2-96 στις 9μ.μ. στο κέντρο "ΠΑΡΘΕΝΩΝ" (Λαζαίων 6).
  • ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ την Παρασκευή 23-2-96, στις 8.00μ.μ.,στο κέντρο "Ο ΣΩΤΗΡΗΣ (Βάρναλη 91, τηλ: 5012.228).
  • Η ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ την Παρασκευή 23-2-96,στο κέντρο "ΚΟΜΠΑΡΣΙΤΑ", αφιερωμένη στην επέτειο των 53 χρόνων από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ.
  • ΔΑΦΝΗΣ το Σάββατο 24-2-96, στις 8.00μμ, στα γραφεία του Παρ/τος(Ελευθ. Βενιζέλου) θα τιμηθεί η επέτειος των 53 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, θα ακολουθήσει γλέντι.
Κοπή πίτας

Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ συνεχίζουν να κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και καλούν τα μέλη τους και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης να πάρουν μέρος στην καθιερωμένη αυτή γιορτή:

  • Η Αγωνιστική Προοδευτική Ενωση Λογοτεχνών (ΑΠΕΛ) την Πέμπτη 22-2-96 στις 6μ.μ.,στην αίθουσα της ΠΕΑΕΑ (Λυκούργου 10, 4ος όροφος).
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση
  • Το Παράρτημα ΒΑΘΗΣ - ΑΧΑΡΝΩΝ πραγματοποιεί το Σάββατο 24-2-96, στις 4μ.μ.,την ετήσια Εκλογοαπολογιστική του Συνέλευση, στα γραφεία του Παρ/τος (Αχαρνών 152 Α, 1ος όροφος). Αιτήσεις υποψηφιότητας, μέχρι την Τετάρτη 21 - 2 - 96 στα γραφεία του Παρ/τος τηλ: 825.1357.
Εκδρομή

Εκδρομή - προσκύνημα στην Κασσανδριά - Βάλτα διοργανώνει την Κυριακή 25-2-96 το Παράρτημα ΚΕΝΤΡΟΥ Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Κόκκινη Εκκλησιά. Οσοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Παραρτήματος στο τηλέφωνο: 225.250.

  • ΛΗΣΤΕΙΑ με λεία 11.500.000 δραχμές κατήγγειλε χτες ο υπεύθυνος της εταιρίας πετρελαιοειδών "Αμέρικαν Κόμπανι". Σύμφωνα με την καταγγελία του Νικόλαου Αμερικάνου στις 10.20 το πρωί ένας άγνωστος οπλοφόρος μπήκε στα γραφεία της εταιρίας στην οδό Ελευσινίων Μυστηρίων 39 στους Αγιους Ανάργυρους. Ο δράστης αφού άρπαξε τα χρήματα επιβιβάστηκε σε ΙΧ όπου τον περίμενε συνεργάτης του κι εξαφανίστηκαν.
  • ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ δολοφονήθηκε προχτές στο Βλυχό Μεγάρων μετά από συμπλοκή ανάμεσα σε οικογένειες Τσιγγάνων. Μέλη της οικογένειας Χριστάκη επιτέθηκαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον της οικογένειας Νικολάου με την οποία έχουν οικογενειακές διαφορές. Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε η πεθερά του Γιάννη Νικολάου, 44 χρόνων, Γιαννούλα Τσακίρη, 65 χρόνων, ενώ τραυματίστηκε ο ίδιος. Επίσης τραυματίστηκε ο συγγενής του Χρυσοβαλάντης Βέλλιος, 15 χρόνων.

Δράστες της επίθεσης φέρονται από την Αστυνομία οι Γιώργος Χριστάκης, 58 χρόνων, Λευτέρης Χριστάκης, 34 χρόνων και Γιάννης Χριστάκης, 22 χρόνων, οι οποίοι αναζητούνται.

  • ΜΕΤΕΦΕΡΕ λαθρομετανάστες στο εξωτερικό το αντί 800 δολαρίων "το κεφάλι". Πρόκειται για τον αυτοκινητιστή Παναγιώτη Βουλέ, που αναζητείται από την Ασφάλεια. Σύμφωνα με την Αστυνομία το περασμένο Σάββατο μέσα στο φορτηγό του πιάστηκαν έξι Ινδοί, δυο Αιγύπτιοι, ένας Σουδανός, ένας Ιρανός κι ένας Μπαγκλαντέζος. Το όχημα ήταν στην οδό Σωκράτους στην Καλλιθέα όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί. Ο δράστης και άλλοι 27 ξένοι που επέβαιναν στο φορτηγό το έβαλαν στα πόδια κι εξαφανίστηκαν.
  • ΠΕΝΤΕ τόνους ακατάλληλης φέτας ανακάλυψαν χτες στο Γαλάτσι οι άνδρες της Αγορανομίας. Η ποσότητα του τυριού βρέθηκε σε θαλάμους των ψυγείων της εταιρίας "Παγοποιητική ΑΕ" και ήταν μέσα σε 287 δοχεία. Η ποσότητα αυτή ανήκει στην εταιρία "Διανομή - Τροφοδοσία ΕΠΕ" και υπεύθυνός της ήταν ο Κώστας Παπαδημητρίου, αφού η επιχείρηση αυτή δεν υπάρχει σήμερα.
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Πωλητές εναντίον παραγωγών

Προβλήματα στις σχέσεις των πωλητών στις λαϊκές αγορές με τους παραγωγούς δημιουργεί η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εμπορίου για τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η σχετική απόφαση του υπουργού Εμπορίου, γιατί δημιουργεί άνιση μεταχείριση μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών, καθώς απαγορεύεται η πώληση ξηρών καρπών μόνο στους επαγγελματίες, δίδεται το δικαίωμα στους παραγωγούς να πωλούν αδήλωτα προϊόντα για πέντε ημέρες τη βδομάδα και κατανέμονται άνισα οι κενές θέσεις μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών. Επίσης, η Ομοσπονδία των πωλητών επισημαίνει ότι συνταξιοδοτούνται στα 68 χρόνια, ενώ οι παραγωγοί στο 65ο έτος.

Εκτακτη συνέλευση του ΦΣΑ

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί αύριο τα μέλη του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με μοναδικό θέμα τις άμεσες κινητοποιήσεις του κλάδου με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα φάρμακα.

Η Συνέλευση θα γίνει στο Ξεονοδοχείο "Κάραβελ", ώρα 6μμ.

Εκδήλωση Αγωνιστών Μέσης Ανατολής

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Μέσης Ανατολής καλεί τα μέλη του και τους φίλους του στη συνεστίαση που θα γίνει την Πέμπτη 29 του Φλεβάρη, στο κέντρο "Καστέλλο", που βρίσκεται στην οδό Δ. Ράλλη 26 και Καυτατζόγλου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε ή στα γραφεία του Συνδέσμου (Σολωμού 62, 4ος όροφος) ή στο τηλέφωνο 5223.009 κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή από τις 10 πμ έως τη 1 μμ.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο που ανήκει σε εταιρία των Σκοπίων και ήταν σταθμευμένο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Η εμπρηστική ενέργεια έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. Την φωτιά που επεκτάθηκε και σε δεύτερο επιβατικό αυτοκίνητο έσβησαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Κάτω από το αυτοκίνητο βρέθηκε ένα πλαστικό δοχείο το οποίο περιείχε άγνωστη καύσιμη ύλη.

Λίγη ώρα μετά την εμπρηστική ενέργεια, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Μακεδονία" και δήλωσε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση "Προλεταριακή Εξέγερση".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ