Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"
Στο προσκήνιο ο δικηγόρος της καθημερινής δουλιάς

Συναντήσεις με νέους δικηγόρους είχε χτες ο Β. Δημόπουλος. Καυτηρίασε, ιδιαίτερα, την πρόταση για αναστολή άσκησης δικηγορίας από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, που ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ των μεγαλοδικηγόρων με οργανωμένα γραφεία

Οι νέοι δικηγόροι, αυτοί που δε θέλουν να συμβιβαστούν με ένα συντεχνιακό πρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου, αυτοί που θέλουν μια δικηγορία με κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία, οι δικηγόροι που απεχθάνονται τη συναλλαγή και τις πελατειακές σχέσεις και επιθυμούν ένα συνδικαλισμό μαχητικό και πολιτικότερο, βρίσκουν ένα βασικό συμπαραστάτη στο πρόσωπο της "Δικηγορικής Αγωνιστική Κίνησης" (ΔΑΚ). Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η ΔΑΚ βρίσκει πολύ καλή υποδοχή και κατανόηση στους νέους και τους μαχόμενους δικηγόρους.

Οι νέοι δικηγόροι, ανεξάρτητα από πολιτικές θέσεις, αποδέχονται το συνδυασμό της ΔΑΚ, γιατί είναι σίγουροι πως αυτή η παράταξη θα είναι πάντα στο πλευρό τους για να αγωνιστούν για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου. Στις πολύωρες εξορμήσεις που πραγματοποίησαν χτες κλιμάκια της ΔΑΚ με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο Β. Δημόπουλο συζήτησαν για τα προβλήματα των δικηγόρων και την ανάγκη να βγει ο σύλλογος από το τέλμα που έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Β. Δημόπουλος απαντώντας στα πολυάριθμα ερωτήματα των νέων δικηγόρων στάθηκε ιδιαίτερα στο πολυδιαφημιζόμενο σύνθημα κάποιων παρατάξεων για "αναστολή άσκησης της δικηγορίας" από τον πρόεδρο του ΔΣΑ και αποκάλυψε τους πραγματικούς σκοπούς που υποκρύπτει ένα τέτοιο σλόγκαν.

"Η πρόταση για αναστολή άσκησης δικηγορίας από τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια της θητείας του, είπε ο Β. Δημόπουλος, είναι σόφισμα και επινόηση. Είναι ένα υποκριτικό μέτρο που λειτουργεί υπέρ των μεγαλοδικηγόρων με οργανωμένα γραφεία και διασυνδέσεις, οι οποίοι μπορούν να τα λειτουργούν και όταν αυτοί θα βρίσκονται σε αναστολή και να επιστρέφουν σ' αυτά μετά τη λήξη της προεδρικής θητείας τους χωρίς καμιά συνέπεια. Δε συμβαίνει το ίδιο, όμως, με το μαχόμενο δικηγόρο των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που θα είναι αναγκασμένος να κλείσει το γραφείο του, να χάσει την επαφή με την πελατεία του και να βρεθεί χωρίς εργασία μετά τη λήξη της θητείας του. Ετσι ο δικηγόρος αυτής της κατηγορίας δε θα αποτολμήσει ποτέ την εκλογή του ως προέδρου του ΔΣΑ".

Ο επικεφαλής της ΔΑΚ και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ σχολίασε και άλλη μια πρόταση για μείωση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Είναι ουσιαστικά πρόταση για πλειοψηφικό, είπε ο Β. Δημόπουλος, και υποκρύπτει την επιδίωξη για κυριαρχία των μεγάλων παρατάξεων και εξοβελισμό των μικρότερων που εκπροσωπούν σημαντικά τμήματα δικηγόρων και εξαναγκασμό τους να προσχωρήσουν στις μεγάλες παρατάξεις.

Τέλος, για τις δυνατότητες και τη φερεγγυότητα των προτάσεων της ΔΑΚ ο Β. Δημόπουλος είπε: "Ο συνδυασμός μας δεν υπόσχεται παραδείσους. Δεν παραθέτει ατελείωτους καταλόγους ανεδαφικών και ανεφάρμοστων αιτημάτων στα οποία ούτε οι συντάκτες τους πιστεύουν και όλοι ξεχνούν την επόμενη των εκλογών. Προτείνει θέσεις αντίστασης, πάλης, διεκδίκησης. Η ενίσχυση του συνδυασμού μας θα βάλει ακόμη περισσότερο στο προσκήνιο το δικηγόρο της καθημερινής δουλιάς, το νέο δικηγόρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ