Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Η ΠΑΣΚΕ δε θέλει πρόγραμμα δράσης

Στη συγκέντρωση που έγινε το Σάββατο, αντί της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης, "ξέχασε" τα προβλήματα και αναλώθηκε σε ενδοπαραταξιακές έριδες. Συγκεκριμένες προτάσεις δράσης κατέθεσε η ΔΑΣ, ζητώντας να στηθούν κάλπες στους χώρους δουλιάς, για να ψηφίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στάθηκαν για μια ακόμα φορά τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στον ΟΑΣΑ. Σε συγκέντρωση του κλάδου το περασμένο Σάββατο, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ επιχείρησαν να λύσουν τις ενδοπαραταξιακές τους διαφορές, αλλά... ξέχασαν να μιλήσουν για τα "καυτά" προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση του κλάδου, αλλά αναβλήθηκε, γιατί δεν εξασφαλίστηκε απαρτία. Κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο Συνδικάτο, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Α. Κολλάς ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι η πρόσληψη περίπου 1.000 οδηγών και όλα τα άλλα είναι... δευτερεύοντα! Δεν ανέφερε λέξη για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που μετατρέπει τις ΔΕΚΟ σε πολυμετοχικές επιχειρήσεις, ούτε για τα σχέδια πολυδιάσπασης των αστικών συγκοινωνιών. Δεν είπε, επίσης, τίποτα για τα σχέδια της κυβέρνησης για εποχικό προσωπικό στην ΕΘΕΛ, για το κλίμα τρομοκρατίας των εργαζομένων, που τους πειθαναγκάζει η διοίκηση να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια κτλ.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Κ. Ξύδης,εξαπέλυσε επίθεση κατά του Α. Κολλά,κατηγορώντας τον για συναλλαγή με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ "κάτω από το τραπέζι". Αφησε, επίσης, αιχμές για κατασπατάληση χρημάτων του Συνδικάτου και για παρέμβαση του αδελφού του Α. Κολλά στην ακύρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια ιματισμού για τους εργαζόμενους. Επί της ουσίας, όμως, και ο ίδιος δεν είπε λέξη για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο γραμματέας του Συνδικάτου Κ. Κοντούλης,ο οποίος, όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές, αλλά και άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, αν και παραδέχτηκε ότι οι θέσεις της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) είναι σωστές, εντούτοις αρνήθηκε να συμφωνήσει στην αγωνιστική προοπτική για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ Χρ. Σταμούλος στάθηκε σε ένα προς ένα στα προβλήματα του κλάδου και κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για πρόγραμμα δράσης, η οποία, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπει: Σταμάτημα των δρομολογίων στις τοπικές γραμμές, μέχρι να λυθούν τα προβλήματα οργάνωσης που υπάρχουν. Συγκεντρώσεις και πορείες στα συναρμόδια υπουργεία για τις προσλήψεις και την ανανέωση του στόλου. Ζήτησε την εξαίρεση του ΟΑΣΑ από το σχέδιο για πολυμετοχικές ΔΕΚΟ. Για όλα αυτά, πρότεινε να στηθούν κάλπες στους χώρους δουλιάς, για να ψηφίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το πρόγραμμα δράσης.

Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ για να αποφασίσει τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε για μεθαύριο Πέμπτη η ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ