Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλεισαν δρόμους στον Πύργο

Μεγάλη κινητοποίηση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Ηλείας, στον Πύργο, όπου κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία. Εκεί, μετά την κεντρική ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γ. Γκρουμούτη,οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα που είχαν φέρει μαζί τους. Οι αγρότες της Ηλείας σ' όλη τη διάρκεια φώναζαν μαχητικά συνθήματα κατά της καταστροφικής πολιτικής της νέας ΚΑΠ και της συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ, κατά της ΕΕ και της κυβέρνησης που εφαρμόζει την πολιτική της.

Διαδηλώνοντας την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο δυναμικά μέχρι να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, οι πολλές εκατοντάδες αγρότες του Νομού Ηλείας απέκλεισαν αρχικά και για δύο περίπου ώρες τα κτίρια της Νομαρχίας και της Περιφέρειας. Κατάγγειλαν και το νομάρχη και τον περιφερειάρχη και ζήτησαν την παραίτησή τους, γιατί αρνήθηκαν και δεν ενδιαφέρθηκαν για τη λύση των προβλημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων. Κατόπιν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν έξω από την πόλη του Πύργου, όπου και απέκλεισαν την κυκλοφορία στον οδικό κόμβο που συνδέει την πόλη. Αργότερα, μετακινήθηκαν και απέκλεισαν τον εθνικό δρόμο (111) Πάτρας - Καλαμάτας - Τρίπολης σε τρία σημεία, όπου και παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ, έχοντας αποφασίσει να μείνουν εκεί μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, οι αγρότες με απόφαση της ΟΑΣ του νομού και του Συντονιστικού Οργάνου Ηπείρου - Αιτωλοακαρνανίας συγκεντρώθηκαν με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ στο χωριό Κυψέλη, στο μνημείο του αγωνιστή αγρότη Μήτσου Βλάχου, όπου και απέκλεισαν για ώρες το δρόμο Ιωαννίνων - Αντιρρίου. Οι βασικοί ομιλητές - ο πρόεδρος της ΟΑΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Καράμπας και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Ξυλογιάννης - κατάγγειλαν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της χώρας και οι καπνοπαραγωγοί, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της Κοινότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ