Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδεύουμε προς Δαφνί

Κινδυνεύουμε να τρελαθούμε τελείως. Να δείτε ότι οι δημοσιογράφοι δε "θα τη βγάλουμε καθαρή" και θα "πάρουμε τα πλάγια". Σε τούτη τη χώρα ο καθένας ανοίγει το στόμα του κι αμολάει ό,τι "κοτσάνα" του κατέβει. Κι εμείς - ως εκ του επαγγέλματος και λόγω του ότι οι ομιλούντες είναι, κατά το πλείστον, "δημόσια πολιτικά πρόσωπα" - πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά, έστω κι αν ο περισσότερος κόσμος τους "έχει στην ξεφτίλα".

Αίφνης, ο Πάγκαλος - ο υπουργός Εξωτερικών, που έγινε "σούργελο" κατά την πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο - δήλωσε πως κινδύνεψε να χάσει και τα λίγα μαλλιά που έχει, όταν, την ώρα της κρίσης των βραχονησίδων, του τηλεφώνησε ο Κολοζώφ του ΚΚΕ και του πρότεινε να διαμαρτυρηθεί στο ΝΑΤΟ, που υποκινεί και υποθάλπει την τουρκική προκλητικότητα. Βεβαίως, για τον Θόδωρο δεν ισχύει το γνωστό "όποιος δεν έχει μαλλιά έχει μυαλό", αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον ανεχόμαστε ως υπουργό Εξωτερικών, έστω κι αν "σκαμπάζει" από εξωτερική πολιτική, όσο εγώ από "διαστημική".

Ερχεται, ύστερα, ο Τσοχατζόπουλος κι αποκαλύπτει ότι του τηλεφώνησε ο Παπανδρέου και του επέστησε την προσοχή, διότι "έρχονται φουρτούνες στο Αιγαίο". Κι ενώ όλος ο κόσμος γελάει μέχρι δακρύων, ακούγοντας να παρουσιάζεται ως "μεγαλοφυής" η πρόβλεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - καλά χρειάζεται να είναι κανείς μεγαλοφυής, για να δει τις "φουρτούνες" που προκαλούν όχι μόνο τα τουρκικά πολεμικά, που πλέουν ανάμεσα στα νησιά μας, αλλά και ο 6ος στόλος των ΗΠΑ; - και διασκεδάζει με το "κόρδωμα" του Ακη όταν μεταφέρει τη "φωνή του Κυρίου του" - είναι και μαρτυριάρης" - εμείς ψάχνουμε να βρούμε ποιος κερδίζει από αυτή την "αποκάλυψη", στο ενδοκυβερνητικό και ενδοκομματικό "ριγκ" του ΠΑΣΟΚ.

Αμολάει την "κοτσάνα" του ο Παπαντωνίου ότι "η οικονομία πάει καλά", κι ενώ όλος ο κόσμος στρέφει προς το μέρος του την ανοιχτή παλάμη με τα τεντωμένα δάχτυλα, ετοιμάζεται να του "τρίψει στη μούρη" τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του νερού, τον βρίζει για τις αυξήσεις στα νοίκια, στα καύσιμα, στα τέλη κυκλοφορίας και στ' ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, στα τσιγάρα και στα τρόφιμα και προσανατολίζεται, όταν τις πάρει, να του ταχυδρομήσει τις αυξήσεις 2,5% + 2,5% στους μισθούς, εμείς πρέπει να τον σεβόμαστε, καθότι ο Γιάννος τυγχάνει υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Ακούμε τον Εβερτ να πετάει πατριωτικές κορόνες (έστω κι αν μπερδεύει πρόσωπα και καταστάσεις), να "διαρρηγνύει τα ιμάτιά του", επειδή ο Σημίτης ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, κι ενώ όλοι οι σοβαροί άνθρωποι τον "παίρνουν στο ψιλό" - στα καφενεία ακούγεται συχνά να λέγεται ότι "οι Ελληνες μπορεί να ψήφισαν συντηρητικούς πρωθυπουργούς, αλλά ποτέ... χαζοχαρούμενους κι ανίκανους" - εμείς πρέπει να εξηγούμε ότι η πατριδοκαπηλία της συντηρητικής παράταξης στοχεύει ν' αποκρύψει την υποταγή της στους ξένους, καθότι ο Μίλτος τυγχάνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι' αυτό σας λέω δε θα "τη βγάλουμε καθαρή". Θα μας αποτρελάνουν εμάς τους δημοσιογράφους αυτοί οι "πολιτικοί ταγοί" του τόπου. Ισως τη γλιτώσουν εκείνοι που διοργανώνουν "τοκ σόου" στην τηλεόραση - αυτοί είτε πάσχουν από μιθριδατισμό, είτε "όμοιος ομοίω αεί πελάζει" - ενώ όλοι οι άλλοι, αν δεν εκτονωθούμε, εκτοξεύοντας ποτήρια και άλλα συναφή αντικείμενα κατ' αλλήλων στις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου, θα καταλήξουμε στο Δαφνί...

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ