Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεσηκώθηκαν οι κτηνοτρόφοι στη Μακεδονία

Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Καστοριά, χτες, ενώ αύριο προετοιμάζεται συλλαλητήριο στο Κιλκίς

Σε γενικό ξεσηκωμό βρίσκονται από χτες και οι κτηνοτρόφοι της Μακεδονίας, με κύριο στόχο τη σωτηρία της ελληνικής κτηνοτροφίας από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την αδιαφορία της κυβέρνησης και την ασυδοσία βιομηχάνων και εμπόρων.

Στη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά,χτες, με πρωτοβουλία των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, εκατοντάδες αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συμβολικούς και προειδοποιητικού χαρακτήρα αποκλεισμούς δρόμων και νομαρχιακών κτιρίων, ενώ, αύριο Τετάρτη στις 11.30 το πρωί, στο Κιλκίς οι κτηνοτρόφοι του νομού προχωρούν σε δυναμική συγκέντρωση μπροστά στη νομαρχία.

Οι κτηνοτρόφοι των περιοχών Λαγκαδά και Ζαγκλιβερίου Θεσσαλονίκης, χτες απέκλεισαν από τις 11 το πρωί και για 3 ώρες την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος της κοινότητας Γερακαρού με γεωργικά μηχανήματα και έχυσαν συμβολικά γάλα στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος των εφοδίων, τις παράνομες εισαγωγές, τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ και τους εκβιασμούς των βιομηχάνων - εμπόρων.

"Δεν πάει άλλο, τόνισε ο Λευτέρης Πανωδήμος, πρόεδρος του σωματείου κτηνοτρόφων Ζαγκλιβερίου, ενώ ο κτηνοτρόφος Γιώργος Παυλίδης από τη Γερακαρού συμπληρώνει: Μας έχει φάει το χιόνι και η βροχή και άλλοι κερδίζουν από τον κόπο μας και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Αν δεν υπάρξει άμεση απάντηση στα αιτήματά μας, τόνισε ο πρόεδρος της ΣΕΑ Σ. Γραβαλάς,προσανατολιζόμαστε σε πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα και θα επιδιώξουμε τις επόμενες ημέρες και κινητοποίηση μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης".

Στην Καστοριά εκατοντάδες κτηνοτρόφοι, με κάλεσμα 6 κτηνοτροφικών συλλόγων του νομού, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί μπροστά στο κτίριο της νομαρχίας και προχώρησαν σε συμβολικό του αποκλεισμό με αγροτικά μηχανήματα. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη μεγάλη αίθουσα του κτιρίου. Ενώ, όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους. Αντίθετα, από τα κόμματα, μόνο το ΚΚΕ εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα των κτηνοτρόφων με εκπρόσωπό του.

Ο κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση, Δημήτρης Μόσχος,πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καστοριάς, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου και κατήγγειλε την αδιαφορία της κυβέρνησης. Επίσης καταφέρθηκε ανοιχτά κατά της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, οι οποίες, όπως είπε, αντί να υπερασπίζονται και να προβάλουν τις θέσεις των γεωργοκτηνοτρόφων, παίζουν ξεκάθαρα το ρόλο του μεταπράτη και του μεσάζοντα εις βάρος του αγροτικού κινήματος. Με δηλώσεις του στο "Ρ" ο Δ. Μόσχος ανέφερε πως οι κτηνοτρόφοι της Καστοριάς θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μετώπου σε πανελλαδική κλίμακα, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ